Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Finská vodka bez "kuličky"

o Navštíveno 6292x o
o 11.06.2014, 14:44 | Martyn
Není to nějaký znalec / obchodník / pokročilý alkoholik?
Už po několikáte se mi stalo že jsem koupil Finskou vodku, když jsem to "štamgastovi" co to pije po litrech nalil tak mi to okamžitě vrátil že to není finská, načež se zjistilo že v lahvi není taková ta "kulička" (proti pančování?). Teď už jsem se naštval a šel to vrátit, pan majitel velkoobchodu mě arogantně poslal do řiti, že to je německá edice či co, že to je normální finská, akorát bez kuličky.
Je to možné, nebo to je opravdu prostě pančovaný? Bojim se abych někoho neotrávil..

o 11.06.2014, 14:54 | tesil
To ze se tady prodava pancovanej znackovej chlast je uplne normalni, bohuzel to koncovi prodejci nekdy ani netusi.
Ja mam zase priklad s Jamesonem, kterej se povetsinou na vsech nasich akcich pil po litrech, az jednou jsme zjistili, ze chutna uplne jinak. Po nejake dobe jsme ho v nejakym retezci koupili znovu a dali ho do mrazaku spolu s Bozkovem rum. Druhej den Bozkov krasne tekl a to ma mensi obsah alkoholu, ale Jameson byl na kost zmrzlej.
o 11.06.2014, 15:46 | endru.ondra
Ano je možný že se sem dostala neměcká zásilka která to mít nemusí ale může. Tím pádem je možný že se změnila chut. Podle kolku to nějak dohledat? Jestli je to opravdu pro německo
o 11.06.2014, 15:56 | Kapka (M)
a nemají ted už mít veškerý tvrdý alkohol takový ten prukaz puvodu?nebo jak se to jmenuje..
o 11.06.2014, 16:01 | M.a.R.i
Kapka: Alkohol určený k dalšímu prodeji ten rodnej list musí mít,takže velkoobchod by ho automaticky měl vydávat.

Jen mě s tou Finskou napadá. Taký ji kupuju na stánek a jsou dvě Finský. Jedna Vodka of Finlandia a druhá Finlandia vodka jestli se nepletu, s tím, se cenově liší cca o 100%. Tudíž předpokládám, že i kvalitou.
o 11.06.2014, 16:25 | PK
To by mě taky zajímalo. Jeden Jack D. s takovým nalejváčkem, kde myslím byla i ta kulička, druhý bez, normální obyč hrdlo. Lahve taky nebyly 100% stejný. Dělil je od sebe určitě víc jak rok.
o 11.06.2014, 16:30 | Martyn

foto k příspěvku  od Martyn

o 11.06.2014, 16:31 | Martyn
Nemam tu druhou "normalni" po ruce abych porovnal.. Kazdopadne koukam ze to je dokonce nejaka zrejme britska verze hmm..
Kazdopadne snad by mela byt finska jako finska ne ve vsech zemich chutnat stejne?

foto k příspěvku  od Martyn

o 11.06.2014, 17:43 | Bart 007 | Upraveno: 2014-06-11 17:45:26
na flašce musí být číslo šarže podle toho to dohledáš
[ Link ]
registr distributorů [ Link ]

makro má vyhledávač na své zboží alk. [ Link ]
o 11.06.2014, 17:51 | bafis
Kdyz uz jsme u chlastu, potreboval bych poradit, tak at nezakladam nove tema. Parkrat se tu prodavala domaci slivka, trnka a podobne, tak bych chtel doporucit kdo mel dobrou. Potrebuju jednu lahev pro dedu na moji svatbu, tak at neni ostuda. Diky
o 11.06.2014, 18:12 | BATMAN
jarinesco tu prodava a nabizi i ochutnavku.
je ze zlinskeho kraje
o 11.06.2014, 19:30 | bafis
Me ochutnavka nic nerekne, v tomhle ja nejedu :) Necham si doporucit od nekoho kdo se vyzna.
o 11.06.2014, 20:30 | M.a.R.i
Martyn: S tou chuti bych si nebyl jisty, napr coca cola chutna take vsude jinak a o cigaretach ani nemluvim...
o 11.06.2014, 20:31 | M.a.R.i
Jinak tu co mas na fotkach je ta lacinejsi verze pod 350kc/l pokud se nepletu...
o 11.06.2014, 20:47 | HIGHTOWER
[ Link ]

[ Link ]

Tady je vývoj Finlandia vodky a její láhve - [ Link ]

Jinak když si QR čtečkou sejmeš QR kód z láhve, hodí ti to odkaz na rodokmen láhve...

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 11.06.2014, 21:16 | HIGHTOWER
a tečka, tedy zapadající sluníčko, je přesunuto se soby na pásku těsno pod hrdlo - [ Link ]
o 12.06.2014, 12:11 | Harryp
Finlandia jsem měl také flašky normálně z obchoďáku a neměla na sobě ani šarži, ani to hrdlo proti nalití. (už si neuvědomuji jestli to bylo Tesco neb Globus) a někdo znalý mě tehdy řekl, že u té Finlandie se to takhle objevuje. Vypila se a nikomu nic nebylo :-)
o 12.06.2014, 23:32 | tappaja
Docela jsem pochopil, o cem je Whisky, o cem je dobrej rum, ale u vodky mi to nejak nedochazi. Snad jen, ze z tebe tolik netahne :)
o 14.06.2014, 22:38 | Komba
S Finskou mam zkušennosti že jednou má jen hrdlo,jednou má násosek a naposledy měla mechanismus který se musel zamačknout dovnitř jinak to nezačlo téct.Jen po té poslední jsem blib druhý celý den,ale mohlo to být kombinací velkýho množství žrádla a Tigera:D Jinak u správně vychlazený vodky už rozdíl poznáš,hlavně u Božkova a třeba 42,to je sakra rozdíl :)
o 15.06.2014, 12:09 | manolo
Martyn jeden z rozdilu je obsah alkoholu, voltaz. Kdyz koupis finskou / smirnoff / koskenkorvu v cr, tak bude mit treba 37.5%. Kdyz to same koupis treba na letisti v Londyne, je pro priklad obsah alkoholu 27.5% (pro priklad). Tech 10% rozdilu je kvuli spotrebni dane z lihu na alkohol, tzn ze na letisti pak ta lahev muze misto 16€ stat jen 9€.

Kazdy den jim takove ty male kinder cokolady, vzdy je kupuji ve FM na omw. Jeden den chutnala uplne jinak, tapnu obal do ruky a cokoladka byla z polska... (jine mleko, jiny cukr atd).

Takze pro prestavu. Urcite sleduj kolky, kody, ptej se na rodne listy. At si jednou neloknes a uz nam tady nic nenapises...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3067 sekund.