Navštíveno 1375x

18.06.2014, 14:16 |
Bulík | Upraveno: 2014-06-18 14:17:43
Zdravím všechny,
Předem upozorňuji,že v těchto věcech nejsem nikterak zběhlý:-)
Mám následující problém.V notebooku mi odešel HDD.
Nic nenaběhne,diagnostika hlásí chybu HDD.Zkoušel jsem vše.Instalační disk a opravu atd.Všechno marné.Už jsem boj s rozchozením v notebooku vzdal.Jde mi však o data.HDD jsem tedy vymontoval,dal do rámečku a připojil k jinému compu.Comp ho nevidí.Není ani ve správě disků.Paradoxní je,že když už jsem ho ze zoufalství připojil k televizi tak ta ho vidí.Spustím z něj klidně filmy,které jsem měl uložené,vidím všechny fotky,zkrátka vše.
Nemáte někdo tip jak data vytáhnou?Díky za případné reakce.

18.06.2014, 18:54 |
X-sat (M)
Obrať se na někoho, kdo ho umí namapovat pod Linuxem. Určitě ti data vytáhne a pořádně diagnostikuje HDD.
Stáhni si nějaký live cd Linuxu (*buntu, Fedora, openSuse...), vysmahni to a nabootuj. Pokud je elektronika disku v pořádku (což dle tý TV asi bude), tak by si měl ve správci souboru na ten disk dostat zcela bez problému. Data, si přetáhni na exterňák a pak záleží na tom, co s tim diskem chceš dělat. Pokud diagnostiku, tak pak to bude asi chtít někoho, kdo v linuxu umí. Pokud ho hodláš vyhodit, tak žádnej problém. Akorát bych ho několikrát zformátoval, aby ti tam nezůstaly data.
pokud jezdis Plzen, muzu ti na to mrknout v práci ale na počkání to nebude

19.06.2014, 13:42 |
Bulík Kluci,díky za správné nasměrování a nabídku pomoci/axetom/!
Postupoval jsem dle rad a vypadá,že se zadaří.
Díky moc!