Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 50f1,4 sigma nebo canon?

o Navštíveno 1645x o
o 19.06.2014, 10:55 | H-Honza (M)
nějaké diskuze jsem pročetl, ale zkusim se zeptat i tady.
Chtěl bych pevou 50tku, a koukám po canonu a sigme.
V několika recenzich, i zahranicnich, jsem se dostal ke zmince, ze ta sigma je o tolik lepsi, ze snese srovnani i s Lkovou 50tkou f1,2 od canonu, tu ted mam pujcenou, a nejak nemam dojem, ze by tech 25 000 rozdilu mezi temi skly bych poznal v kvalite fotek...

[ Link ]

[ Link ]

hodně ji chváli, ale už se nedá sehnat nová, a do bazarové se mi nechce.

[ Link ]
canon je menši, kompaktnější, ale zpracováním mi moc nesedi, sigma má blíž k Lkum od canonu, tohle sklo mi spis pripada jako levnejsi f1,8 od Canonu.

o 19.06.2014, 10:56 | H-Honza (M)
máte někdo tyhle skla, případně fyzické zkušenosti s nimi, na full frame?
o 19.06.2014, 11:01 | Dave1984
Na novou Sigmu 50mm 1,4 ART ses díval? Luxus sklo!
o 19.06.2014, 11:17 | peta34
sigma jednoznačně :)
o 19.06.2014, 11:21 | Kamil
Měl jsem Sigmu 50 1.4 - výborný sklo, skvěle ostrý, krásně krémový bokeh, super na portréty a low light, ale neměla moc spolehlivý AF (i po seřízení MicroAdjustment v těle). Nedávno jsem jí prodal a pořídil novou 50 1.4 Art. Oproti té starší je znatelně těžší, na 1.4 ostřejší a má spolehlivější AF (nicméně 100% na 1.4 - 1.8 taky úplně není. Tady je kratší sestřička 35 1.4 mnohem spolehlivější). Lko od Canonu bych za tu cenu nekupoval a 50 1.4 od Canonu je minimálně o třídu níž jak obrazově, tak zpracováním a navíc nemá ani plnohodnotný USM ostření.
o 19.06.2014, 11:29 | H-Honza (M)
o té nové sigmě ART jsem zatím nikde moc recenzi nenašel, a narovinu, pokud bych chtěl dát 20 za další sklo, tak si nechám tu Lkovou 50tku od canonu co mám půjčenou, je z důvěryhodného zdroje, minimálně používaná, a byla by za velice dobrou cenu, resp. téměr shodnou s novou sigmou - jenže jsem se rozhoupal a koupil nový 5D mark III s Lkovým 24-105, a jsem trochu vycucanej.
o 19.06.2014, 11:40 | Kamil
Tak zkus mrknout na jetou Sigmu 50 1.4 (ne Art) - na Sigmu je záruka 4 roky, najdi si kousek v záruce a nemusíš mít strach. Pokud by mi někdo nabídnul za stejnou cenu 50 1.4 Art a 50 1.2 L, tak bez váhání vezmu tu Sigmu. To eLko už je přece jen starší, trpí aberací a do clony 2.0 je to dost měkký. [ Link ]
o 19.06.2014, 13:40 | Dave1984
Kamile a jak jsi spokojeny s ART sigmou? Oproti starší verzi je tam takový ten wau efekt? Fotím nejvíce s padesátkou, mám obyč Nikkor G verzi, která je zhruba stejná jako ta starší Sigma a uvažuju, že bych vyměnil, v testech dopadá velmi dobře, např. zde 92% je nejlepší výsledekk! [ Link ]
o 19.06.2014, 13:58 | Kamil
Dave1984 - jak se to vezme :) Hardwarově je to úplně jiný sklo. To provedení a zpracování je oproti té předchozí verzi úplně jinde (a váhově taky). Samotnýho mi při rozbalovaní překvapilo, jak je těžká. Na to, abych je ale porovnal opticky jsem toho s tou novou nafotil moc málo. Měl jsem minulý dva týdny dovolenou a tam jsem spíš krajinkařil s 35kou nebo 70-200. Co jsem ale zpozoroval hned byla větší ostrost na plnou díru a ostrost v rozích. Bokeh měla parádní už ta starší verze.
o 19.06.2014, 14:21 | Dave1984
Jde mi právě o ostrost na plnou díru, miluju pak ty fotky , tam se pozná výkon zrcadlovky :-) Pořád uvažuju, jestli do ní jít, uvažuju mezi tou 50mm art a nikkor 24-70 (bazarova 26.000), kterou vice vyuziju treba na svatbach, ale na druhou stranu si tam dokážu vystačit s 50mm a 85mm, jsem tak trochu masochista :-D
o 19.06.2014, 14:42 | Kamil
víc "wow" fotky budou samozřejmě z tý Sigmy :) Na druhou stranu univerzálnost zoomu se na svatbách hodí :)
o 19.06.2014, 14:53 | Proffesor_W
Ja videl srovnavaci recenzi mezi canonem 50 1.8, 1.4 a tou ART sigmou. V te recenzi zvetsily 2x vyrez z fotky a furt to bylo ostrejsi nez obe ty 50mm od canonu. Nicmene, ja bych si ji poridil pouze pokud by mne foceni zivilo, jinak nevidim smysl utraceni 20 tisic za 50mm objektiv.
o 19.06.2014, 15:26 | Dave1984
Nemám problém vysolit za objektiv 20 tisíc, ale musí za to stát, ještě nejsem plně rozhodnut, pořád čtu recenze, pro Nikon není tak dlouho na trhu...
o 19.06.2014, 17:53 | Proffesor_W
Jasny, ale 50mm by mi za to proste nestala. je treba si rict jestli rozdil ceny, ktery je 3x vetsi nez za canon 1.4 ti udela taky trojnasobne lepsi fotky.
o 19.06.2014, 19:54 | Dave1984
idealne tak rok pockat a pak koupit jetou, tak to asi dopadne...porad ji muzes pak pustit dal s minimalni ztratou
o 19.06.2014, 23:08 | Mr.Scully
Nemám přímé srovnání, protože jsem měl jen Canon 50/1.4 (ale Sigmy na tomhle ohnisku opravdu mají lepší pověst), nicméně zkušenosti hovoří tak, že pokud je nějaký objektiv lepší, tak si ho stejně koupíš. Pokud si teď koupíš horší, tak stejně za rok si koupíš ten lepší :-) Pokud neřešíš každou korunu (což evidentně ne), tak stejně skončíž u té ART Sigmy. Je úplně jedno, jestli je oproti Canonu o 10% dražší při 2-3x ceně; těch 10% ti bude ležet v hlavě pořád :-)
o 20.06.2014, 08:30 | H-Honza (M)
tak něco málo jsem nafotil s canonem 50mm f1,8 (s tou "jednickovou" verzi), a za ty peníze jsem byl vcelku nadsenej jake fotky se s tím daly dělat.
Jenze pořád mi vadilo to divné zpracování a otravoval ten prach co se do toho sklad dostaval vic a vic.
Ted jsem si něco nacvakal s canonem L 50mm f1,2 a tou 1,4 také od canonu, a nějak jsem nepostřehl výraznější rozdíl. Sigmu jsem měl v ruce v tom normálním provedení, ne tu novou ART, bohužel bez možnosti ji vyzkoušet na tom mém těle, a opravdu mi minimálně kvalitou zpracování přišla srovnatelná spíš s tím Lkovým 1,2 od canonu, i přes obrovský finanční rozdíl v pořizovací ceně.
Večer ještě kouknu, na jednom foru jsem četl několik příspěvků o problémech objektivů sigma na tělech 5d mark III, týkajících se AF/focus problému...
o 20.06.2014, 10:29 | Mr.Scully
Na Megapixelu píšou, že s 5DIII šlo rozumně ostřit jen středovým bodem, že na ostatní body se ta ART verze moc nechytala, resp. ostřila, jak ji napadlo.
o 20.06.2014, 11:03 | Kamil
5D3 + Art a nemám problém. Sice není tak spolehlivý jako u 35ky (něco bude i rukama), ale mnohem spolehlivější než u předchozí verze.
o 20.06.2014, 13:09 | prohifi.cz | Upraveno: 2014-06-20 13:10:05
Mám 5D3 (začíná to být celkem tuctovka :-) ) a Sigmu 85/1,4. Kresba i prevedení objektivu se mi moc líbí, ale ostření občas zazlobí. Mám ještě 2x Canon sklo, a tam se nic takového neděje. Když se mi fotka líbí, tak ji raději cvaknu vícekrát na jistotu.
Takže potvrzuju, že Sigma dobrá, ale občas problém s AF. Nicméně koupil bych si jí zase.

Mimochodem často vidím, že lidi ostří středovým AF, ale překomponováním přece dochází k posunu roviny ostrosti. Přesto to velmi často vidím, moc tomu nerozumím... Neřeknu u vyšších clon, ale pokud bych bral třeba F1,4, tak už bych se toho bál. Sám se snažím spíše vybírat nejbližší ostřící bod.
o 20.06.2014, 13:22 | Kamil
prohifi.cz - mám 5D3 už dva roky a co mi překvapilo, že se prodává dráž než jsem jej koupil jako novinku (vezmu-li současnou cenu v solidních shopech) :) Jinak se taky snažím používat nejbližší (případně nejbližší křížový)
o 20.06.2014, 13:27 | prohifi.cz
Jojo, já už ho mám přes 2 roky a fakt mě těší, že jsem ho koupil levněji než ho teď má škoďák nebo megapixel :-))
A obvykle mám vypnuté "nekřížové" ostřící body, takže pak vybírám tuším ze zbylých 41.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3151 sekund.