Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Rekonstrukce bytu

 o Navštíveno 5254x o
o 27.06.2014, 09:32 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-06-27 09:35:09
Ahoj,
pomalu začínám s rekonstrukcí bytu a jelikož je tu téma stavění hodně populární,tak se zkusím na Vás obrátit s otázkami, které se během rekonstrukce naskytnou :).

1.otázka se týká podkroví. Jedná se o rodinný dům s cca 100-150let starou střechou, tašky se dávali nové před cca 7lety, ale v té době se nepočítalo s podkrovím, tak není nad krokvemi hydroizolace. Dá se to nějak bez ní rozumně přežít? Dříve se také podkroví stavěla a hydroizolace nebyla.
Co jsem sondoval, tak mě napadlo řešení, že by se izolace dala pod krokve nad zateplení. A místo klasické vaty by se dala dražší varianta a to foukaná izolace (prý je nenasákavá a celistvá, tak v případě poškození hydroizolace prý voda steče po zateplení dolů ke žlabům).

Ale stejně krokve budou vystaveny vlhkosti...

Jaký na to máte názor? Pokud by se hydroizolace dávala nad krokve, tak by to bylo velice finančně náročné...

Rozpočet mám cca 800 000. A to se bude předělávat komplet první patro 3+1 a navíc dodělávat podkroví nad ním s dvěma koupelnami a dvěma WC v bytě včetně krbu apod. Celkově cca 150m2,takže rozpočet je hodně na hraně. Ale rozpočet neřešte....

Díky moc :)


o 27.06.2014, 09:41 | AR
hele nejsu stavař ale nedávno sem viděl v bedně jak dávali nějakou izolaci přímo pod tašky z venku. na krokvich byla parozábrana či co to bylo a oni to foukali na ni. dávali tam něco jako montážní pěnu. takže asi t schůdné bude ;)
o 27.06.2014, 09:50 | M.a.R.i
jj, to je nejspíš ta varianta teplé střechy, dělá se to na novostavbách. Ale pořád je to varianta, že je izolace nad krokvemi,takže to není ten můj případ (u mě by byla až pod krokvemi. Ale taky nejsem stavař a vím prd :).
o 27.06.2014, 10:49 | Petura
pod krokve tu folii lze taky, ale jde o to, že si ubereš vnitřní místo, protože na tu izolaci (folii) ještě půjde vata (zateplení) a teprve pak rastr na sádroš nebo co tam chceš dát... když je folie pod latěmi na krokvi, tak zatepluješ rovnou mezi krokve a na to sádroš nebo palubky ...
o 27.06.2014, 11:29 | M.a.R.i
Petura:
Možná jsem uplně mimo. Ale co brání tomu, aby folie kopírovala latě a krokve. Tudíž by izolace byla mezi krokvemi? Že by folie byla izolací přimáčklá k latím a ke krokvím ((nebo jiným způsobem přichycena).

Tudíž myslíš, že ta foukaná pěna je zbytečná? Přijde mi hodně nepravděpodobný, že by začalo střechou zatejkat a do toho by se ještě poškodila hydroizolace a začala by to vsakovat zateplení. Tak nevím, jestli nepostačí klasická vlna...
o 27.06.2014, 11:33 | endru.ondra
Máme na baráku izolaci skelnou vatou, přímo na stropě tedy(položenou na sádrokartonu¨). A když jdu na půdu, tak je znát počasí co je venku v leté nedejchatelno a v zimě by tam člověk umrzl. Snad to pomůže
o 27.06.2014, 13:47 | Petura
jde o to, že se díky teplotám na tý folii vysráží vlhkost tak by měla být "rovně" né naohýbaná kolem krokví... aspoň, takhle mi to bylo řečeno...
lze udělat cokoliv, ale pak funkčnost není taková jaká byla požadovaná
o 28.06.2014, 21:50 | Tea
Mari: ta "hydroizolace" na krokvemi pod kontralatěmi je pojistná difuzní folie a slouží jako pojistná ochranná proti zatečení, zafoukání deště, sněhu, pod tašky. Druhá její funkce je difuzní, tedy umožňuje prostup vodních par a následné odvětrání mezerou vytvořenou kontralatěmi. Její absence způsobí v případě použití tepelné izolace mezi krokvemi, jejích navlhnutí při větrem hnaném dešti či sněhu, zde záleží na skladbě tašek, sklonu, přesahu apod. Jako pojistná folie je "aktivní" pouze pár dní v roce.
Lze ji dodatečně instalovat pod kontry zespodu a dotěsnění latěmi na vnitřní jrany krokví, ideálně ještě s polyuretanovými těsnícími elementy, ale je to poměrně pracné, zvláště jsou-li krokve straší tesané, zkroucené apod.
o 09.07.2014, 23:10 | M.a.R.i
Dekuji za info. Mel bych dalsi dotazy :).

2) Co rikate na krbove vlozky Steko? Konkretne Steko Mars 7.3? Mohl bych ji mit za 25. Standatni cena je 35.

3) Co TV a ozvuceni do koupelny? Docela jsem valil bulvy, ze nejlevnejsi TV do koupelny stoji 20k. Z ciny cca 9k se clem a DPH. Neni nejaky figl jak poridit levneji? Treba klasicka TV do nejakyho vkusnyho ramecku do zdi? Chtel bych ji nad vanu.
A co ozvuceni koupelny? Staci obycejny repro do sadrose na sfrip s nejakyma peknyma rameckama? Ale co pouzit na jejich napajeni, aby to vydrzelo vlhkost? Idealne s bt, radiem, usb a dalkou. Pripadne nejaky reseni v jednom kuse, ale chtel bych to mit zabudovany do obkladu, ne jen polozeny nekde vodotesny radio na vame.. Za ozvuceni s TV bych se chtel vejit do 10 :)
o 09.07.2014, 23:11 | M.a.R.i
Sammozrejme necekam extra kvalitu zvuku a obrazu :)
o 24.07.2014, 14:59 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-07-24 15:00:38
2)Aktualizace krbové vložky. Sháním nějakou rozumnou krbovou vložku s rozvodem teplého vzduchu samotíží. Představoval bych si, abych se vešel včetně rozvodů, přísunu vzduchu, obezdění a připojení tak do 50k. S tím, že maximum bych si dělal svépomocí.
Rozvody vzduchu budou přes zeď do chodby (cca 60cm od vložky) a do 2 pokojů a chodby v podroví (hned nad krbovou vložkou, cca 2m od vložky a pak cca 30cm odbočky do pokojů.

Dokážete doporučit nějakou normální krbovou vložku? Třeba za 20k? Radku? :)

Třeba teď mi přišla nabídka na mejl na Europa 7 za 60k s tím, že s ničím levnějším se nedá žít :)
o 25.07.2014, 08:08 | radek.613
Mno, to se zamyslím, ale 50k na všechno, to fakt nevím nevím, to trochu zavání polskem....
o 27.07.2014, 22:57 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-07-27 22:58:34
Byl bych Ti vdecen :). Rozvody a prisun vzduchu bych si natahal, pokud na to neni potreba vyssi divci :).

Predstavoval jsem si, ze se da treba za 20k koupit slusna vlozka, ale mozna jsem totalne out. Dohromady 3.5m rozvodu vzduchu nebude snad stat takovou raketu a privodni trubka vzduchu snad taky ne :).

Ale netusim jestli je potreba dalsi nezbytny veci a nevim jak je to s obezdenim. Neco mi rika, ze asi ytong, cihly, a zaruvzdirnej sadros stacit nebude :). Tchan dela sadrokartony, tak bych ho rad vyuzil :).

A s tim Polskem? Pokud to bude fungovat, tak mi to staci :). Dalsi pozadavek je, aby bylo co nejmin na byte znat, ze tam nejaka vlozka je ( myslim popel a smrad).

Jo a jeste by se mi libilo, aby leva a celni strana byla prosklena. V ramci uspor staci otvirani do boku.
o 27.07.2014, 23:01 | M.a.R.i
Primarni zdroj tepla bude plynovy kondenzacni kotel. A fakt vubec netusim jak casto budu ve vlizce zatapet. Mozna 1x rocne. Mozna 100x rocne. Fakt nevim jak me to bude bavit, ale vim, ze ji chci :)
o 28.07.2014, 20:03 | M.a.R.i
Asi budu jak zenska s tim jak menim nazory :). Nejdriv jsem chtel vodni vymenik, pak teplovzdusnej a ted pomalu zacinam uvazovat o kamnech. Byl jsem dnes v jedne mistni prodejne kamen a krbu a tam mi teplovzdusnou vlozku prodavac vymluvil s tim, ze prijdu absolutne o soukromi, co se tyce zvukove izolace. Pak jsem mluvil s jednim kominikem-krbarem a ten mi to potvrdil a navic s tim, ze bude hodne dochazet k vireni prachu a pry krbova vlozka neni moc prakticka co se tyce toho, ze bude hned ohmatana a ocouzena (chtel jsem ji mit pouze nahozenou) a doporucil mi taky kamna. Navic nebudou tak narocny na komin. A kdyz si to tak spoctu, tak za kamna dam cca 15+roura do komina a dlazdice pod kamna a jsem tam treba do 20k. Kdyz vemu vlozku tak dam za ni 20k, co jsem koukal na silca desky, mrizky, lepidla apod tak za matros dam cca dalsich 15k a to v tom nejsou rozvody vzduchu a prisun vzduchu :(.
Vlozku jsem chtel kvuli vzhledu a jako dalsi plus jsem videl rozvod vvzduchu, ktery bych asi nakonec nedelal kvuli soukromi.

Rad si to necham vymluvit a nebo se treba najde zpusob jak diky kamnum trosku vytopit i podkrovi.
o 31.07.2014, 16:06 | M.a.R.i
Žádná rada Raku :)?

Co jsem zase prolejzal net, tak prý s tím hlukem to není zas až tak žhavý. Prý by mělo dát zvukově izolované trubky na rozvod vzduchu a údajně je lepší mít delší rozvody.
o 19.10.2022, 19:36 | Luke_288
myslim, že po těch 8mi letech už má zrekonstruováno
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3457 sekund.