Navštíveno 2180x

Takový dotaz. Koupil jsem auto od borce, ktery ho koupil od dědičky, dal mi k autu tp, plnou moc od dedicky (podepsanou, nevyplnenou) a kopii Usneseni z dedickeho rizeni. Bude mi to staci k prepisu? nebo je potreba umrtni list, atd.... díky

28.10.2014, 14:37 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-10-28 14:38:18
to usnesení by mělo stačit, tomu samo muselo předejít úmrtí dotyčné/ho, jinak by usnesení nebylo vydáno
matně si vzpomínám, že po mě chtěli umrtní list a to usnesení by mělo být uředně ověřený a s vyznačeným datumem nabytí pravní moci, to je důležité. At se Ti to podaři :)
stačí pouze dědictví s vyznačením nabytí právní moci
úmrtí -> dědické řízení -> usnesení. Usnesení vydává soud, což mu samo o sobě dává právní váhu. Bez předchozích by nemohlo nastat následující. Pokud budou chtít i úmrtní list, tak je vidět, že nevěří státní úřady sami sobě ani soudu... Usnesení musí být ověřené a s vyznačením právní moci, nebude stačit asi usnesení, co dostala dědička, lépe přímo ze soudu, bývalo to za 100,- Kč
A co tak napsat plnou moc a podepsat ji jako mrtvy predchozi majitel? Nikde nerikat, ze je mrtvy, vypustit vse okolo dedictvi? Muzou zjistit, ze je mrtvy?
Ano, v evidenci obyvatel to zjistí, tam kontrolují zúčastněné osoby. Jo, jen si naběhni na průser...
Takze vyreseno, stacil original usneseni, ktere nabylo pravi moci.