Navštíveno 2025x

Dokázal by mi tu někdo poradit s výběrem vhodné antény?
Bydlím na kopci odkud vidím přímo na vysílač který je vzdálen vzdušnou čarou cca 13km.
TV signál chytám pouze na koax který mám přehozený na půdě přes trám. Problém občas nastane, že pár programů mi občas někdy začne kostičkovat.
Myslíte, že když zvolim vhodnou anténu kterou budu mít pořád schovanou na půdě pod střechou, tak kostičkování zmizí, nebo ta anténa bude muset nakonec stejně ven? Moc se mi nechce ošklivět s anténama na střeše tak se tomu zatím bráním zuby nehty.
Zkusil bych tam Faccaro LP45 a uvidis. Nasim taky hraje pod strechou, u me jsem musel na stozar.

29.06.2015, 22:37 |
DaveF Fracarro LP45F
Tak že stačí dát nějakou klasiku za pár stovek a mělo by to být ok? Nebo ta Fracarro je nějaká lepší?
Jo tak už to mám..
Velmi kvalitní značková UHF logaritmicko-periodická anténa pro příjem v rozsahu 470-862 MHz. Anténu lze použít jako náhrada tzv. sít. Má jednoduchou konstrukci, vysokou pevnost a je připravena pro rychlou montáž díky F konektoru.
Logaritmicko – periodická anténa Fracarro LP45F Vám umožňuje přijímat digitální televizní pozemní vysílání pomocí set-top boxu nebo televizoru se zabudovaným digitálním televizním tunerem. Venkovní provedení musí vzdorovat nepříznivým vlivům, a proto je anténa vyrobena z kvalitních a odolných materiálů. Díky pasivnímu provedení není anténu potřeba napájet externím zdrojem energie.
Výhodou Logaritmicko-periodické antény je velká širokopásmovost při zachování slušných parametrů. Takový kmitočtový rozptyl antény typu Yagi nezvládají a nemají tak vyrovnaný zisk v celém přijímaném pásmu. Proti Yagi mají ovšem tyto antény nízkou směrovost, nižší zisk a také horší potlačení bočních příjmových laloků.
Anténa je určena pro příjem 21-69 kanálu, což znamená frekvenční rozsah 470 až 862 MHz. Zisk antény se pohybuje na úrovni 11 dB a vyžaduje standardní připojení kabelem s impedancí 75 Ohm.
Zisk: 10-11 dB Předozadní poměr: 28 dB Délka: 990 mm
Klasika je sito, ale oproti tomu je Fracarro nekde jinde vhodnosti pro DVB-T

01.07.2015, 11:38 |
Ravo Pozor ať nepřebudíš VF vstup telky.
Pokud jsi 13km od vysílače (jakým výkonem vysílají?) a doteď jsi chytal "na mokrý kapesník", tak je docela možné že logaro-periodou se ziskem 10-11 dB to přebudíš... no přinejhorším tam hodíš útlumový článek.