Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Černý den polských kamionáků

o Navštíveno 4409x o
o 22.07.2015, 20:17 | Kotass
Ahojte, jeden polák způsobil katastrofu ve Studénce, druhej mi zničil auto.

Jel jsem po hlavním tahu z práce, najednou předemnou jedoucí kamion s PL značkou zastavil.
Zastavil jsem za ním, on najednou zařadil zpátečku a rozjel se zpátky. Já chtěl odcouvat, ale za mnou stálo už další auto takže mě Polák i s autem za mnou asi 10 metrů tlačil zpátky.

Byli jsme dva svědci, že couval + záznam z kamery na benzínce, přesto Polák odmítl potvrdit svou vinu a nechal to jít do správního.

Dotaz : jak teď postupovat, pokud mám podepsaný protokol o nehodě, kterou však PČR poslala do správního aby se našel viník. Mám nárok na opravu auta / náhradní vůz teď nebo musím čekat ?

Díky za každou radu, léto bez auta je fakt naprd. :-/

o 22.07.2015, 20:44 | Horal-11
musíš počkat, bohužel.... naštěstí na tohle mám na skle kameru a uvažuju ještě o jedný dozadu:/
o 22.07.2015, 20:50 | Pajk
Dnes je mi na blití, hrozný co se zas stalo. Kotass snad dopadneš dobře.
o 22.07.2015, 22:30 | Kubais
Poláka kamion nám rozbil čelní okno, protokol sepsaný, doklady ofocené, na ČKP jsem si zjistil kdo v ČR zastupuje polskou pojišťovnu a tam nahlásil událost. Likvidátor vyplnil, na čelní okno diamantem vyryl velké písmeno "E" a poslalo se to tam. Aź po sem se to zdá jako pecka a vyřízeno, jenže mi došel mail, že polák škodu u nich nenahlásil, takže nasrááááát češi. Teď mám ještě mraky papírování abych tam dodal výpověd spolucestujícího svědka aby to dosvědčil a ještě ani to není jisté.Takže takhle krésně to u nás funguje.
o 22.07.2015, 22:53 | pepe689
2 zkusenosti letos obe na prd...psonka prodava zesik pisu beru on ok a kdyz doslo na doruceni vyslovne odmitl os.predani ...a neustale vymluvy ...ze jen posta
Druha zkusenost naprosto totozna ..
klasika vymluva a osobka opet ne....takze pro me pakaz
o 23.07.2015, 09:19 | mrazik
Kotass doporučuju uhánět policajty, aby co nejdříve sepsali výpovědi a předali na správní úřad, protože od data nehody běží roční lhůta, která jakmile uběhne a nebude vydáno pravomocné rozhodnutí, nehoda je promlčena a dostaneš prd.
Opravit si to můžeš nechat zatím z havarijního pojištění a pokud později nebudeš označen za viníka, proplatí se to z poviného. Nahradni auto zalezi na servisu nebo na smlouve haraijniho pojisteni.
o 23.07.2015, 09:21 | Kotass

foto k příspěvku  od Kotass

o 23.07.2015, 09:21 | Kotass

o 23.07.2015, 09:22 | Kotass

o 23.07.2015, 15:08 | H-Honza (M)
a další se otáčel přes 4-proudovku přes plnou čáru a vletěl pod něj motorkář... a zase pšontek...
Ale tady dávají vinu motorkáři na tom skůtru, že nestihl zareagovat.
o 23.07.2015, 17:00 | muSlim
2 Kotass: nemôžeš vedieť prečo zastavil a cúval! Láskavo tu nesúď vopred!
o 23.07.2015, 19:58 | Rudi
muslim - ROFL :-D
o 23.07.2015, 21:02 | Kotass
Já toho Zdenyho nesnáším .. :D
Kvůli němu se tady nedočkám žádný pořádný rady, hergoth.
o 23.07.2015, 22:34 | HIGHTOWER
23.07.2015, 15:08 | H-Honza (M) - stejně jako obhájkyně Půčka, té holce vinu, že měla dost času a měla jako ostatní uskočit autu na chodníku z cesty... :-( Jinak dneska další 2 nehody za účasti moto a ani jedna zaviněná motorkářem, plno mrtvých, ale, může za to motorkář, už jen, že ho tam sestřelilo auto v protisměru...
o 23.07.2015, 23:05 | CRK | Upraveno: 2015-07-23 23:06:05
HIGHTOWER: Půček a uskočení - já bejt soudce, tak za to ještě dostane +5 jako bonus... takovej blábol...
muSlim: psal sem tu snad to samý, ale někdo to asi smazal - fakt důležitý, když je tu 100 jinejch narážek za poslení 3 dny...
Kotass: jen vyčkej, až se tu Zdědy100 zjeví, poradí ti a pak se z toho zjevíš zase ty :D
o 24.07.2015, 05:53 | Zdeny60
CRK: můj příspěvek někdo iniciativně smazal. Chtěl jsem opravdu poradit, protože stejný případ jsem řešil před lety. Ale s tímto na to zvesela sejřím:-)
o 24.07.2015, 07:29 | SilverGhost
Auto si můžeš opravit už teď, ale zaplatíš si to ze svého a pak budeš čekat jak to dopadne. Jen se stav u své pojišťovny, ať ti auto prohlédnou, ať máš potom k likvidaci podklady.
o 24.07.2015, 09:08 | HIGHTOWER
CRK tam spíše měla advokátní komora kárné řízení s obhájkyní, sic má obhájce všemi způsoby, ale tohle bylo hodně za čárou, ale vem si soud s Kramným, tam je to taky hnus...
o 24.07.2015, 09:41 | Kotass
Takže přes ČKP jsem zjistil podle SPZ, že kamion je pojištěný u Uniqua PL.
Kontaktoval jsem Uniqua CZ a nahlásil škodní událost. Založili klasicky číslo jednací a požadují ode mě dokumentaci kterou mám k dispozici, pošlou likvidátora a zkusí sehnat vyjádření protistrany.

Co mám k dispozici :
- podepsaný protokol o nehodě
- svědka (borec co stál za mnou)
- dnes bych měl získat záznam z kamery z benzínky poblíž

Dotaz :
Bude Uniqua čekat na uzavření případu Policií ČR nebo jí bude stačit mnou dodané materiály aby poskytla plnění ?
To správní řízení může teoreticky trvat x měsíců a případ může být nakonec promlčen (neseženou jeho vyjádření, bude se zapírat atd).

o 24.07.2015, 09:57 | mr.brain
Stačit jim to nebude, počkají až jak dopadne vyšetřování + případné správní řízení.
o 24.07.2015, 12:39 | Kotass
Tak to je v prdeli pže kdoví kdy do bude ukončeno. Zkusím zatlačit na Policajty.

Jinak mi nepřijde normální udělat něco takovýho a pak tvrdit, že jsem necouval .. svině pšonský.

Youtube video:
o 24.07.2015, 13:00 | muSlim
Inak k tématu snáď, veľa šťastia. Mňa odrel v protismere dement (UA), našťastie na križovatku dovidí kamera z obchoďáku a od sekuriťáka som dostal "pod pultom" potvrdené, že to tam je na zázname. Bengoro si však dali tak na čas, že kým zažiadali o záznam, už bol viac ako 72 hodím premazaný :-D Auto teraz stojí v servise a keď dorazím z dovči, idem ho prevziať za keš. Na poisťovňu v tomto prípade veľmi neverím, vinník sa vykrúca, že tam snáď ani nebol... :-)
o 24.07.2015, 13:22 | SilverGhost
Nemusí čekat na ukončení správního řízení, měli by provést vlastní šetření škody. A pokud jim dodáš dostatečné důkazy (viz uvedené), neměl by to být problém. Problém je spíš v tom, že ti to nejspíše zaplatí až poté, co dostanou souhlas k výplatě z Uniqa PL a to bude trvat dost dlouho. No uvidíš sám. Držím palce.
o 24.07.2015, 19:46 | mrazik
Kotass pojistovna bude cekat na vyjadreni spravniho uradu. Policie neurcuje vinika, spise doporucuje vinika, jen zajisti podani vysvetleni vsech ucastniku nehody a svedku plus zajisti ziskane dukazy, zajisti zapis o nehode a urci nasledne to posle na spravni urad, ktery znovu oslovi ucastniky a svedky, jestli chteji neco dodat a nasledne vyda rozhodnuti. Pokud se nekdo odvola, jde to na krajsky urad a je otazka, zda se to stihne do roka.
Samozrejme pojistovna muze provest vlastni setreni a nemusi se ztotoznit s vysledkem rozhodnuti spravniho rizeni.
Je potreba tlacit jak na policii a nasledne na spravni urad pro co nejrychlejsi vydani rozhodnuti.
V tomto pripade a pomoci toho zaznamu to musi byt vyresene rychle, tam nelze pochybovat o vinikovi.

P.S. Ja dostal prd, snad budes mit vic stesti.
o 24.08.2015, 12:42 | Kotass
Update po měsíci :

Uniqua CZ - čeká na vyjádření Uniqa PL, která čeká na vyjádření viníka (měsíc ?!?)
Likvidátor provedl obhlídku vozu, rozsah škody odhadnut na 52k CZK.

Správní řízení - po měsící se to teprve dostalo na stůl odpovědné pracovnici, bude teprve obesílat účastníky s požadavkem na vyjádření.
Jediný podezřelý je uveden Polák, nicméně může dělat obstrukce a vyjadřovat se k případu různým způsobem. Každá jeho připomínka musí být přezkoumána a vzata v potaz. Pokud se nepodaří určit viníka do 1 roku, je případ uzavřen a viník neurčen.

Pojišťovna má ze zákona lhůtu 3 měsíců od nahlášení - pak musí buď plnit, nebo podat odůvodnění, proč plnit odmítá.

Snažil jsem se kontaktovat přepravce POLTRANS, Uniqua PL - vše marné.
Nárok na zapůjčení náhradního vozidla mám avšak pouze po dobu trvání opravy (ne po dobu řešení celého případu).

Můžu teď nechat auto opravit za svoje a čekat, nebo letět v září na plánovanou dovolenou do Řecka. Samá radost.

Pomůže mi v tomto nějak ČKP, má cenu je zkusit kontaktovat ?
o 24.08.2015, 15:42 | Horal-11
asi se to promlčí když to tak čtu, pokud bude zapírat tak s tím nikdo nehne, oprav to raději opatrně, abys pak nebyl zklamanej a na náhr. auto kašli
o 25.08.2015, 10:10 | SilverGhost
ČKP ti v tom nepomůže. Případný viník je známý a pojištěný, můžeš se tedy obrátit na jeho zástupce v ČR. Auto bych si opravil, stejně ti nic jiného nezbyde. A raději teď, než za rok. Jen bych to opravil někde u kůlničkáře, nevíš, jestli něco dostaneš.
Po třech měsících jim stačí ti poslat dopis, že nemůžou plnit, protože není právní nárok a je zákonná lhůta vyřešena a čeká se dál.
o 25.08.2015, 16:53 | Kotass
Správní řízení "probíhá" nicméně jsem ve frontě a úřady mají na všechno dost času, tak se bude viníkovi předvolání posílat nejdříve v říjnu.
Do Uniqua jsem poslal protokol od PČR kde je jako jediný podezřelý uveden Polák, jejich reakce :

Vážený pane,
v zápise policie ČR, který jste nám zaslal jsou uvedeny detailní okolnosti dopravní
nehody, avšak následně policie předala tento případ k došetření a pravomocnému uzavření
- včetně stanovení viníka dopr. nehody na Městský úřad Vyškov, Masarykovo nám. 1, 682 01
Vyškov.
Kontaktujte tedy tento MÚ se žádostí, aby Vám jako přímému účastníkovi dopr.
nehody bylo vydáno rozhodnutí o zavinění nehody, na základě kterého by byla odpovědnost
řádně prokázána.
Děkujeme Vám a očekáváme doložení potřebného rozhodnutí.

S pozdravem Vaše UNIQA pojišťovna.

Jsem nasrán / zklamán / frustrován / vyčerpán z toho systému u nás, kdy je skuteně výhodnější škodit ostatním a vyhýbat se trestu než být poškozený.
o 18.09.2015, 11:11 | Kotass
Věřte-nevěřte, dneska mi na účet přišlo 52k od Uniquy.

Byly to 2 měsíce nejistoty, starostí, času, telefonátů a nervů, ale nakonec to dopadlo jak mělo.
Správní řízení bude trvat kdovíjak dlouho, ale to už mě netrápí, zda-li stát dožene viníka k odpovědnosti nebo ne.
Jinak měl jsem už připravenou variantu dopisu z právní kanceláře na Uniquu, nakonec jsem se však dočkal pomoci od člověka který s tím neměl nic společnýho. :)
Našel jsem kontakt na leasingovku, která do toho oficiálně nemá vůbec jak zasahovat (odpovědnost je na provozovateli vozidla), nicméně ochotný polák zatlačil dopravce do rohu tím, že pokud nenahlásí škodu na Uniqua Polsko, tak jim nedodá nějaké finanční podklady potřebné pro provoz firmy .. tím je chytl za koule, Poltrans to přiznal a zaplatila.

Poučení i pro ostatní :

- 1 případně 2 kamery do auta nutnost (kamerový záznam z benzinky je mi k ho*nu protože na něm není identifikovatelná SPZ kamionu - u soudu by neobstál)
- pojištění právní ochrany
- baseballku / glocka / pittbulla v autě :)
- případně havarijko jestli není za ranec

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3113 sekund.