Navštíveno 3685x

14.08.2015, 21:03 |
xSam Jojo
Pred dvema dny me ruplo v krizi dneska uz bolest skoro pryc ale predtim to bylo sileny skoro jsem se nedokazal dostat z postele. No a prave dneska to skoro neboli uz jen mirnej tlak ale zacina mi mravencit noha jen jeme tak nevim jit k doktoru nebo to odezni samo ?

14.08.2015, 21:15 |
xSam Tak v tvém případě to je spíše Ischias neboli Houser.
Plotýnka by tě za dva dny bolet nepřestala.¨
Odpočívej, dej si zábal nebo koňskou mast. Pokud se to nezlepší, navštiv doktora.
Nicméně je to první náznak toho, že tam nemusí bejt něco úplně v pořádku, návštěvou neurologa rozhodně nic nezkazíš...
Download
vitej v klubu... u me mravencily obe nohy, z niceho nic. Druhy den bolest praveho varlete. Bolest v zadech, nervy, bolest nohy, strelba do praveho stehna. Tak sem projel net, zjistil sem ze mam od rakoviny varlat po leukemii vse... K doktorum nechodim neb jsem posera, tak jsem 3 tydny byl takovy zpomaleny at tu kouli nenamaham. No a pak mi jeden den kolega rekl, ze mel to same a ze mel skriply sedaci nerv, nejaky ischyas. Toz sel sem za fyzioterapeutem, ten mi rekl ze plotynka mimo, ze skoliozka atd... narovnal me par krupakama a dobre. Bolest zacla odeznivat.
Pak sem se parkrat rychleji prosel a zpet. Druhy fyzio me protahl, procvicil, dal mi cviky a ted kazdy tyden fyzio, doma cvicim zada a bolest ustupuje.
Je to lepsi. Zkus specifikovat jestli do te nohy jde bolest pres stehno, pres hyzdi, pres koleno nebo tak. Podle toho jde poznat na co ta plotynka tlaci.
Kdyztak mi napis na mail, to bude asi rychlejsi
dobra uvidim do pondeli ja sem prave posranej abych nemusel na operaci ty se nebojim tolik jako srani do misky :D
ak ti to tam dole funguje normalne, tak ziadny stres, na operaciu nemusis... len keby si sa nevedel vycurat, potom rychlo do nemocnice... tam sranda konci
buduci tyzden sa trocha setri, ziadne tazke dvihanie, a prudke pohyby
ci mas "plotynku"alebo nie je v reale jedno, dolezite je, kolko s tym mas problemov a ked ti to prejde viac menej samo, tak fyzio a trening chrbta.
masaze a ine hovadiny neprinesu na trvalo nic

14.08.2015, 22:10 |
Lufas | Upraveno: 2015-08-14 22:10:51
Jak pise manolo, mam naprosto to same. Nekdy mi to do stehna strili tak ze se na tu nohu ani nepostavim... Neurolog zjistil ze mam jednu plotynku posunutou o 5mm, nic se s tim nedela, jen fyzio a cvicit. Zpevnit zadovy svaly.
tak tak kluci, hlavne nesedet u kompu s cheeseburgerem a redbullem jak ja v ruce
Na tohle je výborná Dornova metoda ;) Jestli máš někoho kolem, kdo to dělá, zajdi si k němu ;) Mě to hodně pomohlo, plotýnka o 7mm :)
Taky jsem byl na dornovce, fakt to funguje. Byl jsem už objednanej na m. rezonanci do Motola. A když jsem přišel po pár měsících na řadu, už mě skoro nic nebolelo. Jak píše Manolo, výsřely, vejce, brnění a bolest zad, že se nedalo ani spát, sedět, kýchnout si byl adrenalin. Mě pomohl p.Štokr., 4 nebo 5 návštěv, jsou to tři roky ... nic mě nebolí spím, sportuju bez bolesti.
Diky za reakce sem vydesenej cim dal vic ted se bojim ohnout pro cokoliv :D Byl jsem ted mimo byla tady bourka po mesici :D

15.08.2015, 07:40 |
Lufas No vis co ja to mam treba tak jednou za dva mesice a vubec nedokazu urcit z ceho... Proste blbe sednes,lehnes nebo neco a je to. Me pomaha power joga, protahujes a spevnujes vse okolo patere. A k doktorum to je fakt kapitola, ja se po dvou mesicich dostal na mag. rezonanci a to me tam poslal tak po trech letech neurolog . Pred tim me poslali k ortopedoj a jeste nekam, no a furt mi vsichni tvrdili jak jsem zdravej.
Nejvetsi prdel je, kdyz te to fakt boli chces aby ti pomohli a obvodak na tebe spusti, no tak na jak dlouho chcete neschopenku? Za boha jsem mu nemohl vysvetlit ze fakt nechci marodit se zadama, ze chci jen zjistit proc me to boli a nejak to mu predchazet kdyz se to obkevovalo skoro furt...
Cvičit, posilovat svalový pletenec kolem páteře. Na tento problém trpím už od svých 16 let. Stane se to vždy nečekaně, nikdy při nebo po fyzické práci, můžu kopavt výkopy nebo tahant pytle s cementem. Ale stačí se někdy zvednout ze židle a konečná. Mně zabírá už jediná věc - mezokain mezi ploténky, na to už mám "vysvičeného" obvo´dáka. tne se na nic už neptá, mrkne na páteř, vybočená do L, namíchá driák a jdu. Za tři dne je klid, ale než mi dá obstřik, je to děs. Předloni mi se mi to stalo v Turecku, až kdesi v prd*eli na východě, musel jsem z kace odcestovat o 3 dny dříve, to se nedalo. ta cesta 2 letadly a pak z Vídně domů-na to do smrti nezapomenu. Naštěstí v pondělí byla ordinační doba a už v 7 jsem se tam kroutil. A příčina: z ničeh nic. neurolog mi to objasnil, že to souvsií se stresem. poři stresu je trvale napnuté pohybové svalstvo (člověk je "našponovaný") a svaly se nekontrolovaně tahají mezi sebou - stačí, aby levý pletenc zatáhnul o něco víc,. než pravý je zle. Mohu to po X letech potvrdit, protže když jsem v pohodě, tak mě to nechytne. Stačí ale stres kolem práce a je to. A že to sedí, mohu asi potvrdit, když jsem dělal v Itálii-po době těch 14 let jsem to měl tak 4-5x do roka. Dnes už jsem v klidu, takže tak 1x za rok.
Jinak to souvisí se syndromem SCH, který mi diagnostikovali někdy před 40 lety, dnes MR.
Hosi sice me zada uz skoro neboli mensi tlak v oblasti bederni patere a ledvinou tam je pichne me tam jen kdyz se chci zvednout z leze nebo se otocit na posteli ale v noci me ochrnula noha malem sem se leknutim zesral tak sem nohu shodil na zem sednul jsem si porad v ni bylo trochu citu tak sem si stoupl udelal par "kroku" a noha obzivla prelezena fakt nebyla. Tak sem myslel ze kdyz to neboli bude to ok ale prijde mi ze se to horsi temahle vedlejsima priznakama. Na ten rentgen budu chtit.
Ono to taky může znamenat, že ti ta ploténka tlačí na míchu, takže okamžitě na magnet ;) Tohle není prdel ;)
A to se ta plotenka uz sama nezatahne ??
A to se ta plotenka uz sama nezatahne ??
Sama určitě ne. Záleží, kterým směrem je vyhřezlá, pokud je nějak slušně, tak se to dá třeba to Dornovkou nějak srovnat, ale to všechno zjistíš, až budeš mít hotový magnet. V blízkém kruhu byl taky problém s ploténkou tlačící na míchu a řešilo se to operací. Nyní už je to v pohodě ;)
Jakmile si nebudeš moct dojít na záchod anebo neucítíš nohu, tak nic nečekej a jeď do nemocnice na neurologickou ambulanci...
Ploténka se už nikdy nespraví, praskne její obal a to co je vevnitř (takový gel) vyteče ven a právě na tom záleží jak moc a jakým směrem to je vyhřezlé, podle toho máš ony obtíže.
Co bych Ti mohl teď doporučit je vzít nějaký ibalgin nebo něco na bolest (pokud to nemůžeš vydržet), rozhodně to nezatěžovat, zvedat se přes hranu postele, určitě dlouho nesedět, když ležíš, tak na zádech a pokrč si nohy (srovná se ti bederní páteř a pánev do roviny a nic se nekříží).
Pokud ta necitlivost nohy nebude polevovat, tak jednoznačně k neurologovi, udělá vyšetření a pošle Tě na CT nebo rezonanci.

15.08.2015, 11:17 |
OMEGA Magnet a pak se uvidí...buď jen cvičení, nebo ti to rozeženou kortikoidama, ale ať ti nejdříve vezmou krev, abys neměl lehkou cukrovku, to by ti to po těch kortikoidech vyletělo na 20 ani nemrkneš. Operace se není třeba bát, kolegu opravil docent Štulík v Motole a běhá jako čamrda.

16.08.2015, 00:53 |
xSam Dle meho mas pekne blbe skripnutej sedaci nerv,zajdi si fakt na neurologickou ambulanci na obstrik. Na dalsi reseni nejakyho spravnyho neurologa. Pokud jsi z Prahy mohu dat kontakt na jednoho soukromnika, kterej je fakt master. Sice to stoji nejakou tu kacku, ale me dokazal dat dohromady za par tydnu. Mel jsem to tak strasny, ze jsme 14 dnu nespal akorat jsem unavou a vycerpanim padal do bezvedomi cca na 15 minut. Do prace jsem jezdil tak, ze jsem mel nohu pod bradou, pustenej tempomat a tekly mi slzy bolesti.
Cviceni je samozrejme dobra vec, ale kdyz to ma nekdo tak jako ja, tak to nepomuze. Naposledy mi plotenka vyhrezla kdyz jsem zvedal prkenko u zachodu a kejchnul jsem si.
Jinak ten vyhrez se casem vstreba a plotenka se zase zapouzdri a je relativne OK. Zalezi na tom jaka to je a na co tlaci. Me vyhreza predposledni obratel, ktery nema na hybnost patere takrka zadny vliv, ale mam uzky misni kanalek a tlaci to na nerv a strasne to boli. Spozsta lidi ma vyhrezle plotenky a vubec o tom nevi, protoze to na nic netlaci.
Drzim pesti at to mas fakt jen skripnute a zadny vyhrez.
z prahy nejsem mam to tam daleko :( ale i tak dik.
Dneska sem se vyspal nejlip nejvetsi pichance pri otaceni uz jsou pryc dloubne me tam jen kdyz sedim nebo lezim a uvolnim jakoby obratle tak pak tam dloubne.
Ale mam docela nesnesitelnej tlak mezi pateri a levou ledvinou jako by tam neco bylo natekleho (podobne me bolela ledvina pri nachlazeni ale to pri potukani bolela) a lehoulinke brneni nebo spis zdreveneni nohy ale ted uz jen ve spicce u palce. Pujdu zejtra k doktoru tak uvidime. Ale pekne me to stve konecne paraky pryc a ted tohle :/
Tak podle mistniho obvodniho samana zaskriplej nerv tak ja mu budu verit. dal mi prasky a 3 tydny se nemam namahat. Kdyz me to sakra boli pri otoceni se hlavne na posteli kdyz chci na bok uz sem se snad 4 noci nevyspal :D