Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prace v nemecku

o Navštíveno 3045x o
o 20.08.2015, 19:34 | Downland
Hosi nevite nekdo jestli se da delat v nemecku bez agentury kdyz mam jen stredni obchodku, anglictinu stredne pokrocilou a praxi jen jako serizovac 2 roky ? Protoze uz si hodim spagat :/

o 20.08.2015, 19:45 | Tomášek
to nechapu.. proc by se tam nedalo delat jen se stredni obchodkou? muzes tam delat treba jen se zakladkou, kdyz se domluvis a nebojis se :)
o 20.08.2015, 19:53 | Downland
Dobry no a je nekde nabidka pro migrangy jako ja ?? Me vsude vyskakujou jen agentury.
o 21.08.2015, 07:18 | Spooky1 | Upraveno: 2015-08-21 07:19:21
Jsem schopnej ti dat kontakt na chlapíka co ti všechno domluví,pomůže vyřídit papíry.Žádný měsíční poplatky,chce jednorázovou platbu,jakmile te přijmou...Myslim ze to bylo 12k ted naposledy...
o 21.08.2015, 07:49 | Mr.Scully
Já mám trošku obavy, že pokud si dlouhodobě neseženeš práci v ČR, kde je aktuálně nejnižší nezaměstnanost za několik let, tak v Německu po tobě asi nadšením neskočí. Tam se stěhujou spíš kvalifikované síly nebo šikovní řemeslníci, kteří se ale uživí i tady. Se střední obchodkou jsi na trhu práce úplně nezajímavý, měl by sis podle mě něco dodělat.
o 21.08.2015, 10:10 | Downland
Spooky1: kdyztak vic info na jiri.sejba@gmail.com

Mr.Scully: no nevim ze sem si nevsiml ze by extreme rostla pracovni mista zato jsem si vsiml ze je cim dal vic mist kde nejdou s platem pres 13 000 hrubeho to neni normalni ale tohle. To si vic vydelam na cerno. A pod agenturu nepujdu nejsem blazen. Chtel jsem vejsku IT ale diky matematice si neskrtam :/
o 21.08.2015, 10:17 | Woko_O
Co bys tam chtěl dělat za práci?
o 21.08.2015, 10:25 | Downland
Woko_O: me to je jedno hlavne na plnej uvazek. Klidne 12ky, 6/7 denni, nocni. Muze to byt tezka manualni prace nebo i lehka montaz cehokoliv. Tezko si tam reknu o praci v kanclu :D Ja vubec nemam prehled o co si tam clovek bez nj muze rict umim jen zaklady. Nemarodim nikdy nechodim pozde kdyz nemusim dovolenou nevybiram.
o 21.08.2015, 11:01 | Woko_O
Uprimne řečeno se mi nezdá, že by si takovou práci tady nesehnal.. V německu je to dost těžký, respektive všude.. Když už teda něco se štěstím najdeš, tak s tebou budou vyjebávat. Nevim teda odkud seš, ale třeba zkus Prahu a kolem Prahy.. Něco určitě najdeš..
o 21.08.2015, 11:04 | Tomášek
Ze zkusenosti, teda z Rakouska, vim, ze na tebe nikdo z otevrenou naruci neceka a ze helmuti nestoji u silnice a nestrkaj jineura do kapsy.. A to mam statnice a c1.. Ale tim nechcu rict, ze to nejde.. Na ams.at se da najit, ale proste uplna prdel to neni.. To by tam asi pak delal kazdej..
o 21.08.2015, 12:33 | Milhauzz
IT není o matematice ale o logickém a pragmatickém myšlení. Tohle mě fascinuje a zírám, že tenhle přežitek je tu s námi léta. Nevím co dál, tak zkusím IT :)
o 21.08.2015, 12:45 | Mr.Scully
Tak matika na IT prdel není... dělal jsem IT VŠ před 15 lety a v prváku se třeba kluci z průmyslovek na matice vůbec nechytali (my z gymplu se pak pro změnu nechytali v elektrotechnice). VŠ se prý v posledních letech zřetelně zjednodušují, ale technické obory sranda nejsou. A než se člověk dostane k programování, tak musí matikou a elektrotechnikou prolézt.

Osobně si ale pořád myslím, že kdo nesežene práci tady, nesežene ji ani v zahraničí.
o 21.08.2015, 12:59 | ps
2Milhauzz: Na bastlení v PHP apod. matiku opravdu nepotřebuješ to souhlas, ale pokud máš jít skutečně něco programovat jako hry s vektorama, složitější výpočty, mikroskopy, průtoky apod., tak si ani neškrtneš.

Navíc sídlíme kousek od IT univerzity a když vidím občas co ty školy dokončí za individua, tak v dnešní době udělat nějakou lokální IT školu (byť dálkově) musí snad každý. Jen na to nechce úplně srát.
o 21.08.2015, 13:00 | Midi34
pokud se chceš stěhovat po čr
tak okres Rychnov nad Kněžnou
díky kvasinské automobilce , přidruženým firmám zde nejdou sehnat lidi (jestli chceš pošlu ti kontakt na personální a i na ubytovnu , min na 3 měsíce )
zkusíš a uvidíš
o 21.08.2015, 13:11 | AR
ps: a ono IT == programování? měl jsem zato že IT == Informační Technologie takže to může být cokoliv kde se pracuje s informacemi a technologii obecně řečeno, a né "jen" programování
o 21.08.2015, 15:23 | Downland | Upraveno: 2015-08-21 15:24:48
tak se treba poperte me to proste neslo a to byla jen FAV v Plzni.

Ja nerikam ze nemuzu sehnat praci jen rikam ze bych docela rad 5-6 let po stredni konnecne delal neco lepe placeneho sry ale 15 -16 moc neni. A bez dobre tlacenky se tady u nas clovek nedostane ani na mistra :/ Stacilo mi diky znamemu videt jak to ve firme chodi uvolni se misto a jeste v ten den prislo 10 fachmanu ze maj kamarada a ten hleda to a tamto ani se to misto vetsinou nedostalo mimo podnik. Mista jsou i ty lepsi nez delnik jenze bez znameho to vetsinou nejde. Ja bych po stredni nemel misto ani jako delnas ani jako serizovac kdyby jsem v tech firmach nemel nekoho kdo mi to zaridil na osobnim mi rekli aha vy mate obchodku hmm ale tady potrebujete technickej obor. No za pul roku jsem tam sel znova a kamos rika me to nevadi ja si ho zaucim a hle byl jsem tam cele 2 roky sice za almuznu ale byl jinej mlads to nevydrzel ani pul roku a odesel.
o 21.08.2015, 15:29 | Midi34
já už se přestal na výběrový řízení u nás ve firmě hlásit -ztráta času se psát s průvodním dopisem atd.

to radši dělám okolo baráku
o 21.08.2015, 16:01 | Downland
Midi34: presne
o 21.08.2015, 16:13 | addamec
Vidím problém v tom, že chceš vydělávat víc a je ti jedno, co děláš. Pokud bude tvoje měřítko jen plat, nikam se neposuneš.
Měl bys mít daleko víc jasno, co vlastně chceš dělat a proč a tomu přizpůsobit sebevzdělávání, hlásit se na pozice, které odpovídají tvému směřování, byť za stejný plat jako máš teď a sbírat zkušenosti.
V kariérním světě je pořád nejlépe ohodnocena specializace.
o 21.08.2015, 16:13 | Mr.Scully | Upraveno: 2015-08-21 16:15:30
Obchodka je ti hlavně v životě naprosto k ničemu - účetnictví dělá dneska půlka národa a i pěkný holky s obchodkou jsou rády, když se upíchnou někde v zastrčený firmě jako sekretářky za těch blbých 16 hrubýho. Takže jako chlap nečekej, že tě kdokoliv bude chtít, pokud se nenaučíš dělat něco jinýho a zajímavějšího. Variantu B žádnou nemáš? Já jsem většinu života programátor, ale průběžně vedle toho fotím a kdyby mi kleknul byznys, tak ze dne na den holt začnu dělat svatebního fotografa a věřím tomu, že bych se uživil, protože konkurence je velká, ale nemalý procento jsou dřeváci. Pak mám i variantu C, ale za méně zajímavé peníze. Celej život je nutný počítat s tím, že se člověk stane ve společnosti nadbytečným a musí umět i něco mimo svůj obor, aby se pak nedivil.

S tou tlačenkou je to tak, že to funguje na jednodušší místa, kde navíc nejsou takové kvalitativní rozdíly mezi uchazeči. U jakéhokoliv zodpovědnějšího a vyššího místa si firma ztraceně dobře rozmyslí, jestli vzít dřeváka "ze známosti" nebo schopného člověka zvenku. Každé firmě jde vždycky primárně o zisk, ne o to zaměstnávat kamarády.

[edit] addamec to shrnul výborně. Musíš se zaměřit na to, co se sám naučíš, aby sis v důsledku mohl na trhu práce říct o vyšší plat. Aktuálně na to šanci nemáš. To, že jsi ochoten pracovat o víkendech, zaměstnavatele nezajímá, to dneska pracuje každej :-)
o 21.08.2015, 17:23 | Zdeny60
Původně jsem sice reagovat nechtěl, protože byste mě zase vytýkali, že moralizuju a podobný kecy. Holt, věk je tu, proto si něco již mohu dovolit a očekává se jistá úcta mládí (hned 1. větou jsem 90% zdejších vytočil:-)))
Nicméně, to je realita - bohužel ale v jiných zemích, než u nás. Ale k věci. Obchodka je ti k ničemu, jak píše někdo výš, ale úplně bych to nezatracoval. Umíš AJ natolik dobře, že dokážeš vést plynulou konverzaci a psát odborný text, jako například nabídková řízení a pod? Dokážeš v AJ vykomunikovat se zákazníkem problém? Máš obchodního ducha? Dokážeš být důsledný a cílevědomý? Asertivní? Máš technické cítění a dokážeš se rychle učit nové? Není ti zatěžko cestovat za prací a stěhovat se? Pokud ano, pak ti dám do mailu kontakt na jistou firmu nedaleko od OL, která shání:
- obchodní zástupce (RJ nebo AJ ve výborné úrovni zásadní podmínkou)
- projektové manažery (odborné znalosti strojařské a technologické, AJ, RJ, A-CAD, SW, nebo Inventor podmínkou)
- technology (RJ, AJ, A-CAD)
- projektanty strojní, elektro
- dělnické profese (zámečník, svářeč=podmínka, obráběče a další, elektrikáři dle požadavků)
Platy vysoce převyšuje tvůj současný. Vše probíhá přes konkurzy, kterých se účastní odborní ředitelé a vedoucí + odborní pracovníci, jako konstruktéři, projektanti, PM, takže kecy o známostech zde neplatí. Rozhodješ pouze ty sám o tom, zdali projdeš, či nikoliv.
Práce v místě firmy a při akcích pak v zahraničí (pokud bys byl PM, tak obvykle Rusko, Bělorusko, Ukrajina, Čína, Indie, ale i Latisnká Amerika).

Jinak o Praze si nedělej iluze, to už nejsou devadesátý léta. Znám kupu lidí, co odešli do Prahy s vidinou práce a za těžký lowe, ale za 3 měsíce přišli s holým zadkem bez koruny. Iluze jsou pryč. Můj kluk se chytil v Praze jako projektant montovaných staveb u jisté švédské firmy, ale potí krev. Je dobrej, protože mu rok po VŠ zvedli gáži na velmi slušnou úroveň, o které se nesní většině běžných lidí, co makají ve fabrikách a prodávají za pultem. Jenže, maká často So+Ne, maká 10-12 hodin denně, protože se učí - učí se švédské skladové programy, učí se odborné věci od kolegů, prostě nelempluje v putyce a neřeší tam nesmrtelnost chrousta. Tím chchi naznačit, že odborná práce se sehnat dá, pokud splníš předpoklady a projdeš konkurzem, ale nečekej, že budeš dělat pucku za 30 čistýho. To už dnes neexistuje nikde. Bu´d máš co nabídnout a pak máš šanci, nebo nemáš a převálcujou tě jiný - lepší.

Ale nevěš hlavu - jednu obrovskou devízu máš v rukách - máš celý život před sebou. Hůře jsme na to my, postarší, kteří musí setsakra držet lajnu, aby dokázali, že za něco stojí a hlavně, mají stále co nabídnout. Tím mám na mysli zkušenosti, praktické zkušenosti, protože být nabušen nějakou teorií je sice krásné, ale zdaleka nedostačující. Bohužel to je to, co dnešní XX% zaměstnavatelů nechápe -a výsledek tomu odpovídá. (Na druhé straně my se také nespokojíme s nějakými 30 litry, že áno-holt za zkušenost je třeba zaplatit, no).

Jestli chceš kontakt, napiš mi.
o 21.08.2015, 18:17 | Mr.Scully
Zdeny, s tím posledním odstavcem máš pravdu, mládí nás dneska válcuje a to jsem o generaci pod tebou :-) Dneska dvacetiletý programátor umí daleko víc, než když bylo dvacet mně. Mně osobně třeba v oboru ujíždí vlak, ale zase to kompenzuju zkušenostmi a určitým všeobecným přehledem. Ty se v oboru držíš - good for you.

Jinak ale trošku se obávám, že jsi Downlandovi moc nepomohl. Nechci ho podceňovat, ale ani jeho čeština není dobrá, takže na psaní odborného textu v angličtině to moc nevidím. A myslím, že by se ani za prací nestěhoval. Ale třeba mu křivdím.
o 21.08.2015, 18:56 | Downland
Mr.Scully : sakra chlape trochu si prestrelil to ze si pisu na uplne obyc foru s uplne noname pro me lidma neznamena ze moje cestina stoji za ... Nevim co bych se tady mel snazit psat a jeste na mobilu pro boha. Kdzy me neznas tak me hned neodsuzuj ja to taky nedelam i kdyz s tvejma komentama nesouhlasim. Pokud ti moje psani vadi tak to bud necti nebo mi rekni a ja to priste napisu podle tvych norem.
o 21.08.2015, 19:00 | Mr.Scully
Nechtěl jsem se tě dotknout, ale když nepíšeš čárky a pleteš "mě" a "mně", tak prostě jen nečekám, že vyšvihneš odborný text v angličtině. Neber to nijak osobně, jen racionálně uvažuju. Můžu se samozřejmě mýlit.
o 21.08.2015, 19:01 | Downland
ne nepletu jen to pri te rychlosti na mobilu neresim natoz tady
o 21.08.2015, 19:16 | Mr.Scully
OK. Každopádně pointa celého toho topicu by měla být zhruba v tom, co napsal addamec. Není dobré jít cestou "nic neumím, ale jsem pracovitej a chci víc peněz". Musíš na to jít obráceně, prostě "něco se naučím, pak budu lepší než ostatní a peníze přijdou samy". Zní to jako kecy, ale sám víš, že asi se v práci plácáš delší dobu (podobných příspěvků na AHC jsi měl víc už v minulosti), tak je čas něco změnit. Odjeď třeba do zahraničí a nauč se jazyk, na to nepotřebuješ vůbec nic. Budeš mýt nádobí v Anglii, ale za rok nebo za dva se vrátíš s perfektní angličtinou.
o 21.08.2015, 19:36 | Downland
Mr.Scully: s tim taky souhlasim a v anglii se asi myje casto nadobi protoze tam skoncil i kolega z prace :)
o 21.08.2015, 19:38 | Mr.Scully
Jo, mně tam kdysi odjela ségra a teď si v pohodě jezdí po Novém Zélandu, Spojených Státech, Francii, Kanadě, Austrálii, Asii a neskutečně si užívá život. Vždycky třeba půl roku pracuje a vydělá si na půl roku cestování. A to byla v osmnácti bez zkušeností a s relativně nepoužitelným vzděláním (které si teda v Británii doplnila). Nakonec žije asi šťastnější život než já, když makám sedm dní v týdnu :-)
o 21.08.2015, 19:42 | Sau
A nebo, coz bude pro tebe v soucasnosti mozna najjednodussi varianta - ziskaj si nove zname, kteribta nekam protlaci :-)

Osobne si najit pracu bez znamosti v danem miste predstavit nedokazu. Vsechny tri me zamestnani sem si tak nasel a momentalne su maximalne spokojeny.
o 22.08.2015, 11:54 | assassin
Download: delam v DE v automotive - vyvoji a ukoncene vzdelani mam vseobecnej gympl :) takze vsechno jde. Ale potrebujes bud vzdelani a nebo byt alespon hodne dobrej ve svym oboru. Kdyz umis neco co neumi kazdej, tak se da prekousnout i to, ze neumis nemecky. Na bezny prace jen s tim ze jsi pracovitej asi moc sanci nemas. Vzdycky vyberou nekoho kdo umi nemecky a za druhe - dost budou hrotit penize. Vzdy se najde polak, turek apod kterej bude delat za pulku toho co ty. Vetsina tehle manualnich profesi je placena jen o malo lip nez u nas, bydleni apod naklady to srovnaj. Takze leda bys bydlel v dodavce, jedl konzervy atd. Ze by te nekde rovnou vzali naprimo jako zamestnance taky myslim nehrozi...
o 22.08.2015, 12:28 | Downland
assassin: v automotive mam taky nejakou praxi jenze tam je tolik veci ze je to sirokej pojem. Plasty, vstrikolisy a kabelova vyroba do aut. Vse ale jako serizovac. To je mi asi k ...
o 22.08.2015, 12:43 | assassin | Upraveno: 2015-08-22 12:45:05
Download: ja te chapu, ono je super ze toho hodne umis a chces makat - ale jen jsem ti chtel naznacit ze to nikoho moc nezajima. Cech, polak atd pro ne neni nic jineho nez levna pracovni sila. Musis hoedat konkretni misto, v konkretnim oboru a musis byt v tom oboru dobrej. Ze umis "vsechno" a budes delat "cokoliv" je spis na skodu nez naopak.
Moc si nedokazu predstavit budovat karieru v nemecku od nuly...

Automotive sirokej pojem je, ja delam konkretne konstrukci plastu a aktualne mam i nejaky nabidky - par firem konstruktery shani, ale to znamena znat perfektne konstrukci plastu + perfektne 3d CAC (Catia) ...
o 22.08.2015, 16:16 | fredh
Mam to asi jako assassin. A svete div se, mam taky jen gympl :)

Assassin: Kde a co delas? Klidne do mailu, treba jsme nekde pobliz.

Ceho si byl serizovac? Hledej v tomto oboru... pokud si dobrej a de ti to, praci stopro najdes.

Ja delal v CR nechci, rict za almuznu, ale nic moc to taky nebylo... Sef zacal vymejslet ruzny "zlepseni" ve firme, a celkove to nemelo budoucnost, tak mi doteklo, ze takhle zit nechci, ze se chci mit v budoucnu lip a tak jsem hledal na netu. Muzu rict, ze neni agentura jako agentura a trefil jsem na jednu, kde co rekli, tak platilo. Ja mam vyhodu, ze delam praci, po ktery je v DE dost poptavka a dobry lidi tu na ni nejsou, jako v CR. Takze po cca mesici domlouvani a pod, jsem vyjel na zkousku do dvou firem a jednu z nich si vybral a nelituju. Jsem spokojenej, Mesic tu pracuju, pak si vemu 10 dni volno, jedu do CR... ( muzu treba pracovat jen 3 tydny, pak tyden v CR, zalezi na me, jak chci. Ale to je o nicem) Trefil jsem dobrou firmu i lidi a sem za to rad. Ucim se novy veci, ktery bych se ve stary firme nemohl naucit. Jen dodam, ze Nemecky jsem mluvil naposled pred 10ti lety a bylo to znat. Mel jsem obavy, ze si praci taky nenajdu, kvuli chybejicimu jazyku, ale bylo to naopak. Sef mi tu jeste plati 2x za rok kurz. Vazi si tu cloveka, kterej je dobrej, to vidim kolem sebe porad. Ne jak v CR, ze se vse bere taknejak automaticky.

Jinak je spousta lidi, co melou porad do kola, ze je prace ve stary firme nebavi, ze by chteli vypadnout a kdesi cosi, ale jen mizivy procento z nich se sebere a nakonec vypadne. takhle sem mlel asi dva roky taky... :)

Kdybys chtel, vim o miste v hotelu "roomboy" 800 eur cista ruka, ubytko jidlo v cene. Prachy nic moc, ale na rozkoukani staci. muzes se zaregistrovat tady v DE na pracak a oni ti budou dohazovat mista. Chce to jen tady bejt a chodit na pohovory.
o 22.08.2015, 16:44 | Horal-11
nikam nelez, ted tam Merkelová dělá pracovní místa běžencům!
o 22.08.2015, 17:39 | Downland
Horal-11: :D Skoda ze nejsem cernej zivot by byl z fleku lehci :)
o 23.08.2015, 16:46 | bafis
Ja si třeba na agenturu taky nestěžuju, peníze na učtu mam už kolem pátýho a co řeknou to platí, ikdyž jsem jen na východě a pendler. Takže bych to zvažil ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3806 sekund.