Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zadržení zahraniční platby

 o Navštíveno 7665x o
o 19.11.2015, 21:57 | Mr.Scully
Nestalo se taky někomu? Pravidelně dostávám (legální) peníze z USA, je to normální převod mezi renomovanou americkou bankou a renomovanou českou bankou, peníze jsou pak tady normálně zdaněny. Tenhle týden peníze nedorazily, resp. banka mi oznámila příchozí platbu, avšak peníze dorazily jen asi na dvě hodiny, vzápětí zase zmizely. Když jsem vztekle volal do banky, tak nastalo horečné hledání a zjišťování a situace je takováto: zahraniční převody mezi bankami fungujou napřímo pouze v případech, že jedna banka má u druhé účet. Pokud tomu tak není, tak banky vždy využívají nějakou "korespondeční" banku, která funguje v podstatě jako prostředník. Je to naprosto normální věc a formalita. Problém je, že americká banka A peníze poslala a česká banka B peníze nakonec nedostala, tzn. peníze zadržela z neznámého důvodu zprostředkovatelská banka (jedná se o renomovanou velkou americkou banku). Víc jsme zatím nedohledali. Co teď s tím? Odesilatel problém řešit nechce, protože od něj peníze skutečně odešly v pořádku, moje banka sice asi něco dělá, ale nepřetrhne se. Moje peníze visí u americké banky, která je měla jen přeposlat z jednoho účtu na druhý.

Tipuju, že to bylo zadrženo jakožto podezřelá platba (zvlášť ve světle posledních událostí ve Francii), ale nenapadá mě důvod a celkově mě překvapuje, že tohle banka vůbec může udělat, když se jí ta platba nijak netýkala. Jedná se navíc o částku nad 100k, takže to pro mě není moc vtipné.


o 19.11.2015, 23:05 | riviera.kidd
Asi to urednici ctou tady a videli ze se bavis s muSlimem :-D

Sorry za OT
o 20.11.2015, 10:10 | Ravo
stává se mi to běžně při platbách zahraničním dodavatelům z "relativně problematických" zemí...a pěkně mi to pije krev.

Dělá to přesně jak píšeš ty ta transfer banka, vždycky se jedná o USD a v mým případě se šlo vždy o problém s embargem uvaleným na Rusko (ale těchto různých pravidel a embarg jsou mraky a pořád je jich víc a víc), paradox je že jsem platil do Litvy a Estonska (placeno z SK), všechny tyto země jsou EU a dokonce Schengen (kdybych chtěl, naložím si hotovost do kufru, přeletím hranice a vložím to tam na účet a nikdo to nemá šanci dosledovat) a stejně mi to stopli. Holt Big Brother z NSA má bordel v mapách a pro něho je to pořád asi Rusko a myslí si že financuju separatisty na Ukrajině :-(

Pro mě bylo řešení sehnat jinou transfer banku, ale hooodně se kroutili v mojí bance (šlo to takovou polooficiální cestou až když jsem jim pohrozil, že ty miliony USD co přes ně točíme půjdou do jiné banky).

Nejjednodušší řešení je poslat to v jiné měně, např. EUR jim vůůůůbec nevadilo (opět padlé na hlavu) - ale nevím jak moc to je průchozí u tvého odesilatele v USA, my to taky nepoužíváme kvůli velkým kurzovým ztrátám (na tom balíku co běžně pořád točíme už to je poznat)
o 20.11.2015, 10:19 | Mr.Scully
Já to udělám stejně, nechám si to posílat do Citibank, která je celosvětová a mohl by odpadnout problém s korespondenční bankou. EUR si nechat poslat nemůžu a mou banku ke změně transfer banky asi taky neukecám.

Spíš mi řekni, jak dlouho takové zadržení trvá? Kontaktují tě a chtějí něco dokazovat? Nebo jen prověří a za týden platbu propustí?

Překvapuje mě, že se už i Česko holt dostalo na seznam problematických zemí... nebo prostě je to kvůli tomu terorismu. Nebo se obecně US úřadům nelíbí ten odesílatel.
o 20.11.2015, 10:38 | Ravo
zadržení u nás fungovalo tak, že prachy vrátila transfer banka zpět odesilateli do pár dnů a celá platba se stornovala a neprovedla. Nikdo nikomu nic nedokazoval, dokonce to nikoho ani nezajímalo když jsme chtěli dokázat že to je čistý. Prostě transfer banka má nějáký pravidla na základě embarg apod, neprošlo to přes ně a konec. Týká se to nejvíc měny USD, američani jsou prostě padlí na hlavu a strkají pazoury naprosto všude a s nikým nediskutují.
Je jedno z které do které země to jde, oni sledují celý svět a jak je nějáká platba podezřelá podle jakýhosik tajnýho ratingu (nepodařilo se mi z transfer banky vymlátit proč to stopli ani pravidla jaký mám splnit) tak máš smůlu.
o 20.11.2015, 10:42 | Mr.Scully
OK, díky moc, jsem teď o trochu klidnější. Snad se to vrátí odesílateli a já prostě mezitím změním banku. Stejně jsem to chtěl udělat, Citi má typ účtu, kde je všechno zdarma včetně třeba příchozích zahraničních plateb a výběrů z bankomatů, což je bomba. Stopro budou mít lepší způsob posílání plateb mezi zeměmi, když je to celosvětová síť bank.
o 20.11.2015, 10:52 | CervinVega
Česko nebo Čečensko, asi stejná verbež, teroristi to budou, jsou tam někde v Evropě, teď to bylo na CNN v Paříži, radši to blokneme...
o 20.11.2015, 10:54 | fredh
Jen trochu odbočím. Mají všechny banky poplatek za příchozí zahraniční platbu? Mám KB, posílám si eura, abych nemusel vozit u sebe hotovost, převedou mi to nahovno kurzem 26,50Kč a pak mi ještě strhnou 150kč za příchozí zahraniční platbu. Docela mě to nakrklo. V podmínkách to asi mají, nevšim jsem si toho, ale je to taková poslední kapka. Přešel bych i jinam, ale internetová banka převádí ještě horším kurzem a když si eura dovezu a vyměním ve směnárně, tak je potřebuju dostat na účet. A díky kamený pobočce u nás, je tam dám. Bez pobočky ani ránu, nebo to někde funguje jinak?

Má někdo tip, jak bych to mohl změnit?
o 20.11.2015, 10:56 | Mr.Scully
Já snad začnu po Rusech nenávidět i Amíky :-) Jako chápu, že se občas musí něco krátce prověřit nebo že je neakceptovatelný, aby Švýcarsko mělo v bankách peníze nacistů nebo tak něco... ale aby banka dle vlastního uvážení mohla neskutečnit důležitý bankovní převod jen proto, že se jí subjektivně něco nezdá... to už je absurdní. To je jako kdybych chtěl poslat balíček něco do Havířova a za dva dny by mi přišel zpátky a pošta by říkala "jako sorry, ale Havířov je v podstatě Polsko a k Polákům máme fakt negativní postoj, každou chvíli bourají na silnicích, takže ten balíček vám tam nepošleme".
o 20.11.2015, 10:57 | Mr.Scully
fredh - právě že ne, některé banky mají převody levné, jiné mají i zdarma (viz Citi, ale tam je to až ten nejvyšší účet, který není snadné získat) a ostatní banky to mají tak, že co si vyjednáš, to dostaneš. Po mně chtěla ČSOB dvě stovky za příchozí zahraniční platbu, já jsem jim řekl, ať si to strčí tam, kde slunce nesvítí a oni přilezli a řekli, že teda bude fixně za 80 Kč, kdybych se nezlobil a to jsem akceptoval. Bankovní poplatky nejsou ani náhodou fixní - dostaneš to, co si vyjednáš.
o 20.11.2015, 11:00 | fredh
No plánuju tam zajít a udělat trochu bordel, protože mě to docela sejří. Mám čas, jdu hned...

Dám pak vědět :)
o 20.11.2015, 11:52 | fredh
Takže, nasadil jsem ksicht, jakože nevyjednávám. Paní si moje požadavky napsala na papírek a že s tím musí jít vejš. Jako motivaci jsem přihodil cca za rok, žádost o úvěr na podnikání (nevim ještě jestli do toho pudu), tak uvidíme. Slíbila, že se ozve mailem příští týden. Jsem zvědavej.
o 20.11.2015, 11:56 | Mr.Scully
Mně to ČSOB schvalovala asi měsíc, šlo to snad až někam k řediteli, jsou pořád zkostnatělí. Ale většinou o klienta bojujou, lepší pár stovek měsíčně na poplatkách než nic.
o 20.11.2015, 14:25 | Ravo | Upraveno: 2015-11-20 14:26:41
KB je z mého pohledu asi nejhorší banka ohledně poplatků a chování ke klientům.

A teď obecně k mezinárodním platbám - vždyky jsou tam nějáký poplatky a ty se pak dělí podle toho jak se dohodnou obě strany - buď jen odesilatel, jen příjemce nebo se o to dělí (SHA příznak). Tak či tak je to ale obvykle docela ranec.
Pokud používáš jako měnu EURo a posíláš na účty v zemích kde se platí Eurem můžeš použít tzv. SEPA platbu, tam je poplatek menší.

Pokud manipuluješ s EURy i CZK, tak doporučuju si otevřít dva účty u stejné banky nebo banky ve skupině (třeba ČSOB SK a ERA CZ nebo Raiffka CZ a Tatrabanka SK), v CZ korunový účet a v zahraničí (SK bude nejjednodušší na založení) EURový. Pak si nech vystavit jejich platební karty a el. bankovnictví. Obvykle to banky mají tak, že v rámci skupiny mají mezinárodní převody za malý poplatek nebo zadarmo. A pokud chceš vyjebat i s kurzem, můžeš s EURovou kartou rovnou v CZ platit (best kurz) nebo vybírat v CZ bankomatech skupiny obvykle zdarma nebo za minipoplatek a kurz máš taky lepší než při standardní převodu.
Obě bankovnictví můžeš mít v mobilu a není to vůbec složitý to používat, obvykle jsou vedení osobních účtů zdarma když si dobře vybereš banku ;-)

o 20.11.2015, 16:27 | Mr.Scully
Vždycky tam poplatky právě nejsou, třeba u Citi mám veškeré platby zdarma včetně příchozích zahraničních a stejně tak výběry z bankomatů po celém světě bez poplatku. Navíc je tam automaticky dolarový účet a pošlu si to na něj a neřeším aktuální kurz.

SEPA se většinou nevyplatí, třeba u ČSOB je to za 250 Kč (posílám tak EU DPH), to je horší než u poplatku za zahraniční platbu.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.354 sekund.