Navštíveno 3024x

Zdarec, tady mi vzdy poradite, diky
A ted k problemu.
Koupili jsme vysavac Electrolux Ergorapido,
Celkem to slo ale ted cca po roce zacal blbnout a to sice: kdyz se zapne tak jede na ten slabsi vykon( ma 2) po prepnuti se zesili. Ma jet hned na ten silnejsi. Druha vec, uz to proste nesaje jako predtim. A posledni vec, sam se behem vysavani vypne. Sice de pak zapnout ale po case se to opakuje.
Vysavac stal vzdy ve stanici. Kdybych koupil nejakej kram tak se nedivim, ale takhle.
Oc jde. Dal jsem ho reklamovat a prodejce mi rekl ze to bude nejspis slabou baterkou a ze na tu je zaruka jen pul roku. Coz jsem nevedel a je to vubec pravda?? Raklamace se teprv resi, ale kdyby ji zamitli maj na to pravo?? Da se popr. nejak branit??
Diky

20.11.2015, 17:29 |
Kamil07 | Upraveno: 2015-11-20 17:31:14
U tech AKU vysavacu to tak je, po nejake dobe zacnou delat neplechu a je to vetsinou baterii.
Na baterii je kratsi zaruka, je to urcite napsano v zarucnich podminkach, popripade v navodu.
Vetsinou bohuzel baterie stoji skoro stejne jako cely vysavac, proto jsem u prirucniho vysavace sel do kabliku, je to sice otrava, ale mensi nez pak resit baterii.
No tak to je naprd
My do nej sli prave z duvodu "pohotovosti" ze ho vezmem a vysajem.
Na "poradny" vysavani mame taky od Electroluxu ergospace a ten saje uplne nejvic.
Tak to sem dost sklaman. No uvidime, ale to vypanian isamo od sebe asi slabsi baterii nebude...

20.11.2015, 18:14 |
AR no může být, baterka má ochrany a pokud se ji něco nezdá tak se odpojí. to mě dělá třeba akučka kde opět umřela baterka :( jinak s tou zárukou to tak je, je si to třeba ohlídat, někde dostaneš klasika 2 roky na baterku ale někde ti to zkrátí na 6měs.
je to kram a je to baterii, nech si ji nekde zrepasovat a mas zase na rok rok a pul pokoj, ja to resil u avacom.cz

23.11.2015, 07:46 |
Pluto Už jsem to řešil. Je to baterkou. Výměnu jsem provedl sám, je to tedy trochu hlavolam složit zpátky, ale jde to. Cena za novou originál baterku nebyla zase tak strašná. Reklamaci samo zamítli.

23.11.2015, 17:47 |
PcGamer | Upraveno: 2015-11-23 17:51:08
Tak to jsme zvedavy jak to dopadne, Kazdopadne me to od electroluxu mrzi, rekl bych ze je to znacka a ze tam plati zaruka na vse na dva roky. Celkem od nich mame dost veci. Jim popr. napisu dopis, vim ze to nicemu nepomuze, ale alespon si ulevim:-)
Pluto: a kde jsi prosim koupil tu baterii??

23.11.2015, 18:01 |
Pluto Přímo v autorizovaném servisu Electrolux v ČB, kde jsem to reklamoval.
co obnáší cena té baterie ? také mě pomalu odchází...
Záruka na AKU pro koncového spotřebitele je ze zákona 24 měsíců, ale může být omezena její životnost! (třeba cykly, časem atp. Spousta výrobců elektroniky to tak dělá a je to i celkem logické.
No to jo, ale vedet ze zaruka na baterii je jen pul roku tak ho asi ani nekupuju. Proste "investuju" s tim ze me proste min. ty dva roky vydrzi.
Me to prijde i jako klamani zakaznika. Pac si myslim ze by tam meli mit jasne uvedeno na vyrobku pri prodeji, ze na nektere casti vyrobku muze byt zaruka kratsi.
No sem zvedavej, jak to dopadne. Bych se ani nedivil kdyby mi rekli ze vady se behem testovani neprojevili, jak to udali, kdyz jsem reklamoval set-top box. To sem byl taky dost nasranejch. Asi 5 zavad a napisou ze se neprojevili :-(