Navštíveno 3000x

Zdarec, neví někdo jak je to s placením DPH při placení škody zaměstnavately?
Udělal jsem v práci škodu za cca 50000,- ( špatně naplanovaný materiál do výroby tudíž se výrobky vrátily od zákazníka a jsou na vyhožení). Zaměstnavatel mě vyčíslil škodu za výrobní náklady a dopravu. Je to správně že tu cenu nákladů mě počítá i s DPH? u dopravy bych to pochopil ale i toho materiálu?
a má na to zaměstnavatel vubec právo ti něco takového naúčtovat?
určitě má, podle zákoníku může požadovat za škoda až 4apůl násobek mýho průměrnýho platu.Jsem pojištěnej tak mě to ani tak nesere ale sere mě jestli pomě chce víc než má.
Tak proč tě to sere když za tebe zaplatí pojišťovna
Protože na pojistku mám limit a tím že to počítá s DPH tak ho překročím a musím doplatit já a je to skoro 10000.
Podle me pokud je to Vase vyroba mel by jsi to platit bez dph, pac tu si da do nákladu zaměstnavatel, pokud vyčíslil skoda na tebe jako na fyzickou osobu ne podnikající mela by pojistovna zaplatit vse vc dph pac ty plátce nejsi, pripadne spoluucast a tu zaplatíš ty, dle pojistky jak je postavena
Spoluůčast je jasná s tou počítám,ale to DPH nevím. Jde oto že kdyby to počítal bez DPH tak se vlezu do limitu plnění u pojišťovny s DPH to přestřeluju skoro o 10 000 tím pádem to pojišťovna neproplatí určitě

17.08.2016, 18:44 |
xenonman | Upraveno: 2016-08-17 18:45:11
Tak se domluv s vedením a popis situaci s pojišťovnou, v horším pripade zaplatíš to dph, furt lepsi nez tech 50 tis i kdyz chapu, ze to cloveka nastve
uvidím no, každopádně bych to chtěl někde zjisti jak to je správně s tím dph.
mě účtovali škodu automaticky bez dph, tak jsem se na to tehdy ptal a tak je to správně jelikož si to odepíšou z daní, v tvém případě to buď řeší někdo kdo nemá potřebné znalosti nebo tě chcou obrat

17.08.2016, 23:06 |
Jozzo mám v práci pojistku na 2 mega škody :D

17.08.2016, 23:09 |
CRK Jozzo: super... ty budeš asi hodně šikovnej :D

17.08.2016, 23:17 |
Jozzo nemusím brečet o limit ?:D

18.08.2016, 06:01 |
jok3r jak pise Jozzo taky bych bejt tebou zmenil pojistku, muzou ti vzit jak rikas 4,5 nasobek platu tak proc mas limit jen 40tisic?
škoda by se mela uctovat bez DPH.
Díky za rady, jinak psal jsem škoda cca 50000,- limit mám na 60000, samozdřejmě ho budu navyšovat, mám ho nastaven ještě z dob kdy to tak nějak stačilo těch 60.