Navštíveno 3048x

18.08.2016, 07:33 |
DaveX Ahoj, neřešil někdo aktuálně? Je toho na trhu mraky. Rád bych samozřejmě to nejlepší v dané cenové relaci.

18.08.2016, 08:00 |
DaveX

18.08.2016, 10:51 |
Šroub Ze sve zkusenosti muzu doporucit Nikon S7000
Podle čeho soudíš, že Panasonic TZ řada patří k nejlepším, resp. podle čeho jsi vybíral? Měl jsem několik předchozích modelů této řady v ruce, jsou to fajn "cvakátka pro laiky", ale o obrazové kvalitě bych dost pochyboval. Ale jde o to, co od toho čekáš.

18.08.2016, 20:16 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-08-18 20:17:21
Tak jsem zběžně projel nabídku, to co se ještě před rokem dalo koupit kolem 6-7tKč dnes neexistuje a nebo jsem špatně hledal... Nikon P340 bez nástupce, Canon 100,110 a nebo 120 taky bez nástupce? Vše to mělo kovové tělo, objektiv od f1,8 a čip velikosti 1/1,7"
Dneska už je to do 10tKč vše jen ultrazoom brak s f3,5 a pidi čipem 1/2,3" :-/
Asi bych si nevybral a první schopné kompakty jsou Sony s CMOS čipem za desítku...
Tenhle segment opravdu z trhu trochu zmizel, ale ne kvalitou, ta naopak vzrostla (a výběr též), ale vzrostla i cena, vesměs nad 10k, spíš víc. V podstatě pod desítku bych si nevybral nic - mít na foťák 5-7k, tak moc neřeším kvalitu a koupím si nějakej solidní lowendový ultrazoom (Sony HX60 apod.).

19.08.2016, 06:24 |
Bigboss | Upraveno: 2016-08-19 06:29:32
Škoda že nemáš trochu vyšší rozpočet,míval jsem panáky TZ než jsem pochopil že za litr navíc mám nepoměrně lepší stroj. Aktuálně mám Fuji xq-2 a jsem naprosto spokojeny,jen koukám že ho zdražily,ja ho měl pod osm.
Má velký čip,skvělou světelnost a je úžasně rychlý. Zkoušeli jsme ho s kamarádem a je někde v segmentu sony rx100 a canon g16.
[ Link ]

19.08.2016, 09:45 |
DaveF hledal jsem náhradu za rozbitej IXUS 300HS a neříkám, že to je nějaký zázrak, ale když jsem viděl co se za ty peníze dnes prodává, tak jsem ho radši nechal opravit :-)
Blbý je, že asi žádnej shop neumožňuje moc inteligentně vyhledávat... foťák bych vždycky hledal podle kombinace
- co největší snímač
- co nejméně megapixelů
- co nejlepší světelnost na OBOU koncích
- pochopitelně manuální nastavení (kromě levných to mají všechny)
Pak je víceméně záruka, že fotky budou plus mínus podobně dobré a lze už to následně hledat třeba podle značky (každý je zvyklý na nějaké ovládání atd.).
Já různě průběžně svoje foťáky obměňuju, tak jsem si tuhle říkal, že bych chtěl něco s 1" senzorem, větším zoomem (dejme tomu 10x) a aby to byla vyloženě kapesní velikost (tzn. oželel bych velkou optiku, nepotřebuju u tohoto typu foťáku světelnost) a zbyl mi v nabídce jediný model. Přišel jsem na to, že firmy buď vyrábějí shity za bůra, nebo poloprofi foťáčky za 15k a víc, které už utrhnou kapsu. Nic mezi moc není, asi chybí poptávka...

19.08.2016, 12:11 |
DaveF vím, že to není kompakt a že je dražší ale co třeba Olympus PEN PL6 ??
[ Link ]

19.08.2016, 21:12 |
gizmi Já si třeba teď řekl o Olympus Tought TG-4 za 8t bez DPH a bude sloužit jako bráška k slušnému zrcadlu. Chci ho hlavně na focení u bazénu, moře, atd. Prostě kontakt s vodou :o)
Já nad nějakým odolným kompaktem taky před pár lety přemýšlel, ale zjistil jsem, že pod vodou je stejně lepší video a čínská kamera za trojku udělá super job, tak jsem kompakt vzdal... na pláži mám kompakta a když jdu do vody, tak kamerku na hlavě.

21.08.2016, 09:51 |
DaveX Chci to koupit bráchovi k 30-tinám. Tak proto omezený rozpočet :)
Mu stačí normální fotky, ale taky chápu, že to asi nebude extratřída. Trochu jsem však doufal, že v dnešní době už za ty prachy jde koupit lepší kompakt.
Víceméně platí, že za určité peníze jde v každé době koupit jakoby stejná kvalita ve smyslu srovnání s ostatními modely. Tedy model za 6000 Kč bude umět plus mínus stejně málo jako model za 6000 Kč před 5 lety - ale bude samozřejmě o něco lepší, vývoj senzorů jde dopředu poměrně výrazně.
Mně ty Panasonicy byly vždycky nesympatické způsobem, jak (ne)zvládaly šum, ale jinak v téhle cenové kategorii je to plus mínus jedno. Vyloženě chybu s těmi modely, které jsi uvedl, neuděláš. Na automat pro laika, který netouží po tom se naučit fotit, to stačí.