Navštíveno 3484x

18.08.2016, 22:26 |
Woko_O | Upraveno: 2016-08-18 22:26:34
Tak nějak mě můj Golf přestává bavit, navíc vyžaduje menší opravu a mě se do toho moc nechce. Prodal bych to za pár peněz ve stavu v jakým to je.. Pokukuju po jinejch autech tak do 150tis a vcelku mě zaujal Civic 8. gen. Kamaradovi jsem ho servisoval ale s 1.8 benzínem. Nevím úplně přesně jestli se mi to auto vyloženě líbí, nebo ne.. je tak zvláštní, že se nedokážu rozhodnout, ale spíš jo než ne. Zajímalo by mně jen jak se to projevuje s tou 2.2 103kW v naftě v tomhle autě? Tenhle motor jsem řídil jen v novým Accordu, což je trochu jiná liga než tohle.. Máte někdo přímou zkušenost, nebo přímo toto auto?

18.08.2016, 22:34 |
Sau Mam, ale v te 1.8 Pokud bych ale aj tak mohl poradit, ptaj sa.
Ok.. problemy s elektronikou? Konkrétně s tim combi ukazatelem atd, s rádiem, funkcema apod?
Jinak co se týče mechanických věcí, je na tom pravděpodobně všechno skoro stejný jako všude jinde, takže toho se asi bát nemusím..

19.08.2016, 22:21 |
Sau Já sám sem s elektriků problémy nikdy neměl (mám ho od nového, 9 a půl roku). Pokud teda nepočítám rozkůsání kabelů od kun (Civic jim fakt chutná) a díky tomu zkratování jednotky od ABS/ESP (nová 1100 Eur). Fungovat mně funguje vše, ani na displejoch prozatím neumřely žádné segmenty nebo tak. Jediné co tak teď nějak na jaro přestalo jít podsvícení palubky zesílit na maximum, jde jen do ca 1/2 jasu.
Mechanické věci - já mám, aspoň mně to teda tvrdili v servisu - vymlácené silentbloky na zadní nápravě. Ty ale nejdů vyměnit samotné, mosí sa prý celá nápravnica (ca prý 600 eur + práca) a na to prdím. Auto jezdí bez problémů aj tak.
Jinak sem s autem nikdy žádný problém neměl, nic sa nepokazilo, už vůbec ma nikdy nenechalo někde stát nebo tak.
Odkážu ťa ale každopádně na stránky 8g.hondaclub.cz, kde je aj diskuzní forum a tam najdeš vše potřebné :)

22.08.2016, 10:42 |
Cenda Měl jsem ten motor v Acordu 2004, teď mám v 2013 (silnější 180Ps verzi). S motorem nikdy problém nebyl, vlastně ani s autem. Spotřeba 6-6,5 l/100km. Jízda podle předpisů = cca 5 l/100.
Civic jsem měl půjčený týden, 2.2 150 PS a musím říct, že to byla docela zábava s tím jezdit. O hodně živější jak starší verze v Acordu. Akorát ten výhled zpětným zrcátkem je na nic.

22.08.2016, 10:43 |
Cenda Jinak silentbloky mě měnili (na zadní nápravě? už nevím) za 500 Kč/ks. Autorizák.
Pořád mě to láká. Škoda že tam je ten DPF, ale to už snad dneska taky nebude tak dramatický a případně to půjde vyčistit, kdyby novej stál pořád dardu. Otázkou však bude, jestli peodám nějak rozumě svýho golfa..

22.08.2016, 18:16 |
Sau Btw. na co naftu? Já při klidné jízdě jedu za 6 litrů, když sa trochu snažím tak aj pod 5,5 litru .) Ale taky přes 8 když sa na to šlape nebo sa cůrá po městě, to je fakt.
Cenda: mně tvrdili že to jinak než celá nápravnica nejde.

02.09.2016, 21:57 |
Chris pozri
[ Link ] a najdes vsetko ohladom ctdi a dtec