Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: priplatek za prescas

o Navštíveno 3457x o
o 25.08.2016, 20:10 | filip146
Pokud jsem v praci prescas, pri proplaceni prescasu dostanu zaplaceny pocet prescas. hodin + 25%. Kdyz si za prescasove hodiny vyberu volno, mam narok dostat proplaceno tech 25% ? Nebo pri cerpani nahradniho volna priplatek propada....?

o 25.08.2016, 20:15 | gizmi
1. pokud si to vyberes volnem, tak zadny priplatek
2. cele je to kosoctvercovina, protoze ani na tech +25% neni narok. Zalezi na firemni kulture, pravidlech a hlavne smlouve :)
o 26.08.2016, 16:34 | BATMAN
ad 2:
Podle ustanovení § 114 ZP za dobu práce přesčas přísluší zaměstnanci mzda, na kterou mu vzniklo za tuto dobu právo a příplatek nejméně ve výši 25% průměrného výdělku, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodli na poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce konané přesčas místo příplatku. Práci přesčas je možné konat jen výjimečně. Zákon jednoznačně preferuje za práci přesčas poskytnutí příplatku. Poskytnutí náhradního volna je možné až po dohodě zaměstnavatele se zaměstnancem.
o 28.08.2016, 17:38 | filip146
batman-super, dekuji..
o 28.08.2016, 18:01 | gizmi
BATMAN: je to tak, ale realita je uplne jina ;)
o 28.08.2016, 20:28 | BATMAN
Filip se ptal na to na co ma zakonny narok,ne jak to funguje u tebe v praci ????
o 29.08.2016, 00:33 | Mr.Scully
Jak píše gizmi, tak nejde hádat z koule, tohle je dané pracovní smlouvou. Já třeba nikdy 25% příplatky za přesčasy neměl a ani mě nikdy nenapadlo, že by měly být. Ale někdo to ve smlouvě třeba má. Nebo nemá, ale bude trvat na zákoníku práce i za cenu pohádání se se šéfem. Atd. atd.
o 29.08.2016, 18:04 | filip146
tak to nás teda berou u huby dost, ale přesčasy proplácejí i s příplatky. Šlo mi jen o ty vybrané přesčasy, a příplatky. Je to fakt, že to asi bude o dohodě...
o 29.08.2016, 18:38 | gizmi
BATMAN: ja svym lidem priplatky davam, jen rikam, ze na to neni narok, protoze smlouva to muze zmenit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3399 sekund.