Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký foták po D90?

o Navštíveno 6672x o
o 25.10.2017, 09:38 | CervinVega
Aktuálně používám (nebo spíše skladuji) D90 s objektivy 16-85 a 70-300... fotky jsou fajn, ale s tim jak se zlepsila fotoschopnost iPhonu, končím na poměru 1:9 fotek v ntbku pro Apple...
Má smysl to celé prodat a pořídít něco nového/jiného (nelpím na novém)? Oba objektivy nejsou 100% (hapruje stabilizace), tak bych je prodal i s tělem.
Má smysl fce wifi, je to použitelné třeba na upload fotek na Fb nebo to je čistě pro nahrání do ntbk a pak na web?
Co bezzrcadlovky typu Sony Alpha 7?
Líbí se mi menší rozměry a váha, dneska končím na tom, že už tu zrcadlovku ani neberu na dovolenou, prostě mě nebaví se s tím tahat, když z iPhonu vyleze řekněme 90% výsledek bez toho o_eru okolo (výmeně objektivů, tahat se s tím v batohu)... Nebo koupit lepší kompakt? Videa moc nenatáčím, malou přenosnou mám na blbnutí.
Jak to máte vy?

o 25.10.2017, 11:08 | Mr.Scully
Když koupíš něco novějšího, tak kvalita bude stopro lepší, ale je otázka, jestli tě to chytne, pokud fotíš převážně na mobil :) Srovnávat mobil za dvacku a zrcadlovku třeba za 50-100k je nicméně úplně mimo, ta kvalita je naprosto nesrovnatelná.

WiFi je podle mě úplně k ničemu.

Bezzrcadlovky menší (ale ne malá) velikost za cenu různých ústupků (horší výběr objektivů, asi nejsou FF snímače atd.)

Pokud na dovču, tak si kup nějaký advanced kompakt s 1" snímačem kolem 15-20k a budeš spokojenej, kvalita snímače srovnatelná s D90 a dáš to skoro do kapsy (menší než bezzrcadlovka).
o 25.10.2017, 12:18 | KaZaN
Já na fullframe Nikonu funkci wifi treba pouzivam hodne...je to sice chujovinka, ale kdyz jsme nekde na fotoakci nebo i na vylete nebo dovolený, tak kdekoliv v terenu stahnes par "top" fotek a muzes je hned nadelit ucastnikum nebo poslat neucastnikum a nemuseji pak tolik brecet pri cekani az milostive fotky nejak zpracuju a vyplivnu pro ně... Používáme to i na to, že z toho hned uděláme v mobilu elektronický pohledy a ty pošleme. Ale abych pres to tahal vsecky fotky, to by mi jeblo, na to bych to asi nepouzil, jeste bych si umel predstavit nejaky tethering v interieru, coz to ale u mne myslim neumi, musim kabelem. Fotky proste vyndam kartu a strcim do kompu a importuju do appky, pripadne kopiruju na zalozni disk.
Vzhledem k Tvymu syndromu lehky lenosti tahat s sebou vybaveni, coz dost chapu, bezne s sebou vlecu i 30kg, tak bud lepší kompakt a nebo něco jako máš teď, 16-85 je úžasnej objektiv, kterej Ti stačí na velkou část focení a to se ještě dá hodit i do batohu a nezlomíš se pod tím...plus max k tomu druhej ještě něco do dálky třeba 80-200 je boží, to se taky ještě dá pobrat a nebudeš to tahat vždycky že jo...ale zase nejsou to malý prachy a jestli si pomalu vystačíš s mobilem...

Budu teď prodávat hodně málo jetej D7100 a velmi zachovalej D7000, u obou jsem první majitel a kupoval jsem je nový. Jaký k tomu pustim objektivy ještě váhám, ale něco slušnýho přibalím...kdyby náhodou to na Tebe přecejen přišlo :-D
o 25.10.2017, 18:03 | Tuner#2
Sám na D90 fotím, měl jsem v roce i iPhone tuším šestku a zkoušel s tím fotit...

Tvrdit, že z iPhonu vyleze 90% toho co ze zrcadla? V tom případě to prodej a foť jen tím telefonem, ta výbava nemá pro tebe smysl neb jí nevyužíváš ani na 10%...
o 25.10.2017, 18:34 | Zdeny60
Viděl bych to 7200 a 16-80VR.
o 25.10.2017, 21:26 | Cenda
To fotis s D90 na automat?
Loni jsem resil to same a koupil 7200 plus 16-80.
o 26.10.2017, 08:08 | CervinVega
Samo nefotím na automat, těch 90% je vztaženo k tomu o_eru tahat 5kg věc s sebou, když mohu sáhnout do kapsy a udělat povětšinou plně dostačující fotku...
v době, kdy mobil fotil tragicky nebylo o čem...
Pokud to někdo koupí, budu řešit co dál...
o 26.10.2017, 16:36 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-10-26 16:38:28
Proč tahat 5kg? Já fotím s D90 + 18-70mm a k tomu pevnou 35mm. Celé to váží kolem kila v lehkém batohu a plně to pokreje ohnisko co dokáže mobil s pevným ohniskem a zoomem jen elektronicky s velkou ztrátou kvality. I tak si myslím, že proti mobilu je to zcela, ale zcela někde jinde...
o 26.10.2017, 21:53 | Cenda
Ptám se proto, že manuál a skla jsou snad hlavním důvodem, proč mít se zrcadlem fotku pod kontrolou a tady se mobil prostě chytnout nemůže.
Jinak velmi dobrý fotky na polo/automat ti udělá i RX 100 II a pod...
o 27.10.2017, 07:48 | Bucci
vzal bych zase zrcadlo, zase Nikon (ovládání a funkce stejné)... když už tak Fx (takže D600/610 nebo D750), řadu 800/810/850 vynech... ne že by nebyla excelentní, ale prostě jí nevyužiješ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3366 sekund.