Navštíveno 6672x

Aktuálně používám (nebo spíše skladuji) D90 s objektivy 16-85 a 70-300... fotky jsou fajn, ale s tim jak se zlepsila fotoschopnost iPhonu, končím na poměru 1:9 fotek v ntbku pro Apple...
Má smysl to celé prodat a pořídít něco nového/jiného (nelpím na novém)? Oba objektivy nejsou 100% (hapruje stabilizace), tak bych je prodal i s tělem.
Má smysl fce wifi, je to použitelné třeba na upload fotek na Fb nebo to je čistě pro nahrání do ntbk a pak na web?
Co bezzrcadlovky typu Sony Alpha 7?
Líbí se mi menší rozměry a váha, dneska končím na tom, že už tu zrcadlovku ani neberu na dovolenou, prostě mě nebaví se s tím tahat, když z iPhonu vyleze řekněme 90% výsledek bez toho o_eru okolo (výmeně objektivů, tahat se s tím v batohu)... Nebo koupit lepší kompakt? Videa moc nenatáčím, malou přenosnou mám na blbnutí.
Jak to máte vy?
Když koupíš něco novějšího, tak kvalita bude stopro lepší, ale je otázka, jestli tě to chytne, pokud fotíš převážně na mobil :) Srovnávat mobil za dvacku a zrcadlovku třeba za 50-100k je nicméně úplně mimo, ta kvalita je naprosto nesrovnatelná.
WiFi je podle mě úplně k ničemu.
Bezzrcadlovky menší (ale ne malá) velikost za cenu různých ústupků (horší výběr objektivů, asi nejsou FF snímače atd.)
Pokud na dovču, tak si kup nějaký advanced kompakt s 1" snímačem kolem 15-20k a budeš spokojenej, kvalita snímače srovnatelná s D90 a dáš to skoro do kapsy (menší než bezzrcadlovka).

25.10.2017, 12:18 |
KaZaN Já na fullframe Nikonu funkci wifi treba pouzivam hodne...je to sice chujovinka, ale kdyz jsme nekde na fotoakci nebo i na vylete nebo dovolený, tak kdekoliv v terenu stahnes par "top" fotek a muzes je hned nadelit ucastnikum nebo poslat neucastnikum a nemuseji pak tolik brecet pri cekani az milostive fotky nejak zpracuju a vyplivnu pro ně... Používáme to i na to, že z toho hned uděláme v mobilu elektronický pohledy a ty pošleme. Ale abych pres to tahal vsecky fotky, to by mi jeblo, na to bych to asi nepouzil, jeste bych si umel predstavit nejaky tethering v interieru, coz to ale u mne myslim neumi, musim kabelem. Fotky proste vyndam kartu a strcim do kompu a importuju do appky, pripadne kopiruju na zalozni disk.
Vzhledem k Tvymu syndromu lehky lenosti tahat s sebou vybaveni, coz dost chapu, bezne s sebou vlecu i 30kg, tak bud lepší kompakt a nebo něco jako máš teď, 16-85 je úžasnej objektiv, kterej Ti stačí na velkou část focení a to se ještě dá hodit i do batohu a nezlomíš se pod tím...plus max k tomu druhej ještě něco do dálky třeba 80-200 je boží, to se taky ještě dá pobrat a nebudeš to tahat vždycky že jo...ale zase nejsou to malý prachy a jestli si pomalu vystačíš s mobilem...
Budu teď prodávat hodně málo jetej D7100 a velmi zachovalej D7000, u obou jsem první majitel a kupoval jsem je nový. Jaký k tomu pustim objektivy ještě váhám, ale něco slušnýho přibalím...kdyby náhodou to na Tebe přecejen přišlo :-D
Sám na D90 fotím, měl jsem v roce i iPhone tuším šestku a zkoušel s tím fotit...
Tvrdit, že z iPhonu vyleze 90% toho co ze zrcadla? V tom případě to prodej a foť jen tím telefonem, ta výbava nemá pro tebe smysl neb jí nevyužíváš ani na 10%...
Viděl bych to 7200 a 16-80VR.

25.10.2017, 21:26 |
Cenda To fotis s D90 na automat?
Loni jsem resil to same a koupil 7200 plus 16-80.
Samo nefotím na automat, těch 90% je vztaženo k tomu o_eru tahat 5kg věc s sebou, když mohu sáhnout do kapsy a udělat povětšinou plně dostačující fotku...
v době, kdy mobil fotil tragicky nebylo o čem...
Pokud to někdo koupí, budu řešit co dál...

26.10.2017, 16:36 |
Tuner#2 | Upraveno: 2017-10-26 16:38:28
Proč tahat 5kg? Já fotím s D90 + 18-70mm a k tomu pevnou 35mm. Celé to váží kolem kila v lehkém batohu a plně to pokreje ohnisko co dokáže mobil s pevným ohniskem a zoomem jen elektronicky s velkou ztrátou kvality. I tak si myslím, že proti mobilu je to zcela, ale zcela někde jinde...

26.10.2017, 21:53 |
Cenda Ptám se proto, že manuál a skla jsou snad hlavním důvodem, proč mít se zrcadlem fotku pod kontrolou a tady se mobil prostě chytnout nemůže.
Jinak velmi dobrý fotky na polo/automat ti udělá i RX 100 II a pod...

27.10.2017, 07:48 |
Bucci vzal bych zase zrcadlo, zase Nikon (ovládání a funkce stejné)... když už tak Fx (takže D600/610 nebo D750), řadu 800/810/850 vynech... ne že by nebyla excelentní, ale prostě jí nevyužiješ...