Navštíveno 9717x

31.10.2017, 20:33 |
J-T. | Upraveno: 2017-10-31 20:35:39
Tak v tom už lítám taky :-)
Našli byste si prosím chvilku čas a okomentovali náš plánek bungalovu? My jsme se už zacyklili :-/ a musíme dát projektantovi vědět, že je to už finál... Celková podlahovka bez terasy je cca 135 m2.
Budu rád za každý věcný i nevěcný koment :-)
BTW: Oproti uváděnému plánku budeme mít ještě vchod na WC (1.09) i z venku z terasy a terasa bude zarovnaná vpravo s barákem.
Předem díky!
J-T.

Vpravo od vchodu mistnosti 3.4 a 2.6 to je proc rozdelene ? Co tam bude ? Pro kolika clenou rodinu to je urcene, protoze tech pokoju mi tam prijde docela dost.
chybi ti tam pořadna šatna, misto na botník v zádveří extrémně malé. Vstup bych prostě řešil jinak, tohle je malé a nedobře řešené
a jestli je 1.13 špajska, tak v té dispozici chybí nějaká normální bordelkomora na provozní věci
Z vlastní zkušenosti bych posunul samostatné WC do zádveří. Přije mi zbytečně mít wc naproti sobě. Kuchyň mi nepřijde moc veliká, ale záleží jak moc tam budete vařit. Co je pokoj 1.06?
a kdyz vidím tu varnou desku u toho dřezu, chce se mi brečet...
nápodobně jako Only_One:
nevím, jak jste na tom s dětma, ale nevidím tam třeba v předsíni nikde místo na kočárek + málo úložných prostor tam.
Navíc mi obývák / kuchyně přijdou strašně daleko od vstupu do domu.
Pokud vidím správně dvě koupelny, tak mi přijdou zbytečně velké na úkor pokojů. Osobně bych volil jednu větší + jednu menší.
no a ty kamna co jsou tam v rohu se mi úplně nepozdávají. Ten tepelnej spotřebič bude sálat poměrně silně i na to okno a obecně potřebuje místo okolo. Minimálně 80cm ve směru hlavního sálání bude tepelně namáhané všechno a hodně a to včetně toho okna, které to nemusí dát a pokud to budou kamínka, pak bude sálat i do boku, kde máte telku a pod. Tohle je divný detail.

31.10.2017, 21:45 |
Only_One | Upraveno: 2017-10-31 21:46:51
a u vstupu bych dal stříšku jako závětří.. to je detail k nezaplacení a záchod 1.09 nemá okno, bude větranej nucene? nebude vam vadit venilátor?

31.10.2017, 22:04 |
Kamil07 | Upraveno: 2017-10-31 22:14:15
Tohle az uvidi radek.613, tak se vyvrati :-)
- urcite zvetsit zadveri
- varna deska vedle drezu je chyba, to ti pak rozmluvi vyrobce linky
- zmensit jednu koupelnu
- mozna bych zvazil udelat jednu koupelnu "dospelackou" se vstupem i z loznice
- chybi prostorna satna
- loznice je celkem mala, takova panelakova
- vchod na WC i z venku je celkem dobry napad, tohle jsem jeste u nikoho nevidel
...za mě bych zrušil špajz a roztáhl kuchyň na velké Lko. Lednici bych dal na druhý konec linky, než vrazit rovnou u dveří do 2m almary. Ten ostrůvek začne vysírat tak za tři dny, takže bych ho tam vůbec nedával.
Co je místnost 1.06? :-) Jestli to, co si myslím, tak mně to přijde hovadina a místo toho šatnu apod.
1.06 relexační místnost se saunou bych řekl

01.11.2017, 07:38 |
xSam Mne prijde, ze to dneska projektujou fakt dementi.
Spousta veci uz zaznila, tak za me.:
- moc clenite a milion dveri
- pro me moc a male mistnosti
- zachody naproti sobe jsou fakt usmevny. Ale z obyvaku se pujdu vychcat pul kilometru.
- Dvere na zachod ven jsou blbost
- kuchyn je extremne mala
- ostruvkem to nezacranite, ro je desnej mor dneska. Zatim jsme snad nevidel, ze by nekomu ten osteuvek nevadil
- koupelna velka, je zbytecne velka
- zadveri male,az s detma v zime pujdete na vylet slehne vam
Celkove dum neni moc ergonomicky vymyslen, ja bych to takhle nechtel
Kuchyn bych nevidel extremne malou, my to mame podobne a da se to - coz neznamena, ze pokud by byla moznost, zvetseni prospeje. Jako ostatni, dispozice neni dobra.

01.11.2017, 09:36 |
Cenda Malá anketa - z vás, co máte šatny, kdo to skutečně jako šatnu využívá? Zatím s kým jsem mluvil, tak všichni nadávali, že je to místnost na hovno a měli si radši místo přidat jinam, kde by jej líp využili.

01.11.2017, 09:40 |
J-T. Uff to jste mi dali :-O Každopádně VŠEM díky za postřehy, je viděť že se dá na forum pořád spolehnout. DÍKY
Teď popořádku:
Všichni:
1.
To zádveří mě nepřijde tak malý, vždyť má 5m2 + je k tomu pohotovostní šatna (1.02). Jak máte velký zádveří vy?
2.
V té dispozici máte asi pravdu :-/ nic lepšího nás ale moc nenapadlo, když jsme chtěli 5+kk s velkým obývákem. Nabízí se přehodit koupelnu (1.04) za relaxační místnost (1.06), tím dostaneme WC blíž k obýváku a koupelnu blíže ložnicím. Co vy na to?
3. Kuchyň. Malá? cca 15 m2 + komora mě nepřijde tak malý. Na ten ostrůvek jsme zvyklý z domova a přijde mě naopak super. Na jedné pracovní ploše může dělat proti sobě víc lidí a je kam co odkládat, když děláš větší jídlo. Popravdě si myslím že klasické sektorové kuchyně s pracovní deskou 60cm krát xmetrů jsou už za zenitem... Nehledě na to, že nás moc nenapadlo jak to lépe uspořádat - viz. požadavek na 5kk a velký obývák.
Nicméně rozložení spotřebičů je jen orientační, zatím žádný projekt na kuchyň není.
mrazik:
- místnost 1.03 je technická místnost (kotel, bojler, harampádí)
- místnost 1.02 je pohotovostní šatna (bundy, boty, ...)
Jsme klasika 4 člená rodina (2 a 4 roky děti).
Only_One:
- na bordel chci použít samostatnou garáž (cca 50m2 s podkrovím), která je mimo objekt a na kýbl technickou místnost (1.03)
- asi jsme v tomhle zpátečnický, ale přijde mě přehlednější klasická vestavěná velká skříň, než celá místnost jako šatna. Šatna nee
- kamna: Super připomínka a dost jsi mě s tím zamotal hlavu :-/ to vůbec netuším jak vyřešit, máš nějaký nápad kam s nima? To okno vedle těch kamen mají být malé balkonové dveře za kterýma bude u baráku složený dřevo... Zatím nás napadá jen ty dveře šoupnout co nejdál půjde směrem ke gauči a ten zkosenej roh u TV dát klasiku kolmej a TV víc šoupnout od kamen.
- stříška u vchodu. Super díky, určitě uděláme
- WC (1.09) je tam v plánu vchod ven = bez větráku
Dexter:
Pokoj 1.06 je v plánu relaxační místnost (infra sauna, vířivka, činky, ...) máme to rádi :-)
tykeev:
- kočárek máme už zasebou, naštěstí :-)
- v plánu je jen jedna větší koupelna a možná někdy druhý sprcháč v relaxační místnosti
Kamil07:
- ložnice mě přijde v pohodě. Teď máme 14m2 a plně dostačuje, měli jsme 20m2 a to jsme nedokázali zabydlet. Do ložnice se chodíme jen vyspat, proč jí mit velkou?
crestik:
- ta špajz je děsně praktická věc, té se žena nevzdá :-) a za mě je to taky OK, mít roboty, brambory někde mimo kuchyň a zároveň poruce.
xSam:
- díky, kreslili jsme si to sami :-) Projektant to dal jen do rozměrů + stěny a příčky. Teď je právě fáze těch přípomínek a měnění, než se definitivně řekne hotovo a bude se dělat zbytek podkladů
- jak uděláš místnosti bez dveři? Těm se přeci nedá vyhnout ne?
- dle mého je potřeba jen velký obývák, ostatní místnosti jsou jen na chvilkové bytí a děti budou mít ty dvě největší místnosti
- Proč jsou dveře z WC ven blbost? Mě to naopak přijde super, hned z terasy kde trávíš v létě nejvíc času nechodit přes barák se vychcat + nenávidím pochcaný stromky a trávník.
Ještě jednou všem díky!

01.11.2017, 10:14 |
DaveX J-T.: My tím právě také procházíme, stavíme bungalov do L, malinko větší, už jsme začali.
Nicméně od začátku jsme postupovali tak, že jsme chtěli oddělit klidovou zónu (ložnice, dětské pokoje, koupelnu) od rušnější části (technická místnost, zádveří, WC, kuchyň s obývákem, pracovna). Myslím si, že se povedlo, akorát máme jednu nevýhodu, že jedno okno dětského pokoje čumí na terasu. Vzhledem k situaci a pozici parcely jsme toho moc s tímto oknem neuměli vymyslet :)
Ale zatím se mi to jeví fajn. U tebe se mi to zdá tak nějak zmatené a komplikované.
Jinak my máme zádveří 9,6m, možná to malinko zmenšíme, ale čeká nás kočárek :) Šatní místnost máme, někdo možná namítá, někdo ne, já to vidím jako velký úložný prostor pro spoustu věcí (povlečení postelí, vánoční ozdoby, zimní oblečení apod.) + oblečení.

01.11.2017, 10:40 |
xSam Jen k tomu zachodu, kdyz pominu problem se zateplenim, tak nejvetsi problem vidim s ergonomii. Urcite budes chtit zachod zamykat, pak se ti milonkrat stane, ze pujdes na zachod a bude zamceno, takze to obejdes a odemknes. A pak zase zapomens zamknout. Furt na to myslet a hlidat jak to je, to by mne jeblo.
Kuchyn neni mala prostorem, ale velikosti linky, ale to je jen muj nazor.
Mistnosti bez dveri samozrejmne nejdou, ale prijde mi, ze tech mistnosti mas hodne malych, proto tolik dveri. Uz jen ta cena za dvere pri cene 10K+.
Detske pokoje nych dal vedle sebe a dal od obyvaku kvuli ruseni TV a podobne. Koupelnu mensi, treba jen se sprchacem a zachodem bych ja osobne chtel mit vedle loznice. Je k nezaplaceni, kdyz rodice a deti maji kazdou svou koupelnu.
Nejsem moc velkych zastance saten, pro me je lepsi velky prostor a skrine.
Fakt se zkus zamyslet nad tou ergonomii, odkud kam budes nejcasteji chodit aby te nestvalo. Do obyvaku pres celej barak nemusi vyhovovat kazdemu.
Dale dle me je tam spousta uhlu a komplikovanych prostoru.
Omlouvam se s tim projektem, nechtel jsem te urazit. Ted uz tomu rozumim.
Fakt tohle neuspechej, bude to pak stvat celej zivot.

01.11.2017, 11:46 |
Kamil07 | Upraveno: 2017-11-01 11:54:18
J-T.: Je pravda, ze kazdemu vyhovuje neco jineho, bral jsem to ze sveho pohledu, kdy mam loznici 4x4m bez skrini a prijde mi velikosti na hrane.
Kdyz se nad tim zamyslis, tak ma loznie na delku 3280 cm minus skrine a postel minimalne 2600 cm, zbyde ti 680 cm na pruchod a to neni mnoho, bude to pusobit takovym stisnenym dojmem.
Celkove je ten dum takovy chaoticky a ne moc dobre reseny, ale pokud to tobe bude vyhovovat, tak je to v poradku.
Urcite jsou i horsi :-)
Cenda: My satnu pouzivame jako satnu a nedam na ni dopustit.
Kdyz jsem mel skrine v loznici, tak to bylo utrpeni, spim do obeda a partnerka vstava v 8, tak si dovedes predstavit jak jsem byl "rad" kdyz chtela jit ven a hrabala se hodinu ve skrinich v loznici.
Mě se ten projekt celkem líbí, a že jsem už viděl stovky interiérů.
Já osobně bych přehodil 1.06 a 1.10 u vstupu lepší to wellnes než pokoj a pokoj lepší centralizovaný do obytné části. V tom případě bych spojil Wc a s tím Wellnes a pak by i ty dveře do exteriéru dávaly vetší smysl. Obzvlášť pokud by jsi tam měl třeba i sprchu a venku někde bazén, dostane to uplně jiný obslužný charakter.
Kamna v OP nahradit krbovou vložkou, to by mohlo vyřešit sálavé teplo.
Je já osobně bych narovnal tu vnější stěnu OP-KK,tzn. stěna přímo od 1.13 po roh OP. Stavebně jednoduché, fr. okno stejné ale dost to opticky a prostorově zvětší jak OP tak KK.
Edit: pokud by se měnila ta zeď OP-KK dává smysl přirazit stůl k ostrůvku, místo na to bude. Děláme to hodně a lidi jsou uživatelsky nadšení ;-) Na tom stavajícím místě je to divné , jak prostorově tak užitně

01.11.2017, 15:02 |
JA já bych si pro příště udělal Učko s atriem...to je můj sen
to Cenda:
u nás jednoznačně maximální spokojenost se samostatnou šatnou.
Máme ji přístupnou přímo z ložnice jako samostatnou místnost, dlouhá 2,5m s otevřenou vestavěnou skříní na každé straně (takže má každý svou stranu).
Nikdy jinak :-)

01.11.2017, 16:24 |
Tuner#2 | Upraveno: 2017-11-01 16:25:17
Já tyhle návrhy moc nechápu, přijde mě to zbytečně členitý, moc malých místností, moc dveří, členitá výstavba, složitý krov/střecha, atd. atd. prostě zbytečné vícenáklady proti obdélníku (pak se šetří na "konci" na důležitých věcěch). Jinak tady padlo už asi vše od kluků, ten krb v rohu úplně naprd (výhodná situace je uprostřed domu, kdy tím vytopíš krásně i bez rozvodů vše) a TV takto přes roh taky není moc dobré řešení. Nějaký stereo zvuk na poslech muziky neplánuješ? V tohle interiéru absolutně nemožné správně ozvučit.
to J-T ty sice máš plochu v té předsíni, ale tak blbě poskádané dveře, že tam máš jeden mini botník a na stěnu dolů dáš tak maximálně zrcadlo možná tak věšáčky. To je špatné řešení a málo místa pro 4 lidi naprosto nevyhovující a je to škoda a za mě bych tohle změnil.
No a já osobně bych změnil tvar toho půdorysu a tu šikmou stěnu u kuchyně bych pustil kolmo dolu. Získal bys normální pravoůhlé tvary, velký prostor obývýku, který bude lepe řešitelný - Kamna by podlě mě měly být v místech, kde teď je kuchyňský stůl.
Pokud bude vložka, je nutná její obestavba to zabere místo, ale dá se z toho udělat hezká architektonický prvek. Ale stojí to prachy

02.11.2017, 08:10 |
xSam O_O, pokud by bylo mozne zmenit tvar baraku, tak toto je napad za vsechny prachy.
Ta sikmina je tam nestastna.
On obycejnej obdelnik fakt neni spatnej.

02.11.2017, 08:46 |
KaZaN Nás taky projektant a rádci donutili změnit tvar baraku z T a L nakonec na obdélník resp takový U díky nice, zlevni to stavbu a vyhneš se komplikacím kvůli těm složitostem.
Zádveří fakt potřebuješ, my kvůli němu obětovali ěpajzku jako místnost a budeme mit jen velkou potravinovou skrin, ale mame celkove dost velkou kuchyn, takze toho snad nebudeme litovat. Ale predstava, ze se mackame v pidi zadveri, nabaleny v bundach, klopytajic o boty, nemluve o tom, ze já taham furt nejaky bedny a material do kanclo/skladu, takze chci vlezt do baraku a mit prostor se otocit nebo to nekam polozit, zout se a svlyknout a pak to donest dovnitr aniz bych omlatil pulku predsine.
I krb na kraji baraku nam zakazali :-D ono i kvuli kominu, nevim jak mas strechu, ale komin na kraji, pokud to neni u stitu, tak tam pak tak divne cumi.
Jinak tu uz asi vsecko co napada mne bylo receno, sam tim tedka prochazim, my uz ale mame za sebou par mesicu vymejsleni a predelavani, asi 20 prototypu peclive nakreslenejch do detailu vcetne nabytku a vybaveni v SweetHome3D, zkouseni co se tam jak vejde nevejde, mereni pruchozich sirek kolem vseho atd, nekolikrat jsme proste celej projekt zahodili a zacali uplne od nuly, aby jsme nebyli zacykleny na jedny predstave... a ikdyz ted jsme uz ve finale, stale je to plny kompromisu, protoze udelat to dokonale asi nejde, obvzlast kdyz jsi omezenej prachama nebo velikosti pozemku :-D
Dyztak sem pak soupnu nejakej z prototypů bungalovu, at si taky vyslechnu co vsecko mam tam blbe navrzeny ;-)
Do zadveri vestavnou skříň mezi zdi (šíře 2m z Ikea, doporučuji myslet na tyhle "detaily", jinak budes vse muset řešit na míru, tzn. na vse čekat a jednat s řemeslníky, takto to vyresis jednou cestou do krámu a odpoledne mas přesně napasovanou skříň za 8tis či kolik).
Dveře každá místnost nepotřebuje, fakt se nad tím ještě zamyslete... kromě ložnic můžete mít posuvné, skleněné i dobře tlumí hluk...

02.11.2017, 13:58 |
radek.613 | Upraveno: 2017-11-02 13:58:56
Já to vidím....a nevyvrátil jsem se....Mě to naprosto a regulérně vyděsilo. Připomíná mi to rodinné domky přestavěné na penziony na přespání, na půdorysu solidnější garáže je nacpáno 10 místností, ve kterých k volnému pohybu po zastavění věcmi a nábytkem zbývají 60 cm pravoúhlé uličky a lidi si doma dávají přednost kdo kdy kam půjde.... Jako chápal bych ten půdorys, když BY to mělo patro a ten počet místností se tím pádem exponoval na obýváko-kuchyň, technický prostor, sociálku a halu v přízemí a na pokoje, ložnici, sociálku a šatnu v patře, pak dejme tomu, jsou to rozumně použitelné m2 bez pocitu "králíka v krabici". Ale tenhle půdorys, kde snad nebude sedět ani modul cihel hrubé stavby, nemluvím o konstrukci střechy, až po problémy s atypickým nábytkem a vším ostatním.... tudy fakt ne :(

02.11.2017, 15:19 |
Cenda J-T : dej sem i orientaci na světové strany. Dělal jsi si rozvahu, odkud půjdou hluky a kde budou klidové zóny?
Jinak za mě máš pořád plus, že se aspoň nesnažíš dělat klasický obdélník bez nápadu. Je to sice nejlevnější, ale z těch baráků bez nápadu, kterých je všude jak nasráno a jeden jak druhej, se mi chce ...
Zádveří je malé a ta chodba se spoustou dveří bude jak v hotelu. Nemyslím si, že by byl problém absolutní počet dveří, ale že jsou hned vedle sebe.

02.11.2017, 16:55 |
J-T. DaveX: Klidovou zónu a obývací žena taky pořád řešila, nakonec to vzalo za své, v rámci kompromisů...
Hoď kdyžtak tvůj půdorys, rád se inspiruju.
xSam:
- S tím zapomínáním zamykání WC mě to nějak nenapadlo :-/, no uvidíme v praxi. Za mě je to super vychytávka, které se nevzdám :-)
- Moc nechápu to rušení dětí TV, vychovali jsme děti tak, že vedle nich můžeme střílet a krásně si spinkají :-)
- jj už naad tím dumáme jak to upravit, aby to bylo lépe user friendly.
- v pohodě, naopak já to vzal na sebe že projektant za nic nemůže že to my :-)
Doufám, že brzy hodíme verzi 2 na základě Vašich rad a doporučení! Všem moc díky.

02.11.2017, 16:56 |
J-T. Cenda: Tady to je - nicméně barák bude více nahoře a ten příjezd k baráku bude po hraně pozemku.
Jinak pozemek je 2000 m2 + 1800m2, takže jediné čeho máme dost je :-)

no tak jestli máš takový pozemek, tak bych pouvažoval, jestli to venkovní posezení neudělat směrem do té zahrady, než někam k té křižovatce, nebo co tam je a zaparkovaným autům. Asi bych ten barák převrátil naruby, jakoby střechou dolů, vchod by zůstal, ale z té prostorné místnosti by se šlo/dívalo do zahrady.
crestik: Jo terasa na severu to by bylo terno :)))
Každopádně min. na jiho/západ bych jí přesunul s úplně jiným domem.
podle této dispozice budete 70% zahrady mít jen že ji budete mít, ale využívat se nebude a to je škoda. Zamyslel bych se nad tím ještě a víc bych využíval jižní část pozemku

02.11.2017, 20:37 |
DaveX J-T.: Moc to nejde vidět, ale je to tu. Zelená je terasa, žlutá je kryté garážové stání.
Velikosti:
Zádveří: 9,6
Chodba: 12,1
Koupelna: 12,1
Šatna: 13,3
Ložnice: 12,3
Dětský pokoj: 10,9
Dětský pokoj: 10,9
Kuchyň + obývák: 54,8
Pracovna: 15,1
Rybářská místnost (sklad): 8,1
WC: 3,4
Technická místnost: 7,6
Zatím není uspořádání finální, s místnostmi jde taky trochu hýbat. Obývák chci mít od kuchyně opticky oddělenou, strašně se mi líbí zabudované akvária. Tak 400l. Terasa koncipováno na jiho-východ, na západě je bohužel cesta.
Vidím akorát nevýhodu v tom okně dětského pokoje na terasu. Ale k prťavému pozemku toho víc asi vymyslet nešlo.
Záchod v koupelně je velký, bude v reálu větší sprcha (1400 mm), to ještě nemáme upravené.
Okno v obýváku bude nakonec 6000 mm, prakticky přes celou stěnu.
Budu rád za jakékoliv rady.

Barák bez chodbiček, do kterých ústí hafo zbytečných dveří z malinkatých místností k hownu, je dobrý základ...
2+2děcka nepotřebují žádné šatny, pracovny, herny a jiný kokotiny, které si naplánuje jenom někdo, kdo v baráku nikdy nebydlel...
Veliký obývák, možná oddělená kuchyň (pokud hodně vaříš, jinak ne), malá ložnice (protože tam jen spíš), velká koupelna hned vedle, 1-2 děcáky, samostatný WC, rozumně velké zádveří s vestavěnou skříní do stropu, jedna malá technická místnost na kotel/bojler, pračku/sušičku, úklid věci...
Hotovo!
Tuner#2: zato mít terasu (která se nejvíc využívá v létě,že ) celý den na rozpáleném slunku a pořád hledat, jak jí zastínit, navíc s krásným výhledem na křižovatku je naprostá pecka, co? ;-)
Osobně bych raději vyšel ráno v trenkách s kafem sednout si čelem k zahradě teda, a je mi uplně u řiti, jestli to je jih nebo východ.

02.11.2017, 22:15 |
KaZaN Jako pravda je, že mám pár známejch co mají kvůli dispozici pozemku terasu na sever, případně severovýchod a dost si to pochvalujou a na akcičkách u nich taky docela oceňuju, že tam není na zdechnutí. Jako nastavit barák a prosklený plochy sluníčku, aby jako energeticky ok, je jedna věc, ale mít chládek na čerstvým vzduchu taky není marný.
Protože to není jen o domu, ale i o pozemku, promyšlené zahradě a všechno spolu musí korespondovat. J-T to podle mě nemá promyšlené jako celý funkční koncept a měl bys to řešit kromě dispozice i se širším vztahem na fungování kompletu.
Já jsem před rokem u domu udělal velikou zastřešenou pergolu na jih s betonovou krytinou. V tu chvíli se dá vnější pergola používat od jara do podzimu v podstatě pořád, v létě ve 12 hodin je oběd nejlepší pod pergolou a celkově se hodně aktivit přesunulo ven tak nějak samovolně.
narovinu, když máš takovej pozemek......chybí mi tam pořádná garáž, kde by bylo možno dělat - a i jako sklad např. zahradní techniky.

04.11.2017, 19:44 |
J-T. Blejsknul jsem dneska výhled z budoucí terasy, ten barák máme si myslím na místní poměry orientovanej nejlíp jak jde - jen jak jsem psal bude trošku výš.
Jak jsou tam teď nakreslený ty auta tak tam končí asfaltka, ty dvě cesty co máme kolem pozemku jsou polňačky, jedna vede do lesa druhá na pole. Kolem celého pozemku máme vzrostlé stromy = je tam absolutní klid.
Orientaci terasy na jihozápad mám teď a je to za trest, bohatě stačí na jih spíše jihovýchod - to je pro mě ideál a tak jsme to také směrovali.
Víc mě trápí ta dispozici baráku, kde furt tápeme :-/

04.11.2017, 19:59 |
J-T. Lucni.konik: Tu tam mám a ta jediná už také stojí :-) Ten objekt 299 má cca 50m2 s obytným podkrovím.
Only_One: Jj máš recht chlape, barák dělá pozemek to mě nikdo nevymluví. Venkovní pergola, celoročně "užívaná" s vnitřním ohništěm je můj sen. Nicméně to tam musíš mít už druhou "polní" kuchyň, aby jsi všechno netahal z baráku a na to jsem zatím "nedorost". Místa tam je spousty tak možná někdy v budoucnu, místo kde by šla udělat už mám vymyšlený :-). Zatím chci mít sezení jen u baráku.
Nějakou koncepci samozřejmě máme, neříkám že ideál, ale takovou jakou si přejeme. Díky tomu, že barák bude více nahoře využijeme z těch 2000m2 maximum. V druhé části (1800m2) chci mít pak někdy v budoucnu sad.
CervinVega: No vidíš, my zas na herničku nedáme dopustit. Měli jsme jí teď a chceme jí zas - není nad to děti uklidit aby si hráli a mít je přitom na blízku.
DaveX: Uff, kolik máš podlahovku? Jj velký akvárko vypadá super, kamarád to tak má a opticky paráda. Ale ty sra*ky kolem co to stojí práce a peněz, to bych nedal. to si tam raději pověsím obrázek :-)
Tuner#2: jj vím, ten obývák není šťastný řešení :-/ Pracujeme na verzi 2, díky taky Vašim postřehům. Za to VŠEM obrovský díky.
Mě se "obyč" kostky nelíbí, mám rád členitost, jedinečnost, výhled,... občas mě kvůli tomu však utíká ta užitnost :-(
rover (WoodTech): Místnosti přehazujeme, dobrý nápad. díky! Kamna jsme taky už vymysleli více do středu obýváku. Jsem zvědavej co řeknete na verzi 2, která je upravený převážně dle Vašich věcných připomínek a co náš ještě napadlo.
díky
v rychlosti:
- samostatná šatna super věc. lidi co jí maj a nevyužívaj- nechápu. máme zádveří 8m2 (prostor k nezaplacení), vedle šatnu 8m2.
- dětský pokoje- když už stavím novej barák, určitě bych oželil nějaký relax místnosti, pracovny apod k prdu věci a udělal dětem pokoje min 15m2. udělali jsme 20m2 a přijde mi to super. takový ty pokojíčky 10m2 to je bída- až jim bude 15let a budou si chtít dát dvoupostel, bude v pytli.
Ten barák by vypadal úplně v pohodě na 600m2 (posunout do nějakého rohu, každopádně otevřít do prostoru, nikoliv mít pozemek "za domem" vůči terase/obýváku), zbytek budeš jen sekat a udržovat (plot?)...
To WC z terasy je pro mě nesmyslné, ale jestli je to pro tebe priorita, udělej ho samostatné bez vstupu do domu a nemusíš řešit zamykání...
Proč by si dítě dávalo 2 postel? Jakože budeš ve stejném domě po 15 letech? Nebo že tam děti budou bydlet s vámi?
Fakt nebudou, wake up...
Imo po odchodu dětí barák prodat a jít do menšího pro 2 s 1 místností pro hosty, hotovo... Beztak je barák po 15-20 letech zralej na GO, takže jít do nového je win-win na všech frontách...
Nevím proč by dítě v 15ti mělo opustit barák a už vůbec nechápu, proč by barák byl po 15-20ti letech zralej na GO. OMG větší blbosti zde snad nikdo nenapsal...

04.11.2017, 22:31 |
Cenda Nevim, proc by dite v 15ti melo mit dvoupostel.
Ja jsem v 15ti dvoupostel ocenil :-)

05.11.2017, 09:38 |
DaveX J-T. (P): Mám napočítáno 175m2 podlah :)

10.11.2017, 13:11 |
DaveX J-T.: Tak co, jak pokračuješ? K mojí dispozici tu nikdo nic nenapsal, tak asi to je v pohodě :D
DaveX: co chceš slyšet? Když vidím ty návrhy v tomhle vlákně, tak se ani neptám na to, jak vypadají domy zvenku.
Tuctovky bez evidentního zásahu architekta. Oni ví co, dělají a ví, proč za to chtějí peníze. Projektanti umí vesměs předělat jen typovky, aby šli dobře a levně postavit.

10.11.2017, 14:04 |
Only_One | Upraveno: 2017-11-10 14:04:30
Někdy je architekt ale spíš strašidelná položka :-D aneb toto mám vysochal architekt u souseda ..

Tak hlavne, kdyz je pan majitel spokojenej, ale mel by si zajit pro nove bryle.
Mame barak uz 17 let a krome bezne udrzby nepotrebuje zadne opravy.
A realne si vemte, jaka konstalace blbcu se musela sejit, aby toto vzniklo. Architekt, investor a jeho okoli, stavebni urad a dalsi
Uff to je síla, to musela být hvězdná sestava... Jak za tohle mohl někdo zaplatit?
Jinak doteď neznáme odpověď na tenhle totální nesmyl: 04.11.2017, 21:37 | CervinVega
:))
...stejně jako neznáme odpověď, kolikrát tě na jednom nejmenovaném foru zabanovali :-)
ohledně té hrůzy od Only_One: mohl být debil jen zadavatel, že chtěl modlitebnu pro jehovisty, zároveň si užívat zkosené kuchyně a koupelny a dole mít prosvětlené garáže...architekt to jen vzal a uplácal tohle.

10.11.2017, 17:01 |
jedla Tuner#2: nechapu co je na tom k nepochopeni, tata s druhou manzelkou a dvouma malyma holkama postavili dum,kde mely kazda svuj vlastni celkem solidne velky pokoj. po zakladce obe odesly na intr a jedna uz se nevratila vubec a volne presla do podnajmu a ted uz do vlastniho s manzelem a druha jestli pak byla doma necely rok nez provedla to stejne.. oba pokoje jsou ted jako odkladaci mistnost nebo na prespani pro obcasne navstevy

10.11.2017, 18:07 |
DaveX cezetko: no spíš šlo o tu dispozici. Domek z venku si myslím, bude hodně fajn. Nebude to žádná architektonická hitparáda, ale architektka nám s tím pomáhala. Ono dávat za nějaké výmysly navíc zbytečné statisíce mi přijde zbytečné. Ale věřím, že hodně lidem přijde vzhled důležitější než praktičnost. Měli jsme tam původně pár dynamických prvků, ale bylo to mega navíc.

11.11.2017, 10:57 |
Tuner#2 | Upraveno: 2017-11-11 10:59:04
jedla: Ale z toho nejde dělat přece dogma pro každého. Já šel taky v 15ti na intr a byl jsem rád, že se mám kam vrátit a do nějakých 26 - 28 jsem pobýval u našich. Navíc mám řadu spolužáků, kteří jsou u rodičů stále a nebo po nějakém rozpadu vztahu. Takže věta fakt nebudou, wake up mě přijda silně mimo, stejně tak jako názor, že barák je po 15ti letech zralý na rekonstrukci...