Navštíveno 7315x

Ahoj lidi, poprosím, je-li tu někdo, kdo se vyzná v 9-5ce - bejvalka má rv 2000, je to 3.0V6t automat - chtěl jsem jí vyměnit výfuk a zadní desky a tak nějak jsem zjistil, že na to nemám nářadí - výfukový matice na spojích jsou podle mého palcový, protože 10ka ořech je malá a 11ka velká :-( - je možný, aby to mělo palcový matice na výfuku, když v motoru je jinak všechno metrické ?
a druhá věc - zadní brzdiče jsou nejspíš na 7kovej imbus, páč 6ka je malá a 8ka velká - může to být taky palcový ?
Díííky moc za navedení, upadnul jí koncovej tlumič, sehnala náhradní výfuk ve veelmi slušném stavu, tak jsem se to snažil prohodit a ani houby :-(
Ahoj na brzdach bude asi torx takova ta hvezdicka aspon na mim to tak je skoro vsechno vyfuk podle me palcovej asi ne neni to spis narezla vrstva?
torx 40 ani 45 ani 50 nesedí :-(
o narezlé vrstvě jsem uvažoval, ale i po důkladném očištění je to furt stejný :-(
7ka inbus to byt muze, na bawu je mam na brzdach taky
Laguna III taky 7čka imbus
díky za info, v pondělí si půjčuju pro jistotu od kamaráda palcový klíče a uvidíme, co s tím vyvedu :-D
jo a musím dokoupit 7mu imbuse :-D

04.11.2017, 07:02 |
pbjun 7ma imbus je celkem běžná věc na brzdiče, ford ho má taky. A na výfuku může být klidně 10,5. Na fordu je třeba 5,5 na sundání airbagu z volantu :D
Díky za rady, brzdový desky jsou vyměněný (je to 7ka imbus), na výfuk kašle bílej tesák aneb poslal jsem s tím bejvalku k mechanikovi, páč výfuk, co sehnala, je nakonec výrazně jinej, než to, co má na autě (průměry trubek sedí, ale je jinak tvarovaný a délka je taky jiná), naštěstí to dostala darem od známého :-)