Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Něco ke kritice aneb dlouho tu je klid:-)

o Navštíveno 7704x o
o 06.11.2017, 09:58 | Zdeny60

foto k příspěvku  od Zdeny60

o 06.11.2017, 09:59 | Zdeny60

foto k příspěvku  od Zdeny60

o 06.11.2017, 12:44 | Mr.Scully
Já klidně začnu :-D Druhá o něco lepší, první vyloženě tuctovka nevyužívající potenciál tvé techniky. S kompozicí problém nemám, závěrka je samozřejmě věc subjektivní, takže pořád je tam vlastně ta jediná (avšak zásadní) připomínka a to je úplně nedostatek péče a postprocessingu, který by z té fotky udělal něco víc, než kdyby byla focená mobilem na stativu. Máš solidní výbavu, tak zabojuj trošku s tím Photoshopem ;-) Není cílem udělat nepřirozenou fotku, ale trochu pomoct snímači, který je pochopitelně zřetelně horší než lidské oko.
o 06.11.2017, 13:16 | crestik
co je na té první fotce vpravo od pařezu? To vypadá jak ožralý orel na zádech :-)
o 06.11.2017, 14:01 | kozlustechnykus
:-DDDDDDDDD Prej vozralej vorel, to je vuuuuuuul :-DDDDD
o 06.11.2017, 15:36 | Zdeny60
Mr. Scully:

díky za reakci. problém se mnou je v tom, že já nevidím, co na té 1. fotce zlepšit. Bravy? ostrost? Nějaký ořez? POraď mi.

Jinak používám ZPS13/18, ne PS.
o 06.11.2017, 15:37 | Zdeny60
Crestik: orel:-) ne,. je to kus omletýho a vyhlazenýho kmene.Ale toho jsem si všimnul až teď:-)))
o 06.11.2017, 19:12 | LoboCrew
Zkus DxO.. otazka jak moc to tu mrsi forum ale po lehkym potahani kontrastu krivky a tak.. ta tva fotka je hrozne plocha jak barvou tak hloubkou. na to cim fotis tak fakt bida.
Zkusil sem trosku potahat v DxO tak koukni jestli tu bude videt rozdil.

foto k příspěvku  od LoboCrew

o 06.11.2017, 19:18 | Tuner#2
Já jen vytáhnu názor ostatních...

"první vyloženě tuctovka nevyužívající potenciál tvé techniky"

"na to cim fotis tak fakt bida"

Já už to tady psal minule, ale byl jsem ukamenován... Nicméně jsem rád, že si to začíná myslet čím dál více lidí.
o 06.11.2017, 19:28 | Mr.Scully
LoboCrew to shrnul asi dobře. Je to prostě "plochý". Malý dynamický rozsah, relativně podobné nevýrazné barvy, nic moc kontrast. To jsou prostě ty případy, kdy se slévají rozdíly v technice, protože když dneska vezmeš třeba Samsung S8, tak v tomhle menším rozlišení udělá na nějakém ministativu na ISO 100 fotku velmi velmi podobnou.

Nejsem krajinář, tak se necítím být úplně kompetentní ke kritice. Ale jsou to prostě moc tuctovky. Budu se opakovat, ale nádherné fotky tu dělá Crimson, z prakticky začátečníka se vypracoval na jednoho z nejlepších krajinářů v ČR. A to má horší výbavu než většina z nás. Fotku udělá třeba totožnou jako my ostatní, ale umí si s ní pohrát a pak je radost na to koukat.
o 06.11.2017, 20:22 | Kamil
Ona síla postprocessingu je vidět dobře třeba tady

foto k příspěvku  od Kamil

o 06.11.2017, 20:43 | Octávák
Kamil: síla postprocesingu je vidět pěkně, ale se zvěčněnou realitou to nemá moc společného... Ne že by to nebylo hezké. Zdeny: tady se holt uznání nedočkáš. Buď to vytuň tím PP, nebo se ti fotky líbí tak jak sou a v tom případě je tu nezveřejňuj
o 06.11.2017, 20:43 | Octávák | Upraveno: 2017-11-06 20:44:03
Dabl
o 06.11.2017, 21:56 | M.Á.R.A.
Jako kalendář na hajzl dobrý ;-)
o 06.11.2017, 22:13 | Mr.Scully
Octávák:

1. Jak z fotky poznáš, jaká byla realita? Fotoaparát nezachycuje realitu, zachycuje velmi zploštěnou verzi reality a postprocessing často kompenzuje tento technický nedostatek (pokud se nepřežene, samozřejmě).

2. Tuctové fotky nudné reality by stejně nikoho nezajímaly, nejsou nijak atraktivní. Focení je umění. To je jako kdyby Picasso celý život kreslil baráky a lesy. Taky by to nikdo nekupoval a žáci by se o něm neučili.
o 06.11.2017, 22:33 | birliban33
Tak sem projel tvoje fotky a našel sem tam mnohem zajímavější. Proč to sem nedáš? Se stydíš za svoje tělo?

foto k příspěvku  od birliban33

o 06.11.2017, 22:45 | JB
chlapci chlapci... Zdeny dík za oživení :o)
o 06.11.2017, 23:28 | Tony (M)
Jen tak narychlo PP.

foto k příspěvku  od Tony

o 07.11.2017, 01:52 | -Hans-
Z některých komentářů jsem fakt ve smíchových křečích :D :D :D :D :D :D
o 07.11.2017, 02:24 | Mika
Hoši já se musím smát. ????????????
o 07.11.2017, 06:15 | Zdeny60
Tak něčemu se musím smát i já - třeba Birlibanovi:-)

Nicméně ke konstruktivní diskuzi: když uvažuji nad tím, co bylo řečeno, tak výhrady jsou k tomu, že své fotky málo upravuji. To je pravda a obvykle to nedělám vůbec s výjimkou doostření. Barvy upravuji jen posunem gamutu, expozice bývá zcela v pořádku, takže někdy pouze upravím okraje histogramu, pokud je kam. rezervy tedy spatřuji v tom, že musím:

- zvýraznit kontrast
- přidat saturaci

Myslím si to správně?

Speciálně pro tunera:

kdybys znal okolnosti pořízení konkrétně této tuctovky, asi bys nenaspal, co jsi napsal. Tato fotka je DOKUMENT. A věř, že JE taková realita, jak je na fotce, ale spíše v reálu to vypadá ještě hůř (tma a stín bez slunce).pro mě má cenu daleko větší, než třeba ta druhá.
Mě zajímá nejen to, jak to vypadá, ale také, jak náročné třeba bylo tu fotku vůbec udělat.
o 07.11.2017, 06:42 | CervinVega
Myslím, že jaká je realita při vzniku snímku nikoho nezajímá (typu - fotil jsem rozbitým mobilem, pes běžel metr za mnou a svítilo protisvětlo a sousedka stála nahá v okně... proto je fotka hnusná, neměl jsem čas zaostřit)...
Mně se třeba mlíko místo vody nelíbí, přijde mi to laciné a mimo "realitu", když už jí tu pitváte :-)
o 07.11.2017, 07:50 | assassin
Zdeny: asi by ses mel smirit s tim, ze nemas umelecke strevo. Mas super fotak a vis co na nem nastavit, ale "nevidis" to.
Ja mam treba nejlepsi airbrush pistole a ovladam techniku, ale bohuzel, neumim malovat.. Coz neznamena, ze to nemuzu zkouset - jen si z toho nikdo na prdel nesedne
o 07.11.2017, 10:29 | Mr.Scully
Mně třeba "mlíko" (voda na dlouhou expozici) vůbec nevadí, je to trochu kýč, ale líbivej.

Ale asi jak napsal assassin... Zdenyho přednosti prostě jsou jinde než ve fotografování či postprocessingu, nemá na to prostě talent a/nebo výtvarné cítění. Já si troufnu říct, že bych fotku udělal/zpracoval lepší, ale přesto se do toho nepouštím, protože mě výtvarné cítění bohužel minulo také.

(Nicméně nemyslím si, že je nějaký problém v tom mít kvalitní techniku a neumět ji využít... proč ne, člověk si musí umět udělat radost).
o 07.11.2017, 11:29 | Zdeny60
assassin: mně vůbec nejde o to, aby si z těch fotek nědko sedal na prdel. Natolik jsem soudný, abych věděl, že jako fotograf ambice nemám. Fotím to, co se mi líbí a co má pro mě nějakou cenu. Ale vítám konstruktivní debatu.

Ale stále jaksi nemám odpověď na otázku, kterou jsem položil výše.

Zásadní věc ale u mě je, že nemám rád přebarvené, přesaturované a přeostřené fotky, typu HDR, jsou to omalovánky. proto možná pro některé působí mé fotky ploše.
o 07.11.2017, 11:50 | Sau
Zdeny60: za tyden v utery su u vas ve fabrice, mam sa stavit na kafe? :)
o 07.11.2017, 12:04 | assassin
Zdeny: jasny, ja ti neporadim, protoze sam fotit neumim. kazdopadne mi taky prijde, ze tomu "neco" chybi. ted jsem si sedl k pc s dreamcolor displejem a je to lepsi :D
o 07.11.2017, 17:41 | Zdeny60
Sau:
v úterý není problém, jsem v práci. Klapka 137.

Assassin:
nyní řeknu vážnou věc. Mám doma velmi slušný monitor, navíc nakalibrovaný. Když otevřu RAW fotku bez úoravy, vypadá daleko lépem než ta, co sem dal Tony. V prácí mám nějaký starý krám (asi 4 roky) a tam to vypadá opravdu daleko hůř.

jak budu mít chvíli čas, zkusím se tomu pověnovat a uvídím, co z toho vyleze. Cjhaba v technice (aparátu) ani technice fotogorafivání není, v kompozici rezerva asimjistě bude, v úpravách ale bude největší rezerva. Takže vyloučím technickou chybu v pořízení fotografie a zbývá mi pohrát si s PC - ale jak jsem již řekl, já nejsem zastáncem fotek uměle přebarveným a prekonstrastovaných, takže mé úpravy nebudou nijak násilné.

Jen okomentuji tu dvojici, co sem dal Kamil.- Mně se n elíbí ani jedna a kdybych si měl vybrat, pak tu levou.
o 07.11.2017, 18:01 | Mr.Scully
Tak v tom případě máš prostě vlastní specifický vkus, líbí se ti spíš plošší fotografie s menším dynamickým rozsahem, vyhovují ti... proč ne. (Není myšleno ironicky).
o 07.11.2017, 18:28 | Zdeny60
Možná máš pravdu. Já třeba vnímám něco podobného při poslechu muziky. Dnes, když slyším to, co produkují naše soukr. rozhlasové stanice, je prostě ultrahnus. Zvýrazněné basy, nacinkané výšky, umělě roztažená báze. připomíná mi to HDR. Ale s kvalitní hudbou po technické stránce to nemá absolutně nic společného. Já asi nejsem typ člověkal, co musí mít za každou cenu všechno zvýrazněné, vytažené, nadupané, cool. Já to lidem neupírám, když se jim to líbí, proč ne. Ale není to realistickéa v hdubě to je markatní. Asi něco podobného je se mnou u fotografií. je to chyba, nebo vnímání, to nevím. Ale mám rád přirozené věci, barvy, materiály, zvuky. V tom bude asi zakopaný pes.
o 07.11.2017, 20:14 | Tony (M)
Zdeny60: presne tak, kazdy ma svuj vkus, kazdy to vidi jinak (at uz svym okem nebo na kvalitnejsim monitoru). Znam lidi, kteri publikuji jen BW foto, prestoze foti krajinu se spoustou krasnych barev.
Pokud si clovek foti jen pro sebe, tak je nejdulezitejsi to, jak ji vidi on sam.
o 07.11.2017, 20:23 | Kamil
Zdeny pokud s tím nebudeš mít problém, tak mi můžeš poslat raw tý druhý na mail a já si s tím zkusím pohrát + pak pošlu info, co jsem s tím všechno dělal. Bylo by to ale nejdřív až během víkendu. Samozřejmě dávám čestný slovo, že fotku nebudu nikde dále šířit apod.
o 07.11.2017, 22:13 | Mr.Scully
Zdeny60 - ale jsi si vědom toho, že to, co nafotíš, je podstatně plošší než realita? HDR nemá být primárně o kontrastních malovánkách, má být o zachycení reality, kterou vidí oko, nikoliv fotoaparát. Pokud oko vnímá dynamický rozsah někde v rozmezí 15-30 EV a fotoaparát zachytí 8-10 EV, tak jak jinak chceš nafotit realitu než pomocí vícenásobné expozice?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3783 sekund.