Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help - nějakej hasič nebo BOZP?

o Navštíveno 7331x o
o 09.11.2017, 13:37 | TROY
Řešim problem s novym předsedou SVJ - najednou hrozný halo že musíme vyklidit sklepy pokud máme " patýrka " na kterech nesmí nic bejt protože to porušuje nějakej požární zákon protože stropy mají zateplení polystyrénem - v našem případě teda ohořelym :) protože před xx lety si tak soused zapálil a zapoměl to típnout. Takže otázka - má na to právo po mě chtít at z " patýrka " odstranim plastové nádoby?

o 09.11.2017, 13:44 | AllInOne
A není to v domovním řádu napsaný?
o 09.11.2017, 13:51 | TROY
domovní řád klasika - únikový východy, skladování hořlavin apod ale nic o tom že nemužu mit na patýrku věci navíc frajer na mě zkouší že pokud to nevyhodíme tak mi to vyhodí
o 09.11.2017, 14:20 | gizmi
Troy: právo na to má a nechápu dotaz. Jako předseda velkého SVJ a bezpečák z automotive naopak nechápu dotaz. Zkus se vžít do jeho situace. On je odpovědný za firmou (SVJ má normálně IČO) a v případě nekonání hádej, kdo bude mít problémy. Já třeba objednal avii, dal lístek na výtahové dveře + nástěnku a 99% lidí naopak bylo rádo. Z mezipater a chodeb vše zmizelo, ze společných prostor taky a k tomu každý využil situace a vyhodil vše nepotřebné ze sklepa.
o 09.11.2017, 14:23 | TROY
Já se nebavim o prostorech únikových,ale o patýrku ve sklepě - máme sklep - nikde sem nenašel info do jaké výše ho mužu použit takže prostě ve vlastním sklepě máme patýrko dřevěné a na něm jsou plastové barely které prostě vadí.
o 09.11.2017, 14:48 | Only_One
Máte buňky sklepů, které mají strop a vy máte věci i na tom stropě?
o 09.11.2017, 14:52 | TROY
O_o
klasická dřevěná koje do výše cca 2m tušim a nad tim možná metr místa ke stropu bez žádného bednění
o 09.11.2017, 15:16 | P@vel
Pokud tam nejsou SHZ (sprinklery), což asi nejsou a není tak určeno v PBŘ (požárně bezpečnostním řešení), nevidím v tom nařízení žádný smysl. Navíc pokud jsou kóje dřevěné :-D
Pokud je to patýrku v kóji, je to tvůj pronajatý (vlastněný) prostor. Pokud chce aby jste si to vyklidili, musí to někde být napsáno. Třeba v tom domovním řádu - omezení skladovací výšky)
o 09.11.2017, 15:24 | TROY
P@vel
:) no fakt tam nic není - v rohu je max uzávěr topení ale hlavní uzavěr je jinde a jak jsem se ted dozvěděl tak celý roh sklepa tjs i s cca metrem společného prostoru je v našem vlastnictví ).
Jediné co tepe že tam je polystyren a prostě na patře nesmí nic být což je teda napsáno i v nějakym upozornění na vyklízení.
V domovním řádu nic není - je klasicky někde stažený a drobně upravený.
o 09.11.2017, 15:30 | P@vel
Možná by pomohla fotka. Co se výšky skladování týká, určitá omezení mohou být i vzdálenost od svítidla.
Požární bezpečnost je nadřazena vlastnickému právu, ale musí být odůvodněna. To že je strop zateplen polystyrenem není důvod pro omezení výšky skladování. Spíš mi připadá, jako by se bál, aby se to zateplení nepoškodilo.
o 09.11.2017, 15:34 | TROY
P@vel
večer dám foto - dneska sem musel 7h vyklízet jeden sklad co máme x let a najednou je to špatně že v baráku něco máme
No ono to zateplení tam ani není jak jsem psal :) - je to vohořelý na beton :), svítidlo tam taky není.
o 09.11.2017, 15:34 | Only_One
no tak prvně zateplení polystyrenem uvnitř dispozice stropu je takové mírné porušení pravidel :-D tam polystyren nepatří, ale je to možná staršího data výroby.

Z hlediska vztahu je to jak píšeš, je nutné dodržet bezpeční vzdálenosti od světel, zásuvek, rozvaděčů případně dalšího vybavení, které tam ale asi není, takže není žádný důvod, aby bylo omezeno skladování nehledě na to, že výška bude nízká a do 3 metrů skladovací výšky to není nijak zvláštní problém a sklepy jsou primárně určené pro skladování věcí.
o 09.11.2017, 17:29 | TROY | Upraveno: 2017-11-09 17:30:00
P@vel + Only_One
fotky :)

foto k příspěvku  od TROY

o 09.11.2017, 17:30 | TROY
náš sklep

o 09.11.2017, 17:30 | TROY
souseda - je tam vzádu vidět trubka na topení dálkový

o 09.11.2017, 17:31 | TROY
Jinak sklepy u nás to maj zajímavě řešený no :)

a jediné co máme je před sklepem světlo :) - sorry za neotočení

o 09.11.2017, 17:45 | gizmi
Tyweeeee...to je horší jak většina ubytoven, co jsem musel navštívit. Tohle bych vlastnit nechtěl :)
Kde je nějaké zabezpečení věcí? To jsi majitelem nějaké kóje vyčleněné dřevem? Nebo je to brané jako společný prostor? Resp. jak je to vedené?
o 09.11.2017, 17:48 | TROY
gizmi
hele sklep klasickej kde jsou zavařeniny,květináče, šroubky a podobný kraviny - tak to má celej barák.
A ano jsi majitel tý koje která je součástí tvého bytu.
o 09.11.2017, 18:03 | Only_One
tohle neporušuje z hlediskla požární bezpečnosti předpisy, to už bych se víc pozastavil nad tím polystyrenem bez omítky, světla narvaný na polystyrenu .. to jsou prasečiny. Ale to nemá na skladování vliv, když si to narveš pod strop, nemá SVJ jedinou možnost ti to zakázat, pokud si neodsouhlasíte nějakej vnitřní řád že to tak být nemá.
o 09.11.2017, 18:07 | TROY
Only_One
velké díky ti za potvrzení.
Nikdo nic neodsouhlasil ohledně skladování - jedině že by si to odsouhlasili zásupci vchodu mezi sebou,ale to je blbost na to by měla bejt nějaká schuze a ta nebyla od předání SVJ jinejm lidem.
o 09.11.2017, 19:31 | m
Troy: omlouvam se za ot, ale tohle asi budes mit poresene mistnimi co o tom narozdil ode me neco vedi, ale muzes se mi sim ozvat na mail? Potreboval bych u vdfporadit neco k modemu,kdy podle me na zakaznicky kecaj ohledne toho ltemodemu a simky..
o 09.11.2017, 20:19 | P@vel
Toho chytrého pána se zeptej, jestli ty světla mají nehořlavou podložku, jestli je na polystyrénu :-D
Jinak blbost to co tvrdí. Ať ti řekne konkrétně jaký odstavec to zakazuje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3227 sekund.