Navštíveno 9269x

17.12.2017, 16:20 |
m Čágo lidi, koupil jsem tenhle optický audio kabel s tím, že vyvedu zvuk z TV (má jen tenhle výstup - nemá na sluchátka ani na cinch nebo tak) do repráků, které mají coby vstup 3,5mm jacka, kdy redukce na něj z optiky je součástí tohohle kabelu, ale ono to nefunguje.
Asi to není tak primitivně jednoduchý princip jak jsem si myslel a takhle to není??
Kabel je tenhle:
[ Link ] díky moc :)
Vyfoť mi tu redukci prosím :)
Ještě mě zaujal ten zlacený konektor :D

17.12.2017, 16:27 |
m ted u toho nejsem, jsou vsechny na stejné brdo, viz:
[ Link ]

17.12.2017, 16:28 |
m kazdopadne je super, ze z vrchu toho jacka sviti krasne svetylko, takze velka svetelna sou to je, to jako jo, ale zvukove z toho evidentne jde prd
Podle mě to není to co myslíš, je to jen redukce na jiný typ optického konektoru.
Ty potřebuješ D/A převodník, dělá je třeba Fiio

17.12.2017, 16:33 |
m to by asi odpovidalo, jestli delaji i optiku, ktera vypada jako 3,5ka jack..
takze jsem debil
:D taky jsem to nevěděl ale tak logicky optika je digitální přenos a Jack ( tak jak ho známe ) je analog, a to musí být prostě nějaký aktivní člen na převod.Přeci jen, když by jsi zasvítil z toho kabelu na jack tak to prostě hrát nemůže :)

17.12.2017, 16:40 |
m tak jako mezikus musim pridat prevodnik, no.. :(
Přesně tak, nebo přes to dostáváš do TV signál? Resp. DVB-t přijímače mají také výstupy.

17.12.2017, 16:55 |
m z notesu po hdmi z velké dálky včetně zvuku, tv je hned vedle beden, tak aby šla tv na bedny a zároveň i zvuk z toho "hdmi" co jde do tv i s obrazem z ntb a nemusel jsem tahat další kabel - např 3,5mm jack přímo z počítače do beden.. stejně bych tím nevyřešil tv na repráky
No ještě existuje HDMI převodník, ale nejjednodušší, ne levnější, jenže nejčistější by byl nákup nějakého AV receiveru, který má tyto funkce v sobě.
Tvle pobavilo :D
Optijack není to stejný jako jack :D
Kup nějakej rozumnej bazarovej reciever a máš klid
Optický 3,5mm jack byl třeba na přenosném MiniDiscu jako digitální vstup pro nahrávání.
Jak samozřejmě od toho nejde čekat konverzi z digitálu na analog :))

21.12.2017, 22:35 |
m tak hošiiiiiiiii, bachaaaaaa, sem rád, že jsem vás pobavil, i mě pobavilo, že vás to pobavilo.. ;) co mě ale znatelně míň pobavilo, když jsem za sedmikilo DNESKA ve z.urvené předvánoční nařachaný alze zakoupil osobně tento bazmek a světe div se..... VONO TICHOOOOOOOOOOOOOOO!!! A teď se bavte (a baby raďte) :)

21.12.2017, 22:40 |
m

21.12.2017, 22:41 |
m
A máš v TV nastaveno PCM? Pochybuju, že si tenhle bazmek poradí s bitstreamem...
Tak jsem klinul na link a je to jasný, tohle nemá dekodéry...

21.12.2017, 22:54 |
m mám PCM, byla na tom bazmeku i nalepka SET YOUR TV TO PCM (asi jim to kvuli tomu lidi vraceli ze to nefunguje) a stejne ani píp :)

21.12.2017, 22:57 |
m
Tak to vyzkoušel třeba z DVD aby jsi vyloučil chybu té krabičky.

21.12.2017, 23:17 |
m budu muset najit nejakej zatrolenej pristrojek kterej ma tendle digital taky, to je taky na picu televize ze nema jinej vystup nez tohle priblblo

22.12.2017, 11:54 |
m tak stačilo nedělat ze sebe něco co nejsem a přečíst si a dodržet návod. Kdo by to byl řek, že kabel napájecí co k tomu dávaj fakt neni stejnej jako všechny ostatní co mám doma. Napájení svítí se všema, ale hraje to jenom s tím origo kabelem (a je jedno jestli napájím z usb televize nebo zásuvky) . S jinym kabelem to prostě nejede vůbec.
To snad ne :)) Buď rád, že jsi si to neodpálil... Nechápu proč jsi to chtěl napájet něčím jiným, když je k tomu origo zdroj. Přečetl jsi si vůbec parametry toho zdroje, když jsi to chtěl píchnout na jiný?

24.12.2017, 15:14 |
m ja to mel pichly jen kabelem do usb televize, ale jinym nez byl v baleni a to neslo, pak jsem zkusil origo kabel s origo zdrojem do zasuvky a hle, hralo to, tak jsem jen prepichnul origo kabel ze zasuvky do usb v tv a slape to. To me zarazilo, ze ne ze to potrebuje origo zdroj pro 220, ale jen origo kabel.. :)