Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rekonstrukce elektro - co ještě natáhnout za kabely :)

 o Navštíveno 6591x o
o 28.04.2019, 19:22 | PK
Předělávám elektriku na chalupě/baráku - komplet všechno nový, zatím mám hromadu zásuvek, světlo je všude možně, kde by se mohlo hodit, mám přípravu na venkovní zásuvku, pohon na bránu, datovej kabel na internet v každý místnosti, koax taky, přípravu na zabezpečovačku a kamery a pořád přemýšlím, co by se ještě mohlo hodit, než tam pustím zedníka. Na druhou stranu je to stoletej barák, takže rozumně :) Předem díky.


o 28.04.2019, 19:30 | KaZaN
čerpadlo studna, serepetičky kolem bazenu/ku, venkovní osvetleni, osvetleni vjezdu, zaplavovy cidlo, elektroventil vody, vanocni čičáry, venkovni data na wifi na zahradu - at uz pro uzivani ci pro nejaky zarizeni, jina zarizeni rizena k nim datovej venkovni kabel, nejaky topny draty do okapu, nejakej okruh zalohovanej UPSkou, priprava na nejakou minimalistickou fotovoltaiku, elektrika do altanu na svetla a vybaveni, extra okruh na lednici, aby slo vse ostatni nepotrebne pri odjezdu vypnout... to je tak co mne v tuhle chvili napadlo rychle :-D
o 28.04.2019, 20:11 | Ravo
Kazan velmi dobře...hlavně bych vypíchnul tu silovku a data do altánu nebo někam na zahradu/do stodoly, kde se potenciálně může v budoucnu dít nějáká venkovní taškařice.

a ještě bych zmínil, že JEDEN datový kabel do každé místnosti je ZOUFALE MÁLO. Minimálně dvojzásuvku (i do kuchyně pod linku), obecně tam kde bude TV (koax zásvuka) bych určitě jednu dvojzásuvku dal, obývákové centrum zábavy klidně i dvě dvojzásuvky, stejně tak jako místo kde se očekává nějáká "pracovna/kancelář". A nechat smotaný kabel někde ve stropě každé místnosti jako zálohu pro zábavu (projektory) nebo cokoliv IoT v budoucnu (čidla, senzor, spínače atd)
o 28.04.2019, 20:21 | KaZaN | Upraveno: 2019-04-28 22:21:54
Kazdej rok nekolika lidem co na to nemysleli delame wifi spoj do altanu, aby si tam mohli poustet fotbal :-D
Že píšeš jednotný číslo u datovýho kabelu jsem si nevšiml, to má Ravo pravdu. Za telku minimalne dvojdatovku, ja mam 10x :-D Pripojis telku, nejaky chytrejsi zesik nebo reciever, pak prijde nejaky multimedialni kepl na filmy nebo hudbu nebo nejaka herni kravina...
o 28.04.2019, 20:43 | Ravo
Přesně tak jak píšeš, altány u nových baráků kde se nesmí ani rypnout do trávníku jsou zlo... Obvykle už tam nemají "wifinu", takže se přidává další AP složitě, o sledování fotbalu/hokeje/filmů atd ani nemluvě. Naštěstí teď hodně používáme 60Ghz od mikrotiku(wireless wire), ale je jen otázka času, kdy i toto pásmo bude full a navýšení rychlostí taky problematické...kabel je kabel (a za pár peněz)
o 29.04.2019, 05:28 | DaveX
KaZaN: Já dal za telku jeden, trochu jsem to podcenil. Nestačí potom dát malý switch?
o 29.04.2019, 09:27 | Mr.Scully
Je úplně jedno, kolik se čeho dá, stejně to nevyjde :D Já jsem si naivně do pracovny dal asi šest zásuvek a nevyšlo to asi trojnásobně :D To je počítač, monitor, druhý monitor, repráky, tiskárna, skartovačka, lampička, ženy počítač, ženy monitor, nabíječka mobil, externí disk, dvě různé nabíječky na foťák, laminovačka atd. Aktuálně asi 15 zásuvek zabráno :-D
o 29.04.2019, 12:04 | AR
Mr.Scully: řek bych že ty se bavíš o silových zásuvkách kdežto oni o datových :D
o 29.04.2019, 12:06 | Mr.Scully
Datový nevyšly taky :-D Dneska je v datech TV, počítač, tiskárna... dával bych 2-4 do každý místnosti. WiFi je přeci jen nouzovka.
o 29.04.2019, 12:47 | KaZaN
DaveX podružný switch je nouzovka, primárně to určitě každý chce, a měl by, mít centralizovaný a ne mít tu krabičku, tu další krabičku, v součtu to vyjde dráž než jedna pořádná a stejně tak diagnostika problému je lepší. Ale jo, jde to i tak.

S napájecíma zásuvkama je to podobný peklo, pokud nechceš válet nebo věšet různý jezevčíky, který krom toho že jsou hnusný, překážej, drží s e vnich bordel, nedá se kolem nich uklidit atd tak navíc jsou bezpečnostně taky slabý místo, hodně zásuvky předimenzovat, v kanclu jich mám 24 a nestačí..ale to je trošku extrém, za televizí 10 a nestačí... :-D

Ale vím, psal jsi, že stoletej barák a rozumně :-D
o 29.04.2019, 17:32 | michall
Nezapomeň ani na takové drobnosti jako zvonek/domácí telefon, přívod pevné linky zvenku, přívod 230V na půdu (anténní zesík, APčko, …), možná nějaké to požární čidlo.
o 29.04.2019, 18:48 | KaZaN
Ještě chvilku a montuješ na chalupě Loxone a přesouváme se do topicu chytré domy :-D :-D :-D
o 01.05.2019, 18:56 | PK
Díky za tipy, určitě něco použiju :) Mám tam takovou přístavbu, kam mám vytaženej silnější přívod, odkud případně natáhnu cokoliv kdykoliv ven, tak o to se nebojím. Do obýváku teda ještě datovej přihodím. Na zvonek jsem myslel hned od začátku, byl tam totiž původně bezdrát.

Kazan: proto píšu stoletej barák a je to určený jako chalupa, proto nechci bláznit. Teď to jelo na jeden prvorepublikovej kabel roztaženej snad po celým baráku. Když jsem na chodbě odpojil lustr, tak najednou šla jen kuchyň, která byla nějak zvlášť, zbytek bez proudu :D
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3175 sekund.