Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Problemovy soused

 o Navštíveno 8727x o
o 02.11.2019, 14:34 | BATMAN
Uz se tady dlouho neresily zadne sracky,a protoze je dnes venku extra hnusne,prisel ten spravny cas. :-)

Mame v ulici jednoho zakomplexovanyho ex fízla,ktery si z otravovani lidi udelal svuj konicek a konecne dosla rada i na nas.
Jeden ze svych vozu (fiesta MKii) zaparkoval primo naproti nasi garaze tak blbe (moc natesno k silnici) ze se tchanovi (74let) strasne spatne vyjizdi z garaze a pokazde trne zda do nej nenacouva.
Driv na to byl soused nekolikrat upozornovan a zadan at tam takto neparkuje kvuli vyjezdu,takze o problemu vi a ted ho tam takto odstavil z cireho umyslu. To ze nam bere misto k parkovani uz je asi jen jako dalsi bonus.
K tomu nutno dodat ze ma dvojgaraz,1-2 mista ke stani pred svou garazi a zahradu,kde takovych vozu muze odstavit aj 20.
Doted by na tom asi nikomu nic pohorsujiciho zas tak neprislo,ale vsiml jsem si ze onen vrak ma propadlou technickou a tudiz jeho brzke preparkovani je tedy v nedohlednu a muze tak stat i nekolik let. SPZ ma.
Cele dopoledne jsem gugloval a zjistil ze pokud stoji na miste k tomu urcenem,tak PCR ani zprava komunikaci s tim nic neudela.
Nejaka domluva s nim nepripada v uvahu. Nejen ze by se minula ucinkem,ale jeste bych mu zprijemnil den tim,jak by se mi mohl vysmat a a poslat me do prdele.

Zeptam se na rovinu. Jakej postih by z toho pripadne koukal,kdybych mu ten křáp odtahnul o cca 10 metru dal,kde nebude zavazet a nikomu vadit?
Nerad resim vecy timto stylem,ale chci problem vyresit a zakony v tehle zemi jdou proti slusnym lidem.

Pokud by mel nekdo jine reseni,klidne to sem vysypte.
Dekuji za reakce a za pochopeni.


o 02.11.2019, 14:48 | jzxr
stoji na miste k tomu urcenem a pritom brani vyjezdu z garaze? mozna by pomohlo foto jak to tam vypada (spz vymaz)
o 02.11.2019, 15:18 | AllInOne
Oddelat spz, vylejt pod auto litr oleje a zavolat hasice
o 02.11.2019, 15:37 | BATMAN
Foto nenapovi.
Drtiva vetsina ridicu by s tim nemea problem,ale tchan v pokrocilem veku uz zkratka ano a ten zmetek to vi.
Krast SPZ ani jine svinarny nechci. Navic nevim co by s tim hasici udelali...
o 02.11.2019, 17:22 | kiklop32
1. olej pod auto a na motor, volat hasiče
2. pár kamarádů, fiestičku přemístit do silnice a zavolat bengo.
o 02.11.2019, 17:24 | crestik
nepomohlo by, jestli stojí teda na komunikaci, kdyby se stala nehoda do vozidla, co stojí na veřejné komunikaci a nemá STK?
o 02.11.2019, 17:27 | Bart 007
A co ofiko pres mestsky urad nechat striknout VDZ zakaz stani v tom useku vyjezdu.
o 02.11.2019, 17:32 | kiklop32
Bart 007

podle toho co píše, tak nestojí ve výjezdu, jen senior už má problém vyjet bez extra místa, potřebuje trochu solidarity, kterou týpek nemá :)
o 02.11.2019, 17:36 | BATMAN
Co mate porad s tim olejem a hasicema? :-)
Nechapu co by s tim delali?
Jinak na ceste nestoji,ale na patniku,takze ani tahle cesta ne.
Tu particku nepotrebuju. Premyslim ze ho zahaknu za kouli a kousek popotahnu ikdyz ma rucku a kvalt,je to lehce z kopecka na kostkovici takze by to nemel byt problem. Akorat resim co by se delo v situaci kdyby me nekdo nebo primo on videl. Kazdou chvlili na balkone huli.
Rad bych to udelal nekdy vecer. Je dost pravdepodobne ze by vedel z kama vitr fouka a hned rano volal policii a to by bylo bez dukazu slovo proti slovu,ale kdyby me zmercil....?
o 02.11.2019, 17:38 | BATMAN
Ano,jak pise kiklop32 , nejen ze nema solidaritu ale je to proste zmrd.
Potkat ho takhle mezi patym a sestym v hospode.....juj
o 02.11.2019, 17:41 | crestik
a co mu to přesunout víc než kousek, když nebude doma. Nahlásí krádež, nebo to sám najde, a když to najdou PCR, musel by si to nějak dopravit domů na svoje náklady. Buď po ose (prostor pro nehodu s autem bez STK) nebo zaplatit odtah.
o 02.11.2019, 17:48 | LiborFab..
Co je to za lidi?? Byl žádán, upozorněn a stejně se takto chová!? Hnus

Pokud to nechceš řešit radou jakou tady máš ( ani se nedivím,že nechceš) tak máš asi smůlu.

Ani si nemyslím,že by jsi byl schopen to odtáhnout,ne,že by to nešlo,jen si myslím,že i ty chceš mít svůj klid a pohodu. Těžko říct co s tím. Někteří lidi jsou prostě hulváti a slušní na to doplácejí, bohužel.
o 02.11.2019, 17:57 | BATMAN
crestik : To co pises se moc neda uskutecnit. Ikdybych sehnal nekoho s odtahovkou,uz by to byla kradez,ikdyz si myslim ze to nema ani onu hodnotu 5000 takze nejspis jen prestupek :-) Mno a na lane se s tim moc daleko nedostanu,kdyz je auto zamkle a zabrzdene a s volantem nkdo nepotoci. navic to musi byt rychla akce :-)

LiborFab.. Jojo je to zmrd. Kdyz delal fizla byl hrozne dulezitej. Vsadim se ze za komousu byl extra mlaticka. Zatim mi tu jen radi vylit olej pod auto a zavolat hasice,ale neni mi jasne co by meli udelat. To ze ho odtahnu dal je muj napad,ale nikdo mi neodpovedel jak velke opletacky se zakonem bych pak mel kdyby me nekdo nacapal. Jinak jak pises je to spojene s tim klidem jak pises. Ten soused bydli pres ulici,takze jsme si doted navzajem nijak nevadili a jeden druheho si nemuseli vsimat.
o 02.11.2019, 18:01 | BATMAN
Jeste me napadlo mym autem mu zablokovat vyjezd z jeho garaze,kde ma obe auta co se zenou pouzivaji,ale on by okamzite volal fizly a ti nejspis odtahovku takze bych platil pokutu a jeste ten odtah,takze ani takhle bych nevyhral :-(
o 02.11.2019, 18:02 | Luke_288
olej pod autem- ekologická havárie- hasiči to prý vyřeší- auto nechaj odtáhnout. slyšel jsem to mockrát, ale jestli je to fakt, těžko říct
o 02.11.2019, 18:50 | BATMAN
Tak jsem jeste chvili gugloval a to s tim olejem by teoreticky mohlo fungovat.
Navic jsem zjistil ze kdyz jim to auto soupnu pred garaz dost natesno abych nezasahoval na silnici a neomezoval prujezd,jedna se o stani na soukromem pozemku a policie nema pravo naridit odtah.
Je vikend a nejak se mi nechce nic hrotit. Asi mu dam jeste tejden a pak pujdu do konfliktu se zablokovanim garaze.
Ale ten napad s olejem se mi zacina libit. Jeste popremyslim a uvidim jaka bude zitra nalada :-)
o 02.11.2019, 20:28 | Kounect
Takze mu postavis auto pred garaz at Ti ho pekne poskrabe? Zacne delat dalsi a dalsi naschvaly?
Dle meho picovina. Auto stoji na soukromem pozemku? Koho? Ne? Auto stoji na obecnim pozemku? Bez stk? Starosta a jednat s nim. Veterany pred renovaci byly jako hon na carodejnice, auta bez stk se odklizela jedna radost. Tento status ma i jeho srac.
Pokud starosta nepomuze, zacni vyvijet vlastni aktivity, pocitej s tim, ze pak se ale vse otoci proti Tobe. Pokud bys dopredu kontaktoval at uz jakykoli urad.
Pokud ne, vsechno tady porad popirej, ze zadnou levarnu delat nebudes, dej par pankacum petikilo az pojedes na prodlouzeny vikend at to zapaleji a bude. Az budes vysetrovan protoze exfizl a zmrd = budes, blbej nebude, budes mit alibi. Bohuzel zmrdi maji vzdycky navrch a tak musis byt jeste vetsi zmrd.
A taky si pred litim oleje zjisti, jestli to je na obecnim co soukromem pozemku. Predpokladam, ze na soukromy pozemek hasici taky nepojedou.
o 03.11.2019, 08:32 | crestik
...taky je tu možnost, že ten člověk byl v kolektivu tak oblíbený, že jakékoliv legální znepřijemňování úřady nebo pčr jenom uvítají a naopak budou na tvé straně.
o 03.11.2019, 10:56 | Zdeny60
Nasadit kouli, trochu mu ďobnout do dveří (až se opřou o sedadlo) a oželet 5% z HAVPOJ :-) To zabere. A když ne, tak ještě 2x, 3x a věř, že si dá říct. Sorry, pane, tchán je starý, šatně vidí, to víte, no. Já vám radil, abyste tu neprakoval. hrozí tu riziko" :-) věř, tohle zabere, i když tě to bude pár mrňáků stát.
o 03.11.2019, 10:57 | Zdeny60
Olej je průhlednej a budeš mít na krku kupu veřejných orgánů, minimálně Gretě se to nebude líbit, takhle znečiš´TOVAT OKOLÍ :-) :-) :-)
o 04.11.2019, 09:19 | Kapka (M)
zrovna včera byla reportáž myslím na Nově..že město dělalo nové povrchy na parkovišti..a stálo tam odstavené auto s SPZ..a nikdo s tím nedokázal nic udělat..takže ten kus pod tím vrakem vynechali..tohle jsem taky nějak nepochopil..když u nás čistí ulice tak mě hned odtahnou..ale vrak ne..
o 04.11.2019, 10:54 | Harryp
To Batman: Už jen toto je k zamyšlení

"To ze nam bere misto k parkovani uz je asi jen jako dalsi bonus"

Podle toho co píšeš, tam stát může, Tvé to není, tak jaképak "bere místo" ?

Vozidlo bez TK nemá na pozemní komunikaci co dělat! Tímto směrem bych šel
o 04.11.2019, 15:55 | kiklop32
Harryp

tak se to ale v menších městech / vesnicích bere, že místa před tvým barákem jsou tvoje. Reálný základ to nemá, ale většinou je to zažitý od starších generací a usedlíci to respektují a nováčkům je to nutno vysvětlit :), máme to tak stejně obzvlášť v zimě, kdy si sám odházíš místo ( bydlím v horách ), no a než si dojdeš pro auto, tak ti to tam nějaký zm.. hodí.
To že auto nemá TK, je bohužel policii a úřadům u prdele. Nějaké změny se dělají, ale vesměs to vše dopadne tak, že když odstavené auto / vrak nebrání okolnímu provozu, tak se ho nikdo nedotkne. Nedávno to v nějakém městě vtipálci vyřešili tak, že vraky vzali do teplých a přesunuli je do vozovky. To je pak PČR odtáhnout musela.

Bohužel tadle situace je u nás obtížně řešitelná.
o 04.11.2019, 16:47 | Only_One
jóo, byt v USA, stacilo by zavolat na 911, tam říct, že tam někdo zavíral podezřelej baliček do kufru a problem by se vyřešil sám
o 04.11.2019, 17:17 | Soptík
Dělám u hasičů 17 let a přes nás to nepůjde.Po nahlášení úniku provozních kapalin se zasype jen ta část kde vidíme nějaký únik.
Tady by se to řešilo tak že pod auto by se hodilo více sorbentu ale velitel zásahu nemá oprávnění v takovéto banalitě nařídit odtah vozu.
o 04.11.2019, 17:28 | kiklop32
Soptík

a pro mojí zvědavost, kdo platí výjezd?
o 04.11.2019, 19:13 | PcGamer
jen tak teoreticky:-)
pises ze nema platnoou TK= nema auto zpusobile k provozu. Tak kdyby se stala PU tak by skodu platil kdo??

Ono to legalne vyresit asi nepujde, vzdyt o tom sou reportaze v tv, ze s tim mam problem i samo mesto.
o 04.11.2019, 19:44 | Soptík
kiklop32
Výjezd by platil stát - daňový poplatník.Průměrná cena za výjezd po krádeži PHM nebo drobném úniku provozních kapalin (proražená vana) je cca 3000,-
o 05.11.2019, 07:28 | pbjun
Asi bych mu to "ťuknul" tak aby to vyšlo na totálku, pak to pojišťovna pošle na vrakáč nebo do aukce :D
o 05.11.2019, 10:28 | BATMAN
2 Harryp :
Je to jak pise kiklop.
V malych mestech a na vesnicich si holt majitele domu vzajemne respektuji prostor pro stani pred domem kazdeho. To neni jako ve meste kde mas bytovku s 20ti majiteli vozu.
A presne ten pripad s odhazenym parkingem od snehu je pro vysvetleni idealni. Predstav si ze si vecer odhazes pul metru snehu abys mohl zaparkovat a druhej den prijedes z rachoty a vidis ze si tam stoupnul soused..... v tu chvili bys ho tou lopatou asi umlatil.
Takove vecy se proste nedelaji.
Ano,jeho auto stoji na mestskem pozemku na kterem se muze parkovat,ale porusuje dobre sousedske mravy,nikoliv zakon.

Jinak nejake bourani te rachotiny nepripada v uvahu. Je to vrak co ceka na svou posledni cestu a skodny bych byl jen ja a ten zmetek by na tom jeste vydelal.

Vidim ze hasici neprichazi v uvahu,jeste cekam az mi dojde kamera na balkon a pak ho v nejakem temnem veceru lanem posunu.... Kdyz me nikdo neuvidi tak je to v suchu a pokud ho natocim jak s tim autem bez STK popojizdi,volam fizly ja i s dukaznym videem.
o 05.11.2019, 11:17 | lambados
Sefe. Co s tim autem tady. To tu chcete nechat stat? A nerikejte ze s tim jezdite bez technicke. Dejte si vrak pred vas dum. Ja vam pomuzu to na souseda odtlacit....
o 05.11.2019, 11:22 | lambados
Jo a tusim.ze auto bez stk nesmi jezdit. Ale muze stat na pozemni komunikaci. Tusim ze neni zpusobile k jizde. Proto stoji. Ono se to fakt horko tezko resi. Nicmene. Tam kde jsou radovky. Fakt stavame kazdy pred svym a cizi taky nevidime moc radi.
o 05.11.2019, 11:23 | BATMAN
2 lambados :
Co je ti do toho ty naplavo? To je verejne stani a ja tam stat muzu jak chci. Praaaask (dveře)

Jinak jak jsem psal mohl by si to hodit na svuj pozemek k baraku,kde ma vjezdovou branu - od mista stani cca 20 metru.....
o 05.11.2019, 11:29 | lambados
Tak tohlw my si k sobe nedovolimw na ulici. Spis kdyz tam stoji vic jak 4dny nejaky auto. Nebo firemni dodavka. Tak je soused radikal a bere spztky. Vola pcr. Atd.
o 06.11.2019, 09:36 | Mr.Scully
Většina těch rad smrdí buď trestným činem nebo minimálně přestupkem nebo aspoň odvetou, která by rozhodně nestála za to. Jakékoliv hrocení situace proti debilovi nikdy neskončí dobře.

Asi bych to vyřešil skutečně tím ťuknutím koulí a oželením bonusu z POV. Až se mu to ťukne napotřetí a pokaždé se to zdůvodní tím, že důchodce prostě špatně couvá, tak mu to snad dojde a napadnout to taky nijak extra nejde, je to prostě jen blbá náhoda a nepozornost při couvání.
o 06.11.2019, 10:54 | BATMAN
2: Mr.Scully
Jak jsem psal,je to vrak co ceka na odvoz na sesrotovani.
Tim ze bych mu ho "nechte" naboural bych mu dal jeste vydelat a ja bych tratil. Takovou radost mu neudelam.

Asi mu svy auto hodil pred garaz aby nemohl vyjet a jak zavola cajty,tak si to tam vyrikame a zbyva mu jen doufat ze neprijedou zrovna jeho kamaradičci a ze ho pres ne donutim preparkovat. Najezd do jeho garaze uz je jeho pozemek,takze dle zakona nema PČR pravomoc naridit odtah,kor kdyz budu doma.
Vsude ctu ze kdybych ho auto potahl kdyz ma zarazenou zpatecku a rucku,ze bych mu mohl dojebat prevodovku a kdyby mi to nakonec dokazali,jeste by ze me soudil 20 tisic za vymenu :-/
o 06.11.2019, 10:58 | BATMAN
....nehlede na to ze mam auto sluzebaka a uz jsem letos jedno na totalku zmasakroval,takze zadnou dalsi pojistnou udalost resit nechci :-)
o 06.11.2019, 11:02 | worm03
BATMANE, když jsem na tebe koukal v televizi, tak si takhle bezmocnej teda nebyl :-D
o 06.11.2019, 11:36 | Harryp
To Batman: Několik let jsem ve městě žil (naštěstí už jsem mnoho let z5 na vesnici s vlastním parkováním) a s tím sněhem jsem to tak měl mnohokrát jak popisuješ. Hold jsem odhrabal další místo, když jsem přijel. Alespoň jsem udělal něco pro zdraví :-)
o 06.11.2019, 12:33 | BATMAN
2 worm03 - njn batmobil jsem rozbil,jinak bych zaparkoval primo na tom sousedove aute :-)
Samozrejme nemam problem souseda chytit pod krk nebo udelat spoustu jinych spatnych veci,ale vsechno co chci je dojet z prace,zaparkovat pred svym barakem a mam vsechny v pi*i.

2 Harryp : Ja bydlim v mestecku o velikosti vetsi vesnice,ale s obrovskou navstevnosti,takze obcasne parkovani navstevniku clovek tolerovat musi,jinak by se zblaznil,ale naschvaly souseda je jinej level ktery se musi ztrestat. Jinak ja vetsinou jeste odhazuju snih na zahrade ke slipkam a cesticku pro drevo,takze tahle zimni radost se mi obcas natahne i na 2-3 hodiny :-)
o 06.11.2019, 17:32 | PcGamer
Ale prave protoze nema platnou STK. Tak by sla skoda na nej ne? Bo se porad tvrdi, ze kdyz mas zaparkovany auto na letnich gumach v zime a je snih a nekdo to do tebe posle tak je to na tebe pac nemas auto zpusobily pro provoz na pozemni komunikaci. Nebo je to jinak? Todle je vlastne to sami ne?
Ale porad je to vo hubu. Jak jsem jiz psal normalne, legalne to asi nepujde.
o 06.11.2019, 17:42 | mr.brain
2 PcGamer: Jak může auto, které stojí, je zaparkované tak, jak má a je zabezpečené proti pohybu, způsobit dopravní nehodu? :)
o 06.11.2019, 19:21 | kiklop32
PcGamer

to mi přijde jako solidní blbost. I auto bez STK, což je horší než letňáky, může být zaparkovaný u silnice. Pokud vím, tak s autem nesmíš vyjet na letních ve sněhu, nikde se nepíše, že s ním nesmíš stát mimo vlastní pozemek. By mě fakt zajímalo, na jakým základě todle tvrzení vzniklo. To když bych chtěl opravit auto, tak bych šel vyhledávat buď auta bez STK nebo nepřezutý a hurá se nabourat.
o 07.11.2019, 09:20 | PcGamer
Mr.brain : ja nepisu zpusobit, ale byt ucastnikem;-)

Nechci rejpat, ale
Neresi se pri DN zpusobilost vozidel?
Pac jinac nechapu proc vsichni resi atesty na dily, TL na kola atd
A konec koncu proc se delaji STK, kdyz je to k nicemu

Kiklop32: nekde jsem to cetl, uz nevim kde.
Ono v praxi to asi nepujde snadno provest, kolik mas na ulici aut bez STK, atd
Jinac s tema vrakama je problem, ze nemaji RZ. Nejde dohledat majitel, tady by problem nebyl


A taky BATMAN sorrx za OT;-)
o 07.11.2019, 09:58 | mrazik
To ze auto nema platnou STK z nej automaticky nedela vinika dopravni nehody. Auto prohledne znalec a pokud nenajde nikde problem (brzdy, svetla atd.), pak neplatna STK nema vliv na nehodu. Samozrejme za neplatnou STK dostane pokutu. Dejme tomu, ze mate 4 lete auto, nemate platnou STK a zezadu to do vas nekdo narve. Jak za to muze neplatna STK ?
o 07.11.2019, 10:13 | lambados
Ted jswm se docetl. Ze ob 3 baraky. Soused zaparkoval svuj nepojizdny vuz nekomu ke vjezdu prosba nepomohla. Majitel domu si zavolal kamose. Postavil mu na 14 dni pred jeho dum vlecku s hnojem a soused si auto odparkoval. ????
o 07.11.2019, 10:33 | BATMAN
PcGamer mozna zachytil nejakou takovou zminku z davne minulosti. Je mozne ze tomu tak kdysi opravdu bylo.
Kuprikladu jeste pred cca 15ti lety,pokud ucastnik nehody nadychal,byl automaticky vinikem a to bez nejakeho vetsiho setreni. Mam to od davneho kamarada co kdysi jel s jednim pivkem po obede a borec v protismeru vyjel z pruhu a trochu ho liznul a kamos mel smolika.
---------------------------------------------------
Jinak se trosku zmenila situace. Zmrd sice stoji stale na svem miste,ale bohuzel technicke sluzby v minulych dnes asi 4 metry pred nej postavili maly kontejner s piskem na zimu,takze mi to vadi odtahnuti.
Nicmene muj mozek zapracoval a zrodil se novy,nenasilny plan.
Zmrd se zenou kazde rano v 5 odjizdi do prace. Mno a ja 4:50 zablokuju autem jeho garaz,opru se o auto a hodim v klidu cičko. Jak zmrd prijde vyjet s autem z garaze,suše mu oznamim ze jestli si ihned nepreparkuje,pojede dnes on i jeho zena do prace busem a jestli hodla zavolat fizly,necham mu to tam tejden at mi hodi listecek za sterac ze ikdyz prijedou,fyzicky me nedonuti preparkovat a navic stojim na jeho soukromem pozemku,ze ktereho me nikdo odtahnout nemuze. Takze bude i se zenou v casovem pressu coz mu neda zadnou sanci.
Dobrej plan ne? Nejake pripominky? Treba bude i videjo :-)
o 07.11.2019, 11:20 | lambados
Obcansko pravni spor tusim. Za druhe. On te muze nechat odtahnlut na nejblizssi verejnou komunikaci. Naklady jdou na majitele vozidla. Ale overit si to.
o 07.11.2019, 11:20 | lambados
Odstraneni svepomoci. On muze. Pcr uz ne.
o 07.11.2019, 11:49 | BATMAN
Mno tohle jsem studoval uz o vikendu a nasel tuhle diskusi kde se ukazuje ze to tak jednoduche neni....
[ Link ]
Samozrejme netouzim po tom aby se to dal hrotilo. Spoleham na to ze v casovem presu kdy on i zena musi do 5 minut odjet do prace. Navic shanej odtahovku v 5 rano :-)
Maximalne si me muze vyfotit pro policii a ja pak budu tvrdit ze jsem si tam stoupnul,na nekoho cekal a on vylezl z domu a zacal mi nadavat a fotit si me tak jsem hned odjel. Mno uvidime jak moc velky pacient to je...
o 07.11.2019, 11:59 | 20bad
Napiš mail na obec/magistrát, kde bydlíš a na Městskou policii pokud jí máte, že tam stojí delší dobu vozidlo bez STK a že se dle tvého názoru jedná o vrak. Vyčkej na odpověď a podle toho se dál zařiď.
Jinak, když jste nakousli ten alkohol a nehodu a stejně tak technický stav vozidla, nikdy nebyl určován viník automaticky, když neměl třeba stk nebo byl pod parou, vždy se musí prokázat příčinná souvislost mezi jednáním a následkem, tedy že nehoda byla zapříčiněna právě technickým stavem nebo opilostí. Zkuste mi vysvětlit jak bych by automaticky viníkem, pokud by do mě zezadu, do stojícího vozidla, někdo narazil a já byl nalitej a vozidlo nesplňovalo podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. (den, jasno, sucho, osvětlení vozidla v pořádku, jen pro zpřesnění):-)) Už se to tu v minulosti řešilo...
o 07.11.2019, 12:37 | BATMAN
20bad :
Cekam ze slusnosti uz 14 dni jestli ho to neprestane bavit a nehodlam si jeste mesic az dva dopisovat u uradama,ktere jak obecne vime maji v tomto svazane ruce.
Mestaky mame (3 lidi) ale ti jsou u nas akorat k smichu a jako dohled na prechod ke skole...
o 07.11.2019, 12:54 | mrazik
BATMAN pokud ho budes blokovat, tak nesmis tvrdit, ze to delas schvalne, ale na tvem vozidle doslo k poruse - to musis tvrdit i pokud zavola policajty. Proste jakmile tvoje auto chcipne, nejde hned nastartovat, ale az za 10 minut, az trochu vychladne. Takze az prijedou policajti a ty to zkusis, jako zazrakem pujde nastartovat. A co cert nechtel druhy den se ti stane znovu.
o 07.11.2019, 13:12 | BATMAN
2 mrazik : Zajimavy podnet :-)
Moc dekuji !!!
o 07.11.2019, 14:35 | Only_One
co za par korun koupit nějaký auto a udělat mu to samé a hezky mu to napcat ke garáži ať se mu dobře vyjíždí?
o 07.11.2019, 15:34 | BATMAN
Only_one bohuzel kolem jeho haraku je prijezdova cesta k vedlejsimu hotelu,ktera ani ted nema sirku povinnych 6 metru takze to by policie resila.
Pokud se včas dostanu do postele abych mohl vstat driv tak jdu zitra do akce s blokaci garaze.
Navic kdyz pouziju vymluvu jak mi poradil mrazik tak to vypada neprustrelne i pred zakonem ????
o 07.11.2019, 17:17 | mr.brain
Apropo šířka silnice - tam co to nechal to 2x3m jsou jo? Můžu se zeptat, co má ten tvůj stařík za auto?
o 07.11.2019, 18:18 | Horal-11
Něco podobného řešila u nás benzinka, frajer si tam na pár měsíců postavil vrak... Najednou se objevil na hlavní silnici a benga ho pěkně slupli na záchytné parkoviště(:
o 08.11.2019, 07:03 | BATMAN
2 mr.brain - sirka silnice nejsou 2x3 metry a zmrd stoji mimoo silnici na miste kde se stat muze,ale je nalepeny uplne na kraj,ze zkratka zavazi. Kdyby stal "normalne" tak je to auto o 20cm dal a to uz by bezproblemovemu vyjizdeni stacilo.

2Horal-11 - to jsem chtel udelat,ale zavazi mi tam nove postaveny kontejner se zimnim posypem.
-----------------------------------------------------
Takze dnes Round 1.:
Rano jsem se hecnul a najel mu pred garaz a otevrel viko motoru jakoze.... :-)
Zmrd vysel a zacal si mumlat neco jako kurva kdo to tu stoji - pak videl me a ze co tam stojim. rikam ze mi to zdechlo a nejde nastartovat :-)
Von ze si musim koupit lepsi auto a otevrel si jedny dvere garaze a sedl do auta. V tu chvili jsem zjistil ze mu vlastne blokuju jen jeden vyjezd a tak jsem skocil do auta a couvnul o pul metru a vypl motor.
To uz vyletel ven a zacal se rozcilovat at okamzite odjedu ze nemuze vyjet. V tom uz dorazila i jeho zena.
Padlo par dalsich vet s nadavkama a von ze jestli to chci resit jinak tak ze vola policii (dle predpokladu). Mezitim jsem jim vysvetlil ze kdyz odjede tim vrakem ze me auto nastartuje a za minutu muzou odjizdet. Nasledovala sprcha kecu a lží ze to auto nema proslou technickou,ze ma veteranske znacky a ze jeho maminka na nej chce z okna videt atd atd - tady nevim zda kdyz si clovek vyridi veteranske znacky zda dostane jinou SPZ a jestli je na nich znacka z TK ale ma porad starou SPZ s proslou technickou.
Stali jsme tam asi 15-20minut kdy 2x volal na fizly (nevim jestli to jen nepredstiral) a bylo mu jedno ze uz i zena na nej jeci at to auto posune ze prijedou pozde do prace atd. Von ze to vsechno zaplatim :-)
Po 20ti minutach jsem videl ze je ten kokot tvrdohlavejsi nez jsem si myslel a ani zena s nim nehne,tak jsem se ji omluvil ze je rukojmi a rekl jsem ji at zatlaci na to aby to auto odstranil nebo alespon posunul aby nezabiral 2 mista a neblokoval vyjezd z garaze, jinak se na tom samem miste potkame i po nedeli. Švestky neprijeli,tak jsem sednul a odjel do rachoty.
Jsem velmi zvedav zda na me odpoledne bo vecer fizli zazvoni,ale jsem na to pripraven.
Ikdyz vysledek se nedostavil,on odjel znacne rozladen a ja s dobrou naladou,takze jsem i tak spokojen.
o 08.11.2019, 07:34 | mrazik
Tak ja myslim, ze jako prvni kolo dobry. Nezbyva nez vydrzet a doufat, ze povoli.
o 08.11.2019, 09:08 | BATMAN
2 mrazik :taky si myslim,ale bude to tvrdej orisek.
Nicmene se dal hrabu v zakonech a zalezi jak si je clovek (nebo organ) vyklada.
Podle zakonu 56/2001 je vozidlo bez STK technicky nezpusobile k provozu na komunikacich.
Co je verejne parkoviste? Parkoviste je taktez verejna komunikace.
Jak se provozuje vuz na parkovisti? Jak jinak nez stanim.
Takze jestli ty svestky opravdu prijedou,budu to s nima resit.
Zaroven jsme se rozhodli zajit na magistrat na obor dopravy a zkusime si pozadat na tech mistech o vyhrazene stani. Vetsi polovina te cesty kolem naseho baraku totiz neni mesta,ale nase. Tak jim opatrne vysvetlime ze kdyz nemuzeme parkovat na tech mistech pro stani,budeme parkovat na te ceste ktera lezi na nasem pozemku.
Vim ze tam je to hodne problemove, ale v katastru neni nic o vecnem bremeni atd a budu doufat ze tam bude sedet nekdo kdo ma mozek a s kym se dohodneme.
o 08.11.2019, 09:14 | crestik
to by taky mohlo zabrat, kdybys na něj šel přes jeho ženu. Koupíš kytku za dvě kila, zajdeš se omluvit za zdržení a znova vysvětlíš tu situaci.
Pokud je to takový kokot, tak tím tuplem to tam nechá a raději se bude každý den hádat, než aby ustoupil nějaké naplavenině.
o 08.11.2019, 09:30 | BATMAN
2 crestik Ja uz se ji omluvil rano. Ona na me nijak zla nebyla,je si vedoma toho ze za to muze ten jeji kokot,ale bohuzel ho nema moc zmaklyho,jinak by ji hned rano poslechl a preparkoval.

Uz jsem si pocetl i o tech veteranskych znackach - jsou zelene a navic 1/4 stoleti stara obycejna otlucena fiesta nema sanci takove SPZky dostat takze lhal jako kdyz tiskne. Mozna ze necekal ze to zjistim ze nema STK.
o 08.11.2019, 10:00 | radek.613
Ad veteran: jsou dva režimy -

1. vozidlo nemá původní doklady a není vedené v klasickém registru - pak po prodělání testace (testování na stav a historickou původnost) dostává zelené! SPZtky a ORV jako veterán. Jinak by nemohlo na silnici. Takové auto nemusí mít známku z STK, jeho stav se prověřuje při úvodní testaci a pak při prodlužování veteránské testace, typicky 1x ročně. K tomu slouží záznam v Průkazu historického vozidla, který musí mít majitel u sebe a v něm razítko s platnou testací/retestací, což je obdoba platnosti TK a ME. Technickou nezpůsobilost historického vozidla se zelenými RZ/SPZ tedy určuje neplatnost retestace v Průkazu HV.

2. vozidlo je normálně v běžném registru, má standardní "bílé" SPZtky i platný TP a ORV, a může být otestováno jako veterán, nejčastěji pro zisk veteránské sazby pov.ručení, nebo pro zjištění reálné historické hodnoty např. pro účely pojištění. Neboť auto s původními doklady a běžnými SPZtkami má tím pádem zmapovanou historii a tedy vždy vyšší historickou hodnotu, než jakákoli renovovaná přeleštěnina a přechromovanina bez dokladové historie a se zelenými SPZTkami. V tom případě o bílé SPZtky nepřichází, ale zároveň u takového "veterána" platí nadále povinnosti absolvovat TK a ME v Zákonem daných intervalech a mít na SPZtce platnou známku. Technickou nezpůsobilost veterána na běžných číslech tedy určuje pozbytí platnosti běžné TK/ME, kterou má vyznačenu na známce...

Tož tak...
o 08.11.2019, 10:09 | AllInOne
jak píše crestik, musíš přes jeho ženu.

Vomrdej mu ju!
o 08.11.2019, 11:26 | BATMAN
2 radek.613 : diky,z toho co pises mi vychazi ze lze a vuz proste nema STK

2 AllInOne : Tak rad bych zacal a zaroven skoncil u jeho dcery. Maminka uz to do duchodu nema daleko a ja zas takovy fajnsmejkr nejsem :-D
o 08.11.2019, 12:52 | AllInOne
:-D
Tak mu řekni: proč jste takovej? Málem jsme byli rodina, když jsem vám chodil píchat dceru, když jste byl v práci
o 08.11.2019, 15:07 | jzxr
Batman:podle me na to jdes zbytecne vedecky a delas si zbytecne nervy aneb v jednoduchosti je sila. Nekdo tu psal o valniku s hnojem, treba tim smerem bych se zameril.) Nebo neco jinyho v podobnym duchu. Jednou bych mu normalne vysvetlil ze se blbe vyjizdi a jestli by to nemohl dat kousek dal a kdyby nereagoval tak bych premejslel nad pomstou.
o 12.11.2019, 08:34 | Mr.Scully
Já mám třeba velice specifickou sousedku, která po mně poslední roky chtěla všemožný kraviny, co jí prý vadily (hluk támhle, auto tady, dělníci támhle), nicméně moje dlouholeté zkušenosti jsou, že je lepší v drtivé většině ustoupit, protože jakmile jednou začne válka, tak jsou prohrávající obě strany. Tím chci říct, že normální člověk by ti ustoupil - a pokud dotyčný očividně odmítá, tak moc normální není a z mého pohledu je jediná mírová šance ta, co píšou hoši nade mnou, tedy kytka manželce a pokecat s ní o tom. Opíchat dceru bych nechal až jako záložní plán.
o 11.12.2019, 21:41 | LiborFab..
Jak to vypadá?
o 13.12.2019, 06:43 | BATMAN
Vypada to furt stejne.
Zmrd stoji dal bez STK pred nasim domem.
Nejak jsem vychlladnul,mel jsem ho odtahnout hned jak jsem byl napumpovanej.
Akorat jsme byli na obci za starostou a popsali nas problem. Nejakou smenu ci prodej onoho pozemku rovnou zamitnul. Nabidnul nam ale ze si mame napsat zadost na obec o dlouhodoby pronajem onech parkovacich mist vymenou za rekultivaci patricneho placu. Tim bychom treba na 5 let dostali do pronajmu 2 ze 3 parkovacich mist treba za korunu za rok,ale to treti by mesto nabidlo k pronajmu nekomu tretimu,takze to v podstate nas problem resi jen z casti. Zmrd by musel odjet,ale misto nej by parkoval nekdo jiny. Tak zatim vahame a cekame. Jeste pravdepodobne nastane problem v zime jak nasype,tak to kvuli tomu zgarbu nebude moci pluh prohrnout....
o 13.12.2019, 07:15 | luda551
co za nim zajít s flaškou a cígama, poprosit ho.. Zní to blbě, ale blbec se musí někdy cítit důležitě, aby pochopil co se po něm chce a říct že mu to pomůžeš přemístit jinam.
o 13.12.2019, 07:21 | BATMAN
2 luda551 - jiz bylo popsano na zacatku threadu.
Je to ex fízl kterej je deprimovanej tim ze uz nemuze buzerovat lidi v uniforme tak se to pokousi delat jiz dlouha leta i v civilu. Snaha marna. Krom toho ma s chlastem velky problem a jak se napije je jeste dulezitejsi a agresivnejsi.
o 13.12.2019, 08:09 | Dexter
Coz tu flasku dat radeji sypaci ktery tam bude projizdet a pozadat jeho, aby si stezoval na nevhodny parkovani a ze nemuze bezpecne projet.....
o 26.01.2020, 10:24 | luda551
To vyřeš jako mike je pan... lano odtah do vozovky a nahlásit překážku provozu.. odtah
o 27.01.2020, 11:26 | BATMAN
Situace se minuly tyden vyřešila sama.
Auto ze dne na den zmizelo.
Takze nas tu prudilo pouhe 3 mesice.....
o 27.01.2020, 12:53 | Only_One
Prodám Fiestu, levně, bez TK, bez papírů, bez klíčků, našel sem na ulici :-) značka levně
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3179 sekund.