Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Hlídací pes

 o Navštíveno 6398x o
o 16.11.2019, 22:06 | LiborFab..
Je tu někdo se zkušeností?

Četl jsem, studoval,ptal se. Podle toho mi vyšel nejlépe Bandog. Mluvil jsem přímo s lidma kteří ho mají a pro ně ideální volba. Ale znáte to,každý chválí to své,což bude možná i zde. Ale zkusím jaké mají zkušenosti členové fóra.
Nejvíc bodů na Bandog,boerboel, Argentinská doga, Amstaff. Pochopitelně vybírám i co se mi líbí, spíše krátko srst :)
Na netu je spousta i chytráka kteří nesmí slyšet o psech tzv. Bojová plemena,to si prosím nechte,pokud teda o tématu nic nevíte.
Pes by měl hlídat dům s pozemkem pochopitelně,rodinu . Ohledně času na pejska,tak manželka je v domácnosti a já můžu chodit do práce podle potřeby.

Děkuju za případné tipy, i když si myslím je vybráno :) Ale myslet znamená hovno vědět :))


o 16.11.2019, 22:21 | HIGHTOWER | Upraveno: 2019-11-16 23:30:13
Psa na ohlídání domu stačí skoro jakýkoliv. I labrador, co máme, by nikoho cizího nepustil. Máme to vyzkoušené. Záleží zrovna na povaze toho konkrétního psa, a nebývá podstatné, co je za plemeno. Nevím, co jak moc chceš hlídat a před kým, samozřejmě k domu pes prostě patří ;-)

Ty Bandog, Argentinská doga apod., těm se musíš hodně věnovat, nesmí mít čas na vymýšlení blbovin...

Osobně bych doporučil 2 psy, budou spolu blbnout, budou už "smečka" a hlídání o to bude lepší.

Obecně větší psy mají problémy s nohama, nedožívají se většinou vyššího věku. Bacha na přešlechtěná plemena... V tomto směru jsou kříženci k nezaplacení co do zdraví, tak i opravdové chytrosti...

Nejlepšího psa jsme měli vlastního, nechtěného, křížence boxerky s labradorem. Neskutečně chytrý pes, hodný pro známé lidi, ostrý na cizí, šel z něho respekt, všem se líbil zbarvením a kostrou. A dožil se 15 let...
o 16.11.2019, 23:45 | LiborFab..
Zrovna arg.doba má slabší dožití,pokud si dobře vybavují. A ohledně Bandog tak zatím nejsou žádné známky chorob ( pochopitelně mohou být,budou) ale obecně zatím na nic netrpí.
Co jsem slyšel tak Bandog musí se socializovat ( jaký každý pes) a pak vše ok. Byl by ve smečce se stafbullem :)) Ten nám moc nepomůže když je sám ;)) Kdo zná tak ví. Osobně se mi líbí psi kteří už mají v genech to hlídání majetku,rodiny, smečky. Proto mi nejvíce vychází Bandog.
Jak jsem psal i lidi kteří ho mají,nebo četba na netu,tak nestrpí nikoho na svém pozemku a v genech mají hlídání své smečky. ( Rodina) Líbí se mi,že nemají agresivitu( dá se říct,nikdo ji nemá) jaký pán takový pes. Ale Bandog si údajně nevšímá nikoho pokud nepozná ohrožení svého svěřeného majetku, rodiny. Velký pes dobře vedený na kterého je spoleh :)
o 17.11.2019, 09:22 | Martyn
Čistokrevný amstaff NENÍ hlídač.. Ano, je to "bojové" plemeno, ale byl šlechtěný pro boj proti jiným psům a NESMĚL zaútočit na člověka, jinak byl okamžitě vyřazen z chovu..
Měli jsme několik amstaffu a všichni strašní mazlové na lidi (ale se psama mají problém, to jo:).
Ale hlídač to fakt není:)
o 17.11.2019, 09:30 | Petura
každý pes může být hlídač, záleží jak ho vychováš... některá plemena budí respekt sama o sobě, ale bude takový k čemu ho povedeš a co mu dovolíš
o 17.11.2019, 09:52 | LiborFab..
Amstaff není skutečně vyloženě hlídač,ale jde z něj respekt a je k neutahání. Rukáv,Pešek,obrany zvládá krásně. Má ho sestra a známá má stanici. Ale spíše se mi líbí ty větší obludy :)
o 17.11.2019, 18:12 | jura.j
brazilská fila,jedna doma,jedna služební u tchána v práci.
o 17.11.2019, 18:15 | ikosp
Ono je asi jedno, co pořídíš...
Mám 2 tibetské dogy. Fena je schopná sežrat souseda a kohokoliv, kdo je blíž než 20m od pána.
Pes je o hodně větší, ale je to flegmoš, kterýho si klidně odvedeš když půjdeš okolo(to by tam nesměla být ta fena :) )
Jinak je to výborný rodinný hlídač dětí a čehokoliv, co považuje za své.
Nějaké info zde [ Link ]
o 17.11.2019, 18:31 | riviera.kidd | Upraveno: 2019-11-17 19:31:45
Podle titulku jsem cekal hlidaciho psa na eshopu az se zlevni co sis vyhlidl...

Sorry za OT

:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.333 sekund.