Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dovča v lednu

 o Navštíveno 6702x o
o 25.12.2019, 19:55 | Mr.Scully | Upraveno: 2019-12-25 21:13:39
Manželka získala přesvědčení, že je třeba na přelomu ledna a února zaletět někam k teplýmu moři. Trošku tápu. Požadavky jsou:

- teplota vody 25+
- ideálně přímý let z Prahy (nebo aspoň třeba Mnichov / Vídeň) a ne nesmyslně daleko (takže pokud možno ne víc než třeba 6-7 hodin letu)
- písečný (ne kamenitý) pláže
- málo socek a prodavačů všemožných blbostí - co největší klid a mír
- ideálně tak 30k na osobu all inclusive

Asi nereálný, co? Třeba Kapverdy už jsou studenější. Napadá mě Zanzibar, Srí Lanka, Gambie, Dominikánská republika, Mexiko nebo Venezuela, ale to je všechno tak 15+ hodin s přestupem. A já ty dlouhý cesty letadlem nesnáším úplně dobře (prostě se se 188cm do sedačky moc nevejdu, do toho posun času atd.). Emiráty a okolí mě moc nelákají, je to moc umělý a obecně fakt moc nemusím muslimskou kulturu. Máme za sebou v posledních letech Mauricius a Seychely, to byl obojí ráj, ale taky dost hodně z ruky a ne úplně levný. Třeba někoho něco napadne, co jsem ještě neprozkoumal.

edit: koukám teď i na Emiráty, myšleno NE Dubai (byli jsme, nelíbilo se nám tam), ale ty plážové resorty... pokud člověk rezignuje na výlety do přírody atd., tak jako flákání se to asi dá? A cenově to vypadá pozitivně. Ale teplota vody nic moc, kolem 22 stupňů...


o 25.12.2019, 20:14 | Duri
Dubai asi ideální...
o 25.12.2019, 20:21 | Mr.Scully
Já teď právě koukal na Rás al-Chajma, za 27k all inclusive luxus, ale teplota vody 22 stupňů... to je fakt málo. Žena je teplomilná :-D

V Dubaji jsme byli před pár lety přímo ve městě, betonová džungle... nic pro nás (ale trefili jsme zrovna asi horký období). Nevím, jestli nějaký letoviska kolem stojí za to... a jak moc teplo tam teď je.
o 26.12.2019, 01:22 | Ladic
Emiráty jsem byl v únoru a kosa :) takže nejblíž a moc pěkný je srílanka, levno, pohodová země, jel bych hned znovu.
o 26.12.2019, 07:13 | Sau
Rekl bych ze to presne splnuje ten Zanzibar co zminujes a presne v tom terminu na nem ja budu. Prijed :))
o 26.12.2019, 08:53 | Crimson
Já bych se nebál těch Kapverd, mám je v plánu, ale musíš na Boa Vista (pustý ostrov pouze 3 resorty) jeepem libovolný pohyb po ostrově, hory, vodopády, pošť duny, hlavně ne na profláklý ostrov Sal/Praia plný otravných Senegalců
o 26.12.2019, 09:00 | Sau
Crimson: ukaz mi ostrov v atlantiku, ktery ma v libovolnu rocni dobu teploty vody nad 25 stupnu :)
o 26.12.2019, 10:17 | Mr.Scully
Země jako Kapverdy nebo Kanáry jsou nepochybně nádherný, ale v lednu tam fakt moře teplý není :-( Boa Vista v lednu voda průměr 21 stupňů, to na cachtání není.

Ještě jsem hledal v noci a vychází mi to fakt buď na Srí Lanku nebo Zanzibar. Spíš ta Srí Lanka, Zanzibar je cenově výš a žena se na to moc netvářila (i když jasně, je povinnost aspoň jednou za život navštívit rodný dům Freddieho Mercuryho ve Stone Town :-D)
o 26.12.2019, 10:37 | Sau
Ani s jednim z tech mist nebudes zklamany bych rekl. Ale jak rikas, Freddie sa narodil enom na jednom z tech dvu ostrovu ;)
o 26.12.2019, 10:40 | Mr.Scully | Upraveno: 2019-12-26 11:50:21
:-)))

Má někdo přímý srovnání Srí Lanky a Zanzibaru z hlediska pláží, moře (písek/korály), mořské potvory (rejnoci atd.), ochota či vlezlost místních, místní ceny? Zanzibar má blbou pověst kvůli mělkému moři. Srí Lanka je navíc prý superlevná.
o 26.12.2019, 11:07 | Sau
Dokazu rect enom ohledne more na Zanzibaru (pac sem si o tom dost prave pred cestu hledal a zjistoval) - jde o to byt ubytovany na uplnem severu, severozapadu ostrova (Kendwa, Nungwi...), kde na rozdil od ostatnich casti ostrova byva minimalni rozdil u prilivu/odlivu more. Jinde pry su rozdily obrovske a more ustupuje o desitky metru.
o 26.12.2019, 11:45 | Mr.Scully
Hm, Srí Lanka má daleko lepší přístup k moři, ale zase tam často bývají velké vlny. To je teda výběr :-D
o 26.12.2019, 17:11 | Martyn
Jestli chces jet aspon na dva tydny tak fakt ozel trosku nepohodli pri letu a THAJSKO:-)
Kdyz pojedes bez cestovky tak bys to do 30ti mel poskladat v poho i s rozumnou aerolinkou a muzes si dat krasnou poznavacku ne se tupe valet u more (ktere ma samo krasnych 30C celorocne). Bez jidla teda, v th allinc moc nefunguje, vse jen snidane ale fakt tam to ani nechces, jidlo je vsude, skvele a levne, jen se nebat jist po trhach a “garazich”..
Muzes projit nejaky ty pamatky a trhy v Bangkoku, zaparit par dni v silene one-of-a-kind Pattayi (pochybuju ze nekde na svete existuje misto jako je tohle:-D) a pak si dat nejaky chill na ostruvkach s kycovite prazdnyma plazema s horkym piskem a pruzracnou vodou...

Ale jako chapu ta cesta je jebacka, nicmene stoji to za to. Taky mam 190cm, jezdim kazdy rok (obcas i 2x) a vzdy se to nejak zvladne:-)
Ty velky letadla jsou preci jen o kus lepsi nez dobytcaky smartwings atd..
o 26.12.2019, 18:42 | Mr.Scully
Hele my to letos máme tak, že chceme se tentokrát prostě jen tupě válet u moře :) Někam z Prahy doletět ten samej den, tam se vyvalit na pláži, z deseti dnů bejt prostě osm dnů na liduprázdný pláži, pít kokosový mlíko a koktejly a nic nedělat :-D Vloni jsme dali Seychely, cesta se dvěma nebo třema přestupama v podstatě v součtu 24 hodin, nikdy více. Z poznávaček už jsme taky nějak vyrostli, dřív jsme hodně plánovali a chtěli vidět celej ostrov, teď aktuálně chceme jednu tichou klidnou dovolenou bez lidí, bez diskoték, bez otravných prodavačů.
o 26.12.2019, 19:15 | Martyn
Tak zkus kouknout jeste na Fujairah nebo jak se to pise - je to na druhy strane emiratu oproti dubaji, asi dve hodky busem.
Byla tam tedko mati a pry dobry, ale ta je vylozene jen na valeni se u vody s drinkem:-D me osobne emiraty taky neberou, ale proti gustu..
Jinak me nic na 6 hodin letu od prahy a voda 25C v lednu nenapada..
o 26.12.2019, 19:18 | Mr.Scully
Na to jsem koukal a teplota 23 stupňů :-( Asi to fakt dopadne tou Srí Lankou, tam je teplota 28+, jen je třeba se vyhnout oblastem, kde jsou vlny.
o 26.12.2019, 19:19 | Martyn
Nebo nenasel by se nejakej rozumnej primej let z mnichova na maledivy? Byl jsem tam jednou za potapenim a pekny, ultra nuda:-) ale plaze nadherny samo a potapeni bozi..
Jen netusim zda by se veslo do rozpoctu, i kdyz mi za to tenkrat nedavali zase tolik (ale brali jsme s polopenzi a na miste upgradovali na allinc pac ceny za vse byly brutus..).
o 26.12.2019, 19:24 | Martyn
Jo sri lanka verim ze bude fajn, taky bych se chtel nekdy podivat, ale to je jeste dal nez male, to uz asi nedas:-D
Btw na male jsme byli tady a fakt to bylo pekny, hotel = ostrov:-) fajn jidlo, plaze uzasny, liduprazdny a spoustu, kdyz jdes po plazi se ti mezi nohama motaj maly zralocci:-) potapeni top top.. a cena byla jeste zaplatitelna, leteli jsme s nejakou nemeckou cestovkou uz si nepamatuju.. zkus kouknout treba najdes nejakej deal.
[ Link ]
o 26.12.2019, 20:01 | Mr.Scully
Maledivy byli teď naši, poptám se, ale cenově už je to asi dál... na druhou stranu na peníze sere pes, chceme otěhotnět a pak se člověk na dovču pár let stejně nepodívá...

Nacesty.cz klasicky odlety Mnichov, to se dá, pro nás nepražáky je skoro jedno, jestli letíme z Ruzyně nebo Mnichova.
o 26.12.2019, 20:13 | schwaboid
Jako oba? Tak to fakt někam kde je teplo ...
o 26.12.2019, 20:14 | M.a.R.i | Upraveno: 2019-12-26 21:19:41
Byl jsem Maledivy i Srilanka, Maledivy traga. Sice jsem rano vstal, vylezl z chatky na plazi a pripadal jsem si jak v raji, ale je tam supernuda. To uz mi prijde i to more a podmorskej zivot lepsi v Egypte (nepotapim se, hodnotim jenom u ostrovu, kde jsme snorchloval).... A hlavne me tam stvali muslimaci jako zamestnanci resortu, extremne liny. Clovek mel porad zizen :). Ale na valecku a fotky na face fajn :).

Sri Lanka jsem byl taky. Ale je hrich ji neprocestovat. Je to uzasna zeme, mel jsem tam takovy nezapomenetelny pocit....

A nebo Mexiko - Cancun? Ale je to taky daleko... Nicmene je to tam teda si spis pro mladsi. Kdyz jsme kdysi procestovali Mexiko a pak si dali par dni v resortu, v Cancunu, tak jsme byli uneseni. Vsude spousta mladejch nadrzenejch studentek a celkove kopice mladych lidi. Kdyz se to obcas pres den zvrtlo u bazenovyho baru, tak jsem si propadal jak v nejakym nigga klipu z MTV :). Ale to asi s manzelkou nehledate :)...

A Senegal? To si tchan s tchyni pochvalovali... Ale nebyl jsem tam...



Ale jak psali lidi nademnou... Pokud chces letet do 6h a mit 25+ stupnu more v lednu, tak je to trosku nereal.... Pokud teda nebudes u nejaky funkcni podmorsky sopky :D.
o 26.12.2019, 20:19 | Mr.Scully | Upraveno: 2019-12-26 21:51:31
:-D Cancun mě taky napadl, ale to už člověk rovnou může fakt kdekoliv Karibik. Já se snažil najít něco blízko a za rozumný prachy, ale moc se to nedá, tak se asi vykašlu na obě kritéria a holt si užijeme :-D

Ale nigga klip točit nechci :-D Je mi 40, chci si vzít all inclusive koktejl a lehnout si v klidu na hotelový lehátko, o který nebudu muset bojovat s místníma nebo platit dalších 15 éček za den navíc. Maledivy vypadají skvěle, ale to jsou kolikrát ostrovy kilometr krát kilometr, takže asi totální nuda. Plus cenovky 50k na osobu a víc.

Co ta Srí Lanka a velký vlny, je to nějak omezený na konkrétní oblasti nebo roční období (monzunové deště) atd.? Čtu recenze všemožných hotelů a úplně všude se píše "velké vlny, zpětné proudy, nedalo se koupat", což je u dovolené u moře celkem zásadní chyba :-D
o 26.12.2019, 20:43 | Martyn
Jo male jsou fakt nuda, da se tam fakt jen potapet, chlastat a su*at:-) coz vhledem k tomu ze je v planu pocit potomostvo je asi zadouci:-D
Na potapeni fakt naprosto top, nic lepsiho na svete neni ale musis na ty atoly dal od plaze, nicmene ty zralocci u brehu me taky dostali:-D
A husty tam je pristani jako uz jsem zazil spoustu, ale koukat jak se blizi pristavaci draha bocnim okynkem 777 teda fakt ne - jak je to letiste vybudovane na oceanu a furt tam fuci tak pristavaj bokem - super zazitek:-D
o 26.12.2019, 21:08 | M.a.R.i | Upraveno: 2019-12-26 22:10:00
Mr.Scully: Za tech 10dni na Sri Lance jsem si akorat namkcil v mori kotniky, tak nedokazu rict...

Martyn: jj, ty maly spicaty zraloci byly fajn, kdyz jsem se oak bavil s mistnim, kdyz pro veceri z mola krmili 3m+ zraloky a 2m+ manty, o tom, zda tyhle velky potvory nejsou nebezpecny, tak mi rekl, ze spis ty maly spicaty zraloci jsou kurvy co utoci a klidne ukousnou prst :). Pak uz jsem se jim spis vyhybal, ale mozna si ze me delal prdel :). Jinak jsem mel strasne rozporuplny pocity pri plavani se zralokem verlybim, kdyz za mnou bylo dalsich 30 topicich se vyzranych turistu a okolo jsem videl dalsich 6 lodi, jak zraloka nahani...
Nahodou nebyl u Vas u ostrova taky saci bagr na pisek? Moc jsem nechapal proc porad odsaval dno... Napadlo me, aby tam nebylo tak melko a mohli tam kotvit mensi lode s turisty?
o 26.12.2019, 21:29 | Mr.Scully | Upraveno: 2019-12-26 22:52:58
Přes dovolena.cz jsem si našel daleko víc nabídek, než je třeba na Invii... viz třeba tenhle hotel na Zanzibaru, super hodnocení, all inclusive za 30 na osobu, vše vyhovuje... ale je to právě východní pobřeží (Jambiani), kde je údajně mělké moře... takže se jdu prokousat recenzemi, co řeknou ti, co tam byli...

[ Link ]

foto k příspěvku  od Mr.Scully

o 27.12.2019, 07:55 | lukee_cz
Z toho vseho co tu padlo, tak podle toho co hledas (kdyz vynechame ten karibik), tak Maledivy nebo opravdu dobre vybrat na Zanzibaru. Kdyz pritlacis, tak treba Zuri je top! :) Ale pak uz jsi na cene Malediv...ale z tama Freddie neni, ze. Tomu vychodu bych se nicmene fakt vyhnul, pokud to chces travit cele na plazi.
o 27.12.2019, 08:30 | Martyn | Upraveno: 2019-12-27 09:35:02
Mari - hehe to si spis z tebe delal prdel, nikdy jsem neslysel ze by black tip (nebo vlastne jakykoliv jinej) zralok cilene zautocil na cloveka..
Nicmene tam si vcelku dovedu predstavit ze jak jsou tam extremne “ochoceny” a zvykli nechat se krmit od lidi tak ze ho treba nejaky chytrak zkousel krmit “z ruky” a omylem ho skrabnul, to asi neni nerealne..
Na nasi malou takhle minuly tyden “zautocila” kachna:-)
Bagru na odsavani jsem si nikde nevsiml, ale tusim ze jsem to videl v nejakem dokumentu o umelem letisti na oceanu - ony se jim ty umele ostruvky rady bori a museji to dosypavat tak mozna to bylo kvuli tomu taky?
Brw jinak ted koukam zes nadaval na muslimaky jako zamestnance liny - to u nas absolutne nebylo, tam litali jak jesterky..
Rano jsi vylezl z bungalovu na prazdnou plaz jak z plakatu na ranni koupel a uz k tobe bezel s cerstve useknutym kokosem napr:-) nevtirave, pohotove, fakt ok..
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3608 sekund.