Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Xenon svítí jinak!?

 o Navštíveno 7435x o
o 01.02.2020, 17:54 | DaNNy
Ahoj, řeším teď zajímavý problém u Golfa 5 Gti-original bixenon. Každý xenon svítil jinak (pravý už trochu do žluta) tak jsem koupilo novou sadu 2ks výbojek s tím, že bude jedna vysvícená. Po výměně ale stále pravé světlo svítilo bílo/žlutě a vlevo krásně bílomodře. Upřesním, že jsem koupil výbojky Osram Blue 6000K. Tak mě napadlo, že bude něco s parabolou. Mám doma ještě jednu novou, tak jsem ji vyměnil, nic se ale nezměnilo, čočku jsem také vyměnil za novou, dal jsem i jiný startér xenonu, ale nic se nezměnilo a stále pravý svítí do žluta a levá krásně do modra. Čím to může být? Výbojky jsem prohodil z levé do pravé a taky pořád stejný. Přitom nastartují obě stejně do modra a pak ta pravá se po pár vteřinách zbarví do bíla a pak do žluta.... Už nevím, čím to může být. Chci aby samozřejmě svítily obě stejně.
Díky za každou radu.


o 04.02.2020, 06:41 | Milhauzz
Jo chlape, to mi připomíná situace, když jsem měl auta s xenonama. Furt jsem něco řešil. Buď to svítilo jinam, protože místní autoservisy jsou banda šulinů a neumí nastavit nivelaci; nebo sem dělal nekonečné repasy, pak se to mlžilo, sem tam byl vidět nějaký nendodělek a když už to vypadalo, že je všechno cajk, tak sem tam na mě sem tam někdo blikl, já nevěděl proča pak sem si s tím zbytečně lámal hlavu. Těch hodin laborování s parabolama - boha, jeho, když si vzpomenu na repasované paraboly od Satase (škoda fórum), které měli silnější vrstvu a deformovalo to kužel světla i jeho barvu ... bože, já jak já se s tím natrápil, protože sem chtěl ušetřit pár zbytečnejch kaček.

Dneska mám tady na to jen dvě řešení:

1, vysrat se na celý Xenony. Momentálně mám auta s klasickýma H4 (já vím, né každej může mít doma sbírku veteránů).

2, Google - repas xenonu, někomu to zadat a máš klid.

Buď a nebo, nic mezi tím neexstuje.
o 04.02.2020, 14:27 | Harryp
Milhauzz: Naštěstí jsem už přešel na LED Matrix a nemůžu si to vynachválit. Když jsem jel pak s H4, tak jsem myslel, že nemám zapnutá světla :-(
o 04.02.2020, 14:33 | Milhauzz
Je pravda, že díky home-office já už jen rozvážím děcka po městě a večerní ježdění jsou už jen vzpomínkou. Ano, s matrixama jsem jel jako spolujezdec, před autem vznikl "den" :) Bylo to žůžo, to bezesporu. Přejít pak na halogeňáka pak musí být přinejmenším utrpením.
o 08.02.2020, 10:38 | DaNNy
Díky za reakce. Klidně to někomu dám, ale co může vyměnit jiného než já? Mám tu na díly celé jedno original světlo, vše jsem vyměnil a pořád to nesvítí stejně. Co jiného s tím může udělat někdo jiný? Na čem vlastně záleží barva světla? Chápu teplotu výbojka, chápu čočku a parabolu, ale když tohle vše je fungl nové, kde hledat problém?
o 17.02.2020, 09:14 | StreetFighter
problém elektroinstalace? Šluslej kabel? Slabej přívod?
o 17.02.2020, 09:52 | xenonman
otazky:

1) koupil si uričtě originál výbojky nebo china osram copie?
2) projektory maš oba stejné?
3) golf V má předřaník proud červená kostka a pak řj ze spod světlometu tzn tyto oba dily si mezi sebou prohazoval?

pokud by jsi měl projektory čina depo apod kvalita je někde jinde...

problém může být klidně v řj ze spod světlometu dává už jiný proud...
o 18.02.2020, 14:59 | DaNNy
Ahoj Xenonmene, díky že ses ozval.

1) Výbojky jsou přesně tyto: [ Link ]
Po prohození ve světlech se nic nezměnilo

2) Vše originál Vw, žádná Čína

3) Červenou kostku jsem neprohazoval, pouze jsem vyměnil zespoda světla řj. za jinou, opět beze změny.

Tak ještě zkusím tedy prohodit červenou kostku, i když jsem tam tedy dal jinou, náhradní co mám originál doma, ale taky nic.

Napadá tě případně ještě něco?

o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3319 sekund.