Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Aké zimné pneu?

 o Navštíveno 5668x o
o 03.09.2020, 07:48 | mrbignos
Ahoj poprosím o radu miestnych guru. Potrebujem nakúpiť zimné pneu. Rozmer 205/55 R16, Seat Leon, 1,6TDI/CR. Nájazd za zimnú sezónu cca 15000km, 90% dialnice. Niečo čo bude mať solídne vlastnosti, nestojí to majlant a nehučí ako kamión.
Vďaka za radu.


o 04.09.2020, 06:24 | Crimson
Kup celoročky, nekomplikuj si život :-)
Já už rezignoval, kolem mě už není člověk, co by prohazoval kola, tak do toho taky skočím, včera jsem prodal takřka nový zimní ALU 17" + pneu a nechám si jen ALU 18" a obuju na to tyhle Celoročky, v testech všude vyhrávaj, zima stejně žádná už není, na hory nejezdím, a ty polymery jsou dnes už na takové úrovni, že i v létě tam není problem, v pneuservisu mi řekli, že nájezd s nima budu mít 50tis. než je sjedu na 4mm tak uvidím ..

Na druhém autě už je máme rok a jsou to bačkůrky, žádný problem

foto k příspěvku  od Crimson

o 04.09.2020, 17:47 | Tuner#2
Ozzy vždyť se na tom v létě nedá jezdit, jen trochu sportovní jízda je vyloženě hazardem. Tohle fakt nikdy, táta je koupil, jel jsem s tím jednou a snad už nikdy nebudu muset. :)

Jinak na zimu mám Klebery Krisapl 3 a dobrý. Fungujou slušně i na vodě.
o 04.09.2020, 18:36 | Mr.Scully
Celoročky zvažuju na druhé auto, které mám na popojížďky do Tesca, ale na hlavní bych to teda nerisknul. Mně stačil ten rozdíl, kdy jsem si v létě přivezl auto na dobrých zimních pneu a jednou ještě před přezutím jsem potřeboval trochu ostřeji zabrzdit... brzdil jsem i očima. Dal jsem den nato prémiové letní a drží to jak blázen.

Na zimu nicméně doporučit neumím, ty naše zimy jsou celkem mírné a já stejně kupuju pneu podle všemožných testů, které sloučím s uživatelskými recenzemi a udělám průnik :-)
o 06.09.2020, 17:40 | mrbignos
Celoročky určite nie. Nejazdim poza humna ale k Alpam. Tie Krisalpy mi celkom padly do oka, aj v testoch su v pohode asi je vybrate.
Dík za názory
o 06.09.2020, 18:01 | Ravo | Upraveno: 2020-09-06 20:08:03
Continental WinterContact TS860

Určitě existují gumy, který budou v nějákém ohledu o kousek lepší (hluboký sníh, nebo handling/braking sucho/mokro), ale většího univerzála bys těžko pohledal. Na ježdění po našich dálnicích úplně v pohodě, v naší CZ zimě se s čerstvým/ujetým sněhem potkáš tak 2-3x za rok (a ještě kdoví jestli)? Jinak to bude mokro/břečka a tam jsou Contíky určitě v pohodě. A na ledu ti nepomůžou žádný gumy, pokud nebudou mít hřeby, tady tě může zachránit jen tvůj mozek (led/predikce ledu = nejedu jako kokot, nebo nejedu vůbec).
A jízdu do Alp na zimní dovolenou zvládnou taky bez problémů, sám jsem se s obyčejnou předokolkou Oct1 bez většiny asistentů vyhrabal na pro mě naprosto nepochopitelný místa (a taky je bezpečně sjel dolů).

Takže spíš než sníh/led vlastnosti bych se zaměřil jak se guma chová na suchu a jak je odolná proti aquaplaningu. A pokud příjdou fakt extrémní povětrnostní podmínky, tak přizpůsobím jízdě stavu a povaze ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3571 sekund.