Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zapojení čerpadla 3-fáze...

 o Navštíveno 5445x o
o 30.06.2021, 22:26 | HIGHTOWER
Je tu někdo tak chytrý, že by mi poradil, jak zkontrolovat, že se 3-fázové 400V ponorné čerpadlo ve studni, po přepojení na nový tlakový spínač, točí správně?

Čerpadlo nevím jaké je, vedou od něj Černý - Černý - Hnědý - Zelenožlutý.

Na netu jsem našel, že jde zjistit dle tlaku, jaký dává, vyzkoušet na které zapojení dává vyšší tlak. Ale mám to již zapojené na takovou nádobu a tam nevím, zda tam použitým tlakoměrem by to šlo, leda vyzkoušet, na které zapojení se to rychleji náplní (od sepnutí do vypnutí čerpadla)?

Nebo to lze nějak změřit pomocí měřáku?

Vím, že fáze L1, L2 a L3 je v podstatě jedno jak jsou zapojeny kabely (L1, L2 i L3 jsou všechno Černé dráty - holt starý zapojení ještě na ploché zastrčce), ale hlavní je, kam se točí čerpadlo, ale k tomu prostě nemám žádné informace :-(.

Díky za jakékoliv rady.

Vím, lze sehnat elektrikáře, to jsem už zkoušel, ale 3 mě poslali slušně do háje, že nemají čas řešit takovou "prkotinu" :-(.


o 01.07.2021, 08:21 | DaveF
změřil bych čas od sepnutí do vypnutí pro obě varianty
o 02.07.2021, 20:28 | crestik
zkusil bych změřit odběr. Při správných otáčkách by měl cucnout víc A, pokud má dávat větší tlak (tedy podávat větší výkon)
o 17.08.2021, 22:48 | J-T. (P)
HIGHTOWER: Čau, asi to máš už vyřešené :-), nicméně mě by zajímalo jak... Já s čerpadlem ve vrtu pořád bojuju :-(

Měl jsem za to, že když připojíš špatně fáze, že čerpadlo vodu "netlačí" a tím pádem se může spálit (nechladí se). Já to řešil tak, že když po zapnutí po 5s netekla voda, tak jsem to vypnul a fáze přehodil. Když jsem se "trefil" tak voda tekla ...

Nicméně já zatím nemám tlakový spínač ani expanzku -to mě teprve čeká... tak sbírám info od zkušenějších.

Díky

J-T.
o 18.08.2021, 14:30 | Harryp
3F točí / točí / točí - bývá v tom obrovský bordel a pak se lidi diví, že něco nefunguje. [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3421 sekund.