Navštíveno 1653x

Tak nějak jsem tíhnul k Panasonicu ale Samsung se mi zdá teď docela zamakal, do čeho byste šli, vyzná se někdo v těch technologiích a typech, rozdíl Panasonic <> Samsung ?
požadavky:
106cm
black design
DBV-T
HD Ready, HDMI, PIP
cena do 30tis.
LCD stále zavrhuji ..
[ Link ]
Ozzy-Tak toho Samsunga mam a muzu doporucit
plazma panasonic, pioneer (cena jinde)----- lcd samsung
TomasW: co je špatně na plazmě Samsung ? o co je horší ?

28.05.2007, 11:04 |
fredy nechápu proč chceš jít do plazmy a LCD se ti nelíbí...
Plazma se neda opravovat
Nelíbí se jí slunko, které dopadá na obrazovku
a má daleko menší životnost než LCD!
LCD už dohnalo rozdíl ve velikosti a například ted mají v datartu LCD s uhlopříčkou 137" myslím samsung za 100 tis. koncem roku to bude tutove kolem 65...
jinak mají tam i plazmu Panasonic 165" cena začínala na 350 tis. momentálně je pod 200 a to je tam myslim 1,5 roku
plazma je sráč který půjd do kytek!!!

28.05.2007, 11:09 |
fredy jo a ještě něco plazma má pořád stejné řádkování, takže čím větčí úhlopříčka, tím je méně kvalitní a ostrý obraz.
například pro blue-ray jak to mají ukázané zrovna v datartu to nemá žádný význam. blue-ray umí daleko vetší řádkování než dokáže plazma zobrazit...
a je jasné, že doba půjde cestou blue-ray, protože tato technologie rozdrtí bězdé DVD jako nic... jediné mínus je zatím cena medii...
to fredy:
LCD s uhlopříčkou 137" ???????
nemají to být cm?

28.05.2007, 11:22 |
fredy jo sorry :) no ted jsem si prečetl srovnání, je faskt, že jsem pár informací nevěděl, například o tom, že plazma už dohnala ten rozdíl v životnosti atd. ale já bych prostě do plazmy nesel, mám prostě pocit, že LCD bude lepšejší.
[ Link ]
já teda nevím .. ale když koukám na LCD 37" , 42" tak je to prostě nekoukatelný.. ta odezva je příšerná, nevím zda ty drahé už to zvládaj ale LCD kolem 30tis. je prostě humus to mi nikdo nevymluví , to se s plazmou nedá srovnat !
Ozzy: Jediný LCD, na který se fakt dalo koukat byl Phillips 42 PF 7411, viděl jsem ho v Okay a byl jsem fakt hodně překvapenej. Jinak jsem taky pro plasmu podle všeho ostatního, co jsem měl možnost vidět. Rozlišení není všechno!
fredy: Nevím chlape kde jsi sehnal ty údaje kvůli kterým zatracuješ plazmu, já LCD a plazmy prodávám a můžu s klidem říct že bych volil plazmu, přesně ten Samsung co sem dával Ozzy odkaz mám teď v krámě a obraz super, řádkování je samozřejmě zblízka vidět, ale tyhle TV jsou dělaný na sledování ze vzdálenosti > 3-4m, takže doma z gauče stejnak uvidíš prd, jestli to řádkuje... A ta životnost.... Pokud ti ta TV poběží 12 hodin denně, tak ti vydrží "jen" 14 let, a jako nevim co budeš řešit za 14 let, jestli projekci, hologram nebo virtuální realitu... :)
Tak jsem se zasmál a doporučil bych s klidným svědomým toho samsunga. Šli opravdu teď hodně nahoru a obrazově se mě líbí víc než Panasonic. Pokud by jsi neřešil cenu, tak Hitachi 42PD9700, která má už dokonce plný počet řádek (myšleno 1080), což ale jak bylo zde popsané na pohyblivý obraz nemá z běžné vzdálenosti vůbec vliv a nebo potom jít do Pioneera... LCD v téhle velikosti rozhodně nebrat.

28.05.2007, 17:41 |
Kamil souhlas s unregistered a Tunerem dvojkou. LCD TV fakt ne.
Já bych třeba plazmu nechtěl. Je to hlučný žrout energie.
...a nebyl například zrovna u plazem ten problém s vypalováním obrazu?
camron: Fakt jako zaseklá deska a je to pořád dokola. Dnešní plazmy mají spoustu účinných opatření proti vypalování. Žrout energie jenom papírově, pokud je obraz černý, žere prd a pokud je obraz bílý, žere ty watty, co jsou uvedeny v papíru. LCD žere 2/3 toho pořád ať je obraz jaký chce...

29.05.2007, 08:39 |
Pekys tady se někdo zaseknul před 5ti lety, viď camron? :o)
mám stejnej názor jako neregistrovanej
btw: jak je to s dvb-t tunerem? Zvládne v budoucnu MPEG4? Nebo si pak Ozzy bude muset stejně koupit set-top-box, kterej to bude podporovat?
Kamarád má přesně toho Samsunga, před tím měl velikostně stejnou ale projekční televizy a ten obraz se vůbec nedá srovnávat, myslím že je na tobě co si vybereš, mě se ten obraz líbil fakt super
a nějaký zásadní rozdíl mezi těma dvěma ???
protože nic jiného asi nepřipadá v úvahu momentálně !
Samsung PS42C96HD (27.000,-)
Panasonic TH-42PX7E (31.000,-)
Většina TV s DVB-T tunerem má CI slot a v budoucnu půjde koupit CAM modul na MPEG-4. Je otázka ale kolik bude stát, protože na začátku bude určitě dražší než separátní set-top box.
Ozzy: Mě se víc líbil obrazově ten Samsung
Až na absenciu DVI vstupu je to super telka, kamarát si ju kúpil a má fakt úžasný obraz...
DVI vstup přestali dělat už před 2 - 3 roky a přešlo se na HDMI, které nad ním pro spotřební elektroniku vyhrálo, ale není problém použít redukci - je spíš otázka co chceš připojit, protože DVI má několik specifikací.
2 Tuner#2: ja premýšľam o niečom podobnom, budem riešiť trebárs pripojenie PCdla a notesu na telku... takže je na to redukcia?

29.05.2007, 11:36 |
fredy no když je tu narážka kde camron byl před 5 lety s žroutem energie, tak je tu ale stejná otázka kde žije Ozzy, když se LCD taky výrazne pohnuli a ta odezva je už řešená velmi dobře, ovšem že ale ne v telce za 30 tyček ale třeba za 80.
fredy: Nevím jestli sis to blbě nevyložil, Ozzy napsal doslova tohle: "ta odezva je příšerná, nevím zda ty drahé už to zvládaj ale LCD kolem 30tis. je prostě humus to mi nikdo nevymluví , to se s plazmou nedá srovnat !"
Slim: Mám zkušenost jen co se týče spotřební elektroniky a už jsem několikrát zapojoval přístroj s DVI-D do TV s HDMI a bez problémů. Jen některé přístroje bez HDCP protokolu mají problém, ale těch je strašně málo (např. 1. satelit s HDTV Quali TV). Jak je to s PC (to není moje branže) přesně nevím, ale DVI-D by tam měl jít bez problému, pak je ještě DVI-A což je de fakto jen redukce z VGA v analogu a pak je DVI-I což je redukce z HPC konektoru. Redukce a různé kabely dělá třeba Bandridge a Profigold, např.
[ Link ] .
Co má přesně PC za výstup by měli znát spíš prodejci PC, to já bohužel nevím.
fredy: Ještě jem neviděl dobré LCD - je to problém technologie jako takové a odezva není jediný problém. Horší je barevné spektrum, podání tmavých scén a černé barvy, hloubka obrazu atd...
přesně tak , ta černá .. to je další věc co mi vadí u LCD, když vidím u šváry to jeho našedlé LG, ne ne ne ...
ne já už mám jasno ..
Plazma , ted jen nevím zda Samsung za 28k nebo Panak za 32k
2 Tuner#2: grafiny majú väčšinou DVI-I, vďaka za info... :o)

29.05.2007, 22:57 |
kaa presne, LCD je fakt vetsinou dost shit, ale fakt mi to u nekterych lidi prijde jak kolovratek - presne jak psal redbaron...

30.05.2007, 10:41 |
Tuner#2 | Upraveno: 2007-05-30 10:44:59
ozzy: Z toho co jsem měl možnost vidět, tak bych šel spíš do toho Samsunga.

05.06.2007, 11:11 |
capo Tak co, Ozzy, cos nakonec vybral?
No já měl spadýno na toho Samsunga 96HD, PIP a PC vstup o proti Panaku..
ale včera jsem vzal mladou na Zličín a tam jsem ji ukázal oba kandidáty a jednoznačně ukázala prstem na Panáka 42PX7E , a bylo ...
ten Samsung se prý moc blejská, radši prý dáme o 4tis. víc !!! :-(
Ozzy: děláš to špatně chlape, na Zličím jsi měl ject sám a přivést domů to, co potřebuješ Ty a vydržet jeden večer remcání :o))
Já čoveče ale nějak obrazově víc věřím tomu Panáku abych se přiznal ..
ještě jsem koukal , že tam je rozdíl v tom kontrastu, 8000 <> 10000:1
je to nějak důležité, znatelné ?
Ozzy: Vůbec ne. U kontrastu záleží na podmínkách měření (což většina výrobců neuvádí) a taky hlavně na konkrétním osvětlení místnosti a vzdálenosti od TV, takže jakého kontrastu dosáhneš doma, je jen a jen na Tobě a nastavení TV při konkrétních podmínkách v místnosti.
Je to něco jako někdo uvede 100W/ 8 Ohm při 0,008% THD a někdo napíše 800W a tím to končí. Laik si řekne, sakra to je ale výkon, ale realita může být přesně opačná a bohužel přesně tohle platí o kontrastu, kdy tam nemáš psané podmínky měření - třeba měření při 1 candele ve vzdálenosti 1m od obrazovky...
Jinak LCD má výrazně nižší hodnoty kontrastu. Při stejně velkém obrazu mnohdy až 10x méně a dle mě se na hodnoty co dokáže klasické CRTčko a nebo Plazma nikdy nedestanou. Kéž by už byla na světe SED TV, ale nějak mám pocit, že to "někdo" uměle brzdí :o/
S tou frequencí to je tak , že v menu je volba 50 nebo 100Hz
nechápu proč u ní píšou Shopy , že neumí 100Hz !
Na 50Hz to bliká jak kráva :-))
K čemu tam ta volba je ?
Možná to bude lepší na NTSC, které má obnovovací frekvenci 60Hz? nebo třeba na nějakou herní konzoli? Tohle fakt netuším. Nechal bych na PAL 100Hz a neřešil bych.