Navštíveno 279x

02.11.2007, 12:12 |
J-T. Zkouším se zeptat i tady třeba někdo bude vědět ......
Jsem pozvanej v pondělí na podání vysvětlení a jde mě teď o to, když tam přijdu kouknu o co se jedná můžu říct ok díky za info musím si to rozmyslet co Vám řeknu? Nebo prostě musím podat vysvetlení? Jedná se o firemní vozidlo, kde jsme já nahlášen jako řidič
Nejde o to se nějak vyhnout běžné pokutě nicméně mám podezření že bych mohl přijít o řidičák (o více než 40km v obci - o mých důvodech nemá smysl spekulovat - ano uznávám já blbec....).
Předem díky za odpověď

02.11.2007, 12:22 |
JP Nikdy nikde nemusíš podat vysvětlení. Otázkou je, jestli Ti to tady k něčemu bude, když už tam jsi naprášenej...

02.11.2007, 12:26 |
J-T. No mě jde ale o to jestli mám nějakou zákonou možnost říct že jsem se přišle seznámit o co jde a že další jednání bude například s mým právním zástupcem aníž by mě za to již něco hrozilo, popřípadě šlo již do správního řízení.
Prostě se podle situace co jsem spáchal mohl na to připravit......
no to nevim,ale pokud si jel v obci vice nez 40km/h, tak to automaticky jde do spravniho rizeni....

02.11.2007, 13:07 |
J-T. Takže pokud jsem jel o 40km/h víc než jsem měl tak by se me policie ČR nepředvolávala klasicky na podání vysvětlení ale kdo pak?
Jsem akosi zmatený :-/
Citace:
Prekroceni nejvyssi dovolene rychlosti stanovene zakonem nebo dopravní znackou o 40 km/h a více v obci nebo o 50 km/h a vice mimo obec - 5 bodů - ve spravnim rizeni pokuta 5000-10000 kc a zakaz cinnosi od 6 mesicu do 1 roku.
tady to primo neni,ale nekde jsem cetl, ze kdyz prekrocis o vic nez 40 tak se to neda vyresit ani na miste blokovou pokutou,ale rovnou spravni rizeni. myslim ze si Te predvolaji, a pak ze nastoupi spravni rizeni...
dej pak vedet jak do dopadlo, mozna me ceka neco podobneho...

02.11.2007, 15:52 |
J-T. | Upraveno: 2007-11-02 15:51:57
No co mě hrozí to vím :-(
Ale furt nemám odpovědi na to co jsem se ptal: Jestli se můžu jen seznámit s mým přestupkem a vyjádřit se až pozdeji.....
S tvým přetupkem už tě seznámili v předvolání, ne? Anebo jak jsi se dozvěděl, proč tě předvolávají? Máš-li potřebu tam jít se svým právním zástupcem, což jsou v tomto případě dle mého vyhozené prachy, tak si ho vezmi rovnou, ne?

03.11.2007, 15:18 |
J-T. No jenže ten paragraf na kterej se to odkazuje neni konkretni - lepe receno jsou pod nim vsechny prestupky na pozemnich komunikacich. Z toho nic nepoznam jestli jsme jel o 20km/h nebo o 40km/h víc.
Ano v pocatku me to vyhozeny prachy no spíš ztráta casu prijde ale pokud opravdu pujde do tuheho josu moznosti ja kse branit.....
To tu vážně nikdo nevím co se smí a nesmí při předvolání k podání vysvětlení? to mě neřikejte .......
HELP

05.11.2007, 15:17 |
J-T. Tak a je to za mnou. Opět jsem se přesvědčil že je vše o lidech a měl jsem štestí že jsem narazil sice na prostoduchého avšak nezakomplexovaného a normálního policajta.
Výsledek je na 30-tce 72Km/hod ....... takže 3body a 2500,- Kč pokuta (ty 2km/hod mě ubral za "přěměřování" radaru) Takže jsem měl fakt maximální štestí.......
No ale co mě překvapilo, že sám vyrukoval s osobou blízkou zda jí nehci využít - na moje tvrzení že je toto je firemní automobil řekl že pokud jsem jednatel (což jsem) a auto řídil někdo z rodiny mohu využít i tohoto práva u firemního vozidla (na fotce byl jen zadek auta - ridic nebyl videt).
Nicméně jsem mu poděkoval a pokutu zaplatil - za blbost se platí. A poslední přestupek za rychlost jsem měl před šesti lety ....

06.11.2007, 16:38 |
Mika Zase si tak nefandi, to co se ti stale je upně normální jednání
1, policista je povinen tě seznámit se o zákonném odvolání na osobu blízkou
2, to že ti stáhl 2 km neznamená, že jsi mu byl bějak blíže, ale faktem, že radar má odchylku 3 km +-, resp.3% při vyšší rychlosti jak 100km/h
ale jinak jsem rád, že jsi dopadl tak jak jsi dopadl, každopádně ti nepřeji aby jsi musel podat vysvětlení ještě jednou třeba za takovýto přestupek, který se stal loni v prosinci