Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > help - info - policie

o Navštíveno 279x o
o 02.11.2007, 12:12 | J-T.
Zkouším se zeptat i tady třeba někdo bude vědět ......

Jsem pozvanej v pondělí na podání vysvětlení a jde mě teď o to, když tam přijdu kouknu o co se jedná můžu říct ok díky za info musím si to rozmyslet co Vám řeknu? Nebo prostě musím podat vysvetlení? Jedná se o firemní vozidlo, kde jsme já nahlášen jako řidič

Nejde o to se nějak vyhnout běžné pokutě nicméně mám podezření že bych mohl přijít o řidičák (o více než 40km v obci - o mých důvodech nemá smysl spekulovat - ano uznávám já blbec....).

Předem díky za odpověď

o 02.11.2007, 12:22 | JP
Nikdy nikde nemusíš podat vysvětlení. Otázkou je, jestli Ti to tady k něčemu bude, když už tam jsi naprášenej...
o 02.11.2007, 12:26 | J-T.
No mě jde ale o to jestli mám nějakou zákonou možnost říct že jsem se přišle seznámit o co jde a že další jednání bude například s mým právním zástupcem aníž by mě za to již něco hrozilo, popřípadě šlo již do správního řízení.
Prostě se podle situace co jsem spáchal mohl na to připravit......
o 02.11.2007, 12:41 | Antonio
no to nevim,ale pokud si jel v obci vice nez 40km/h, tak to automaticky jde do spravniho rizeni....
o 02.11.2007, 13:07 | J-T.
Takže pokud jsem jel o 40km/h víc než jsem měl tak by se me policie ČR nepředvolávala klasicky na podání vysvětlení ale kdo pak?

Jsem akosi zmatený :-/
o 02.11.2007, 15:00 | Antonio
Citace:
Prekroceni nejvyssi dovolene rychlosti stanovene zakonem nebo dopravní znackou o 40 km/h a více v obci nebo o 50 km/h a vice mimo obec - 5 bodů - ve spravnim rizeni pokuta 5000-10000 kc a zakaz cinnosi od 6 mesicu do 1 roku.

tady to primo neni,ale nekde jsem cetl, ze kdyz prekrocis o vic nez 40 tak se to neda vyresit ani na miste blokovou pokutou,ale rovnou spravni rizeni. myslim ze si Te predvolaji, a pak ze nastoupi spravni rizeni...

dej pak vedet jak do dopadlo, mozna me ceka neco podobneho...
o 02.11.2007, 15:52 | J-T. | Upraveno: 2007-11-02 15:51:57
No co mě hrozí to vím :-(

Ale furt nemám odpovědi na to co jsem se ptal: Jestli se můžu jen seznámit s mým přestupkem a vyjádřit se až pozdeji.....
o 02.11.2007, 16:58 | camron
S tvým přetupkem už tě seznámili v předvolání, ne? Anebo jak jsi se dozvěděl, proč tě předvolávají? Máš-li potřebu tam jít se svým právním zástupcem, což jsou v tomto případě dle mého vyhozené prachy, tak si ho vezmi rovnou, ne?
o 03.11.2007, 15:18 | J-T.
No jenže ten paragraf na kterej se to odkazuje neni konkretni - lepe receno jsou pod nim vsechny prestupky na pozemnich komunikacich. Z toho nic nepoznam jestli jsme jel o 20km/h nebo o 40km/h víc.

Ano v pocatku me to vyhozeny prachy no spíš ztráta casu prijde ale pokud opravdu pujde do tuheho josu moznosti ja kse branit.....

To tu vážně nikdo nevím co se smí a nesmí při předvolání k podání vysvětlení? to mě neřikejte .......

HELP
o 05.11.2007, 15:17 | J-T.
Tak a je to za mnou. Opět jsem se přesvědčil že je vše o lidech a měl jsem štestí že jsem narazil sice na prostoduchého avšak nezakomplexovaného a normálního policajta.

Výsledek je na 30-tce 72Km/hod ....... takže 3body a 2500,- Kč pokuta (ty 2km/hod mě ubral za "přěměřování" radaru) Takže jsem měl fakt maximální štestí.......

No ale co mě překvapilo, že sám vyrukoval s osobou blízkou zda jí nehci využít - na moje tvrzení že je toto je firemní automobil řekl že pokud jsem jednatel (což jsem) a auto řídil někdo z rodiny mohu využít i tohoto práva u firemního vozidla (na fotce byl jen zadek auta - ridic nebyl videt).
Nicméně jsem mu poděkoval a pokutu zaplatil - za blbost se platí. A poslední přestupek za rychlost jsem měl před šesti lety ....

o 06.11.2007, 16:38 | Mika
Zase si tak nefandi, to co se ti stale je upně normální jednání

1, policista je povinen tě seznámit se o zákonném odvolání na osobu blízkou

2, to že ti stáhl 2 km neznamená, že jsi mu byl bějak blíže, ale faktem, že radar má odchylku 3 km +-, resp.3% při vyšší rychlosti jak 100km/h

ale jinak jsem rád, že jsi dopadl tak jak jsi dopadl, každopádně ti nepřeji aby jsi musel podat vysvětlení ještě jednou třeba za takovýto přestupek, který se stal loni v prosinci
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.453 sekund.