Navštíveno 4292x

Můžete mi prosím vysvětlit o co tu vlastně jde. Pochopil jsem, že se měří výkon, resp tlak subwooferu, a to pomocí předem daných frekvencí. Můžete mě prosím opravit? Ještě by mě zajímalo, zda by bylo možný, tyto tóny někde stáhnout a vyzkoušet si to sám. Musím mít přímo subwoofer nebo mi stejnou funkci udělají i repro ve dveřích? Musí být zesilovač zesílen na maximum? A jak to škodí reprákům, pokud vůbec. Děkuji za odpovědi.
Ještě jedna otázečka: Jaký je rozdíl mezi dB Drag a EMMA?
U dbdrag se měří frekvence od 30Hz dö 80 Hz, záleží na zesilovači jak ho nastavíš. někdy max neznamená že to bude hrát nejvíc, dlouhým hraním jedné frekvence můžeš woofer spálit.
u emmy je jiné hodnocení, měří se písnička a ne frekvence, hodnotí se i dezign auta a bezpečnost instalace
design auta se bude hodnotit u ESPL jen tuhle sezonu pristi uz nebude
a myslim ze jak nastavis zesak tak to uz je to nejmensi ladeni spis je dulezite vyladit bednu na frekvencu kde ten woofer co mas nejvic hraje (tlaci) v aute co je take dulezite protoze kazdy auto ma jinou resonancni frekvence idealni stav je dostat bednu a auto na stejne Hz a jeste co nejvic na hranice 80Hz protoze tim viz tim vic je da zatezovat woofer z vykonem ze zesaku bez toho aby si je spalil :-)
je toho proste hodne dalo by se napsat cele roman ;-)
Děkuju aspoň za stručné info.
Děkuju aspoň za stručné info.
mám pocit že kmitočet je od 20hz ale to je jen detail ono na té frekvenci stejně nikdo netlačí

10.09.2006, 17:18 |
Pluto jj, kmitočet je od 20Hz, ale to je vražda pro SW :-))))
20hz je akorad na rozhebani woofru ;-)
no mesmis to solit pochopitelne jen trochu lechtat tak na 80-90% max vychilky