Navštíveno 3978x

25.10.2006, 12:22 |
Phase Ahojte, cel by som si postaviť auto na pár súťaží z toho co mám doma /radio DEP P7700MP, na palubke 10iL, vo dverach Comp 6,5, vzadu oval Sinus Live 24iL, zosik Z4200, Sinus Live 1500A./ + Bud dokupiť HX 300D, 380 D, Hertz HXS 300D,380D.
co mi poradte?, ktorá kategoria street A, ........?Ktorá sa viac oplatí?
Kufor bude celý z dreva- zástavba v bocniciach zosiky+plexisklo, podlaha zdvihnutá.+miestami možem použiť aj laminát, alebo tmel?
.
auto, vytlmené asfaltovými plátmi atd...
Skúste mi poradiť, dakujem Vám všetkým za rady.
ahojte.
pokud se ze zastavbou nedostanes nad vysku oken budes
z 12" budes jeste Street A
z 15" uz budes Street B
ktere je lepsi na DB nevim to jsou spis woofry na poslech

25.10.2006, 13:50 |
Phase Ciže zástavba nesmie byť nad okná, dobre som to pochopil?
a co je lepšie jedna 12 v A?
alebo 15 v B?, lebo som pocul že v B sú aj 2 woofre?
[ Link ] jestli je lepsi jedna 12" nabo jedna 15" ti asi nerekne ani pambu,zalezi natom jak postavis bednu a mnoha dalsich vecech

25.10.2006, 14:49 |
Phase hej, pravidla som už preštudoval, ale len tak narýchlo, ja som cel vedieť váš názor co a ako?
co je lepšie?ktorá kategoria s mojou hudbou, a načo si dať pozor.
jeste prehlednejsi to mas tady
[ Link ] dej si pozor na sasyhy do palunky a jinych veci púred C sloupkem jinak spadnes do SM a pozor na tlumeni nesmi rpesahnout 4mm

25.10.2006, 17:00 |
Phase lenže, je písané jeden subík, jeden zosík
ciže mozem pouzit aj zosik na kompa v predu aj vzadu, alebo nee,

25.10.2006, 17:05 |
petis | Upraveno: 2006-10-25 17:25:57
Počíta se zesík jen na SW.
Kompa stejně netlačí takže to spíš žere proud:-)
Ve StreetA mužeš mít jeden zesík nebo dva externě zmustkovaný monobloky.
3X20cm SW, nebo 2x25cm SW, nebo 1x30cm SW
Těžko říct co je lepší. Chce to vyzkoušet. Ale jediný co je třeba vědět je že to chce maximálně překrmit, klidně 2x 3x tolik než co snesou SW Wattu RMS.
Ktomu zesíku co máš by se hodilo něco 2x2 ohm. Ten HXS300D je tuším 2x2 ohm.
Vyběr kategorie je jen natobě:-)

25.10.2006, 18:13 |
Phase ok, diky, ciže používa sa len subik, nic viac ziadne ine repra?výškace atd?

25.10.2006, 18:14 |
petis ne:-)

25.10.2006, 18:34 |
Phase vraj v A, nesme byt lmenie.
co hovorite na street MAX

25.10.2006, 18:48 |
petis Mužeš mít max 4mm tlumení. Je to v pravidlech.
v street mozes mat max 4mm tlmenia, street max je uz vysoka skupina raltivne tam uz sa robia kludne steny za sededlami....
já nevím co řešíš. bud se tomu chceš věnovat a pořádně si prostuduj pravidla a podle toho postav auto. nebo chceš jen občas přijet a potom postav auto jak se ti líbí a spadneš do nějaký kategorie. a stejně podle zkušenosti co máme tak v čechách mají asi jiné kategorie než na slovensku :-))))
což je zajímavé, když nám (myslím českému dbdragu) ukradli pravidla a ani je nepřeložili

26.10.2006, 10:01 |
Phase hotdog, predstavsi, že som studoval, a ne vsetkemu som pochopil, pokial viem je toto forum, nie? a ja som poprosil ci mi niekto dokaze pomocť.
ak neces, nemusis , a ps:cem postaviť auto na súťaže a nielen obcasne, ok.
dakujem že si napísal.

26.10.2006, 11:02 |
hotdog | Upraveno: 2006-10-26 11:04:51
OK, proč tedy pišeš tohle?? ...hej, pravidla som už preštudoval, ale len tak narýchlo,...
pokud bys je četl pořádně tak víš že se tam píše např. i o tlumení, kolik může být v jaké kategorii...
já než jsem postavil auto tak jsem si pravidla přečetl 2x a když jsem ho stavěl tak jsem do nich taky koukal a četl je snad 1000
Promiň možná moje reakce nebyla možná nejlepší, ale tyhle dotazy jsou tu každou chvíli...

26.10.2006, 14:52 |
Phase hotdog, hej berem, mozno dotazy sú, ale ja použil aj vyhladavanie a nikde nic nebolo, tak preto písal.
dík.
Phase tak zacnem z jine strany-takle se opravdu tezko radi napis do jakeho to je auta presne SW a zesilovac pocet baterek a kategorii jakou bys nejradeji pak se snaze poradi co a jak kazda kategorie ma neco jineho takel porad muzes bejt vsude

26.10.2006, 17:01 |
Phase Ahoj Lada
- auto je fiat brava
- zosilovac Sinus Live 1500A
- a subik nevem sa rozhodnuť HXS 300, 380?
+cele je vytlmene asfaltove platy+bodicko
tak jestli chceš být ve street A tak musíš splnovat toto
všechno musí být umístněno za C sloupkem kromě baterie, která musí být v OEM držáku.
musí být jedna baterie.
kapacitor do 1F,
tlumení může být ve ve dvou vrstvách ale max. 4mm
žádné pravy interieru.
potahová látka může být nahrazená za podobnou
můžou byt upravené doorbordy pro uchycení repro max. však do 1/3 plochy
montážní pěna nesmí být použita
jeden zes. nebo 2 externě zmůstkované monobloky
snad jsem na nic nezpomněl
jeste bych pridal ze v OEM DRZAKU ta baterka byt nemusi akorad na OEM miste, max 14 voltu pri souteze a max objem baterky je 13,11 litru a hybridni baterky jsou zakazene
pena se muze pouzivat ale jen "setrne"
a o 1/3 plochy na doorboardech jsem nic nenasel ;-)
muze byt laminat ale nesmi byt uchitcen primo na plechu ale na tapecu a zase jen kolem repraku ne pulu dveri
a nesmis se dostat na uroven prednich oken z instalace kufru
a radio musi byt v na original miste jako OEM nesmi se pri soutezi pouzivat mimo vozidlo to znamena kdyz se dostanes na 140 db uz nemuzes sedet v aute ale musi to ovladat pres dalku (bez kabelu) z venku
jinak uz me take nic nenapada

26.10.2006, 23:25 |
Phase no chalani, dakujem takto som si to neako predstavoval, lenže teraz ma nahovaraju na street C, alebo max 1-2.
ja som s toho magor, ale je toho namna moc, ako na novacika, hadam sa stoho neako vymotam, dakujem za vsetky odpovede doteraz, popripade akjk mate ešte neake nazory, sup sem s nimi,
dik.

29.10.2006, 11:09 |
Phase už nikto?
no street c je jednodussi v tom ze auto muzes normalne /teda relativne/ pouzivat kdezto pokud chces mit uspech v Maxu uz musis delat stenu atd a to uz na normalni jezdeni moc nejni hlavne by sis mel ujasnit jaka ma bejt investice a jak moc uspesnej chces bejt-to je primo umerne investice-uspesnost

01.11.2006, 23:53 |
Phase up??????????????????????????????????
asi to pojde na street B.
Phase: Na StreetB mas slabej zesik, ten sotva rozhejbe tu 30ku

08.11.2006, 18:19 |
Phase coo, a to preco?
ved to ma 1350RMS do 1 ohmu

08.11.2006, 18:38 |
petis Radek má pravdu. Jestli chceš aby to něco ukázalo na měřáku musíš dotoho pustit daleko víc než to má psáno.
Já měl tyhle zesíky dva a dvě 25ky SPL Dynamics a řekl bych že to na ně jeětě bylo slabý.
Max jsem s nima dal 143,2dB
SL je napicu vobec s tym nepohne zahod to , uz ma to naozaj nebavi keby tam je napisane SPL dynamics alebo Gz a podobne tak sa poserete sinus som mal na HXku a musel som to mat stiahnute lebo woofer obcas aj zasmrdel a nebolo tym ze som mal slabe napajanie ak by chcel niekto oponovat .....

08.11.2006, 19:26 |
Phase ok, felda, zahodim to.
mas pravdu.

08.11.2006, 19:53 |
petis Felda16: to že jsem napsal že to bylo na ty SPL slabý, je fakt a Klidně napíšu že i ty Emphasery na ně jsou slabý. Je to prostě fakt. Stím se smiř.
Já neříkám že ten SL je špatnej. Na tu cenu je dobrej.
Ale to že s jednou 30kou muže naměřit víc než se dvěma na jednom zesíku je možný. Proto jsem napsal to co jsem napsal.
jasne chapem ale jeden podstatny fakt tu PHASE nenapisal a to ze on to chce pocuvat aj cez rok nema to len na sutaz cize 2x taky vykon by bol zbytocny a len by ohrozoval zivot basaku..
felda16 ale o tom Db drag je ze musis az na hranice woofru :-)
a kdyz se toho bojis tak je db spatna soutez a lepsi bude auto stavet na SQ nebo na poslech
ale jestli chces jen sem tam za soutezit tak to staci
Felda proc ohrozoval?, od toho ma radio volume ne??

09.11.2006, 17:23 |
Phase hej, felda má pravdu, zabudol som to napísať.
chalani, ide o to, že s tým, zacinam, nemam vela bubacikov a cem si neco postaviť a skusiť posutaziť.
a namiesto HSX 300D, dám 2HX 300D?????????lepsie rozhodnutie?coooooooo?
diky.
tak ako pre teba urcite...
je to tak, chce to přebudit a potom se z toho něco dostane. já pouštěl 1500W do repráku kterej byl na 500W a jak si chrochtal :-) a ani jsem je nespálil¨
a pro příští sezonu do nich chci pustit ještě o dost víc
ono hlavne zalezi take na kolik hz je pustis je jasne ze 20hz plne knedlik ti nevydrzi kazdy ;-)
phase: na dbdragu se vyuziva to, ze na freqenci bassreflexovy ozvucnice vydrzi reprak kratkodobe i 10x tolik i vic, nez ma napsano RMS, takze s normalnim zesikem se tady proste nechytas. Pokud se chces jen zucastnit , tak je to jedno.

12.11.2006, 15:20 |
Phase felda, DIK.
Radek FM, ide o to, ze to cem na pocavanie a obcasne sutazenie, ziadna profesionalita, to možno neskor, ked ma to chytí , tak ako niektorí tu, ze odpalia voofer za neekolko tisic na suťazi a kupia nový.atd.
ale dik za odpovede a rady.

12.11.2006, 16:13 |
petis Phase:
Nový woofery se po odpálení nový nekupujou:-)
Jestli to chceš tak jak jsi napsal tak OK. Je to sranda i tak:-)

12.11.2006, 16:32 |
Phase noo, poniektory aj kupuju, co som pocul, popripade vymenia kos+previnu.
robim to pre zabavu, lebo ma to zacalo byviť a to je podla mna to hlavne.

12.11.2006, 16:53 |
petis jj, a votom to je:-)

12.11.2006, 17:45 |
Phase jojo.
Taky to nezenu do extremu ikdyz v nem jsem, ale SW davam jen to co mam a to jde asi proti me ve vysledku, ale ta prdel stoji zato.

20.02.2007, 16:02 |
Phase noo, takze som kupil HXS 380 D a bude napajaný Sinus Live 1500A, kábel 50mm2.
Dúfam, že na zaciatok postacujuce
Ahojte,nechcem zakladat novy prispevok,chcem sa len opytat. Ako viete ,na SK mame dost divne ponate pravidla dbDrag-u,preto ma zaujima ako sa da branit proti nespravny rozhodnutiam rozhodcov priamo na mieste,pocas sutaze,popripade na koho sa obratit,ak viem ze mam pravdu,ale rozhodca ma pri merani proste ignoroval.Pri EMMA sutaziach sa da podat protest priamo na mieste,a bud vam ho uznaju,alebo vam strhnu nejake body.Precital som cele pravidla,ale o moznosti podat protest som sa tam nedocital.
Nijak posledni slovo ma HJ.
Protest muzes jedine poslat na HJ pro Evropu nebo primo do USA ale to ti bude asi prd platne.
kleneex: třeba kdyby se jim mamnožilo víc stížností tak by s tím mohly něco udělat...
to mozna ale kazdy HJ je za svoje zemne zodpovedne a posledni slovo ma on tak to je i v pravidlech :-( bohuzel
Takze proti HJ sa neda uz odvolat? A ked je ten HJ taky ako bol vlani na SK,tak mam proste smolu....???

02.03.2007, 17:55 |
Pluto SK je zakletý, jinde s protestem není problém, tedy alespoň doufám :-)))))
tento rok im dame neboj vytlacim pravidla a budem im s tym mavat pred xichtom

02.03.2007, 21:59 |
Pluto :-)
felda: a budeš je mít v madarštině??? :-))))
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
hotdog: o to som sa uz postaral.Pravidla uz su prelozene do Slovenciny.
ale pre istotu si vytlacime aj madarske pravidla,aby im aj oni rozumeli...:-)))