Navštíveno 221x

Dotaz: Bude stacit tenhle kompresor na garazovy pouziti? Obcas na tom pobezi pneumaticka racna, nuzky na plech nebo strikaci pistole na nastrikani zakladovky nebo bodycka-gumoasfaltu. Zadnou lakovnu neplanuju:o))
Je olejovej, 1,5kW, 8Bar, 24l nadoba...
Proste sem 50litovej kompresor vzdal cenove, nevyuzil bych ho, tak se ptam, jestli nekdo nema prakticky zkusenosti.

mám to v dílně a zatím sem nenarazil na nic co by mi na tom nefrčelo

03.10.2005, 15:34 |
noname |
editace joj..podobnej mame taky v garaži a celkem v pohodě..nastříkal jsem s ním i služebního Pick-Upa i Skoda1203 :-)))

03.10.2005, 15:38 |
Stofi Nevim jak tenhle kousek, ale co jsem se setkal s takovyma kotrmeleckama, vetsinou pri delsim provozu zacaly hazet vodu, a ne zrovna malo. A odkalovat kazdou pulhodinu bandasku neni to prave orechove, na strikani uz to vubec neni. Nestihne to davat vzduch pri potrebnem tlaku. Nafoukat kolo, neco oprasit a tak podobne ano.
Radsi se Tappiku podivej do inzeratu na nejakyho starsiho dvoupistovyho Orlika s tak 65l bandaskou...

03.10.2005, 15:43 |
noname |
editace jestli to myslíš se vzduchem vážně, tak bys měl mít odkalovák před každym přípojným místem. jako to máme my v práci. docela bych chtěl vidět kompresor, ve kterym nekondenzuje vzdušná vlhkost.
Ja mam nekde delanej kompresor, 2pistak na bandasce z plynovy nadrze, ale ten motor to neutahne a kupovat jinej motor na takovy hovado se mi nechce. Bude mi stacit, ze tim nafoukam kola, vyfoukat bordel z karburatoru treba a hodit par veci do zakladovky.... Predpokladam, ze komp bude umistenej nekde na jinym miste a do garaze povede trubka a konci odlucovac a pohoda...
mi ho máme 3/4 roku tak jak je koupenej a běhá zatím bez problémů, je to i s tou sadou jen hadici mám oranžovou ...

03.10.2005, 16:20 |
Tichy | Upraveno: 2005-10-03 16:20:56
Kamos ma(podle obrazku) stejnej.Pouziva ho hodne hlavne na pneumatickou racnu.Uz stim i dost veci nastrikal a dobry, ale je pravda, ze se hodne zavodnuje, ale to na veci ktery stim chces delat nebude mit vliv. Jo ale pozor na prvni zapnuti v chladne mistnosti - kamos ho mel ve vedlejsi garazi kde se v zime netopi a tam se zaboha nechtel rozbehnout...

03.10.2005, 16:47 |
Magic Tappaja jak píšeš, chce to odlučovač na konci a bude pohoda. Pokud by měl být suchý vzduch tak by to muselo mít sušičku a to je na doma přepych.
Jj, mam z OBI koupenej asi pred 1 rokem (tusim za 3000,-) a je ot jenom 2konovej olejovej, pokazde praci dole povolim odkalovat a vypustim tlak a necham ho povolenej aby ot vyschlo, pohodicka, mam u toho i tohle naradi jenom jsem koupil 10m hadici jeste. Pouzivam to i na baraku a nestezuju si, jenom pisi, ze by to melo asi 3minuty jet a pak 7 minut odpocivat nebo co....
Zajimalo by me, co doporucite za odkalovak, koukal jsme ze je to palka, tak 1300,- za nej a je teda lepsi ho dat na konec prodluzovaci hadice nebo hned za kompresor- dik
Jo jo to je ono, 2HP... kdybyste ho videl nekdo s tim prislusenstvim kolem 2500Kc, dejte mi echo:o))

03.10.2005, 19:22 |
Mario ja ted koupil nejaky 2HP, 50Ltr. se vsim prislusenstvim, a zatimm testuju :-) uz jsem se o nej uspesne popalil :o)
to stačí takhle malej kompresor na vzduchovy nářadí?

03.10.2005, 22:37 |
FBS dyť to dá 8barů! a pokud nebudeš povolovat třeba náboj 10min, tak to něco vydrží ;o)
no v pracvi jsme to meli na nejakej vyrabenej kompresor. nevim jak to bylo velky ale bylo to nezkutečny monstrum a dofukoval casto. kamos mel nejakej s 80l nadobou a říkal ze je to tak tak. tohle je peknej drobek.
Jasne, pneuservis to neutahne, ale na pistoli s body to bude stacit a zakladovku nebo plnic to naky nastrika:o)
táta má v továrně co dělaj plastový okna kompresor takovej, že musí bejt v samostatný místnosti je velkej asi jako dědův Polskej Fiat, možná větší
To jednou takhle u KUby... hratky s plastovou lahvi a 15Barovym kompresorem... Hmm, jsem rad, ze mam obe ruce:o))
tapik: ja ti to rikal..btw bys potreboval na strikani min. odkalovac, jinak je to na pytel

04.10.2005, 17:39 |
Mila_307 | Upraveno: 2005-10-04 17:39:53
jo mam neco podobneho (2HP a 25 l) uz 2 roky a na beznou praci v garazi to staci, dokonce jsem s tim i piskoval.
Problemy mam podobne nechce se rozebehnout kdyz padne teplota k nule.
Voda v nem je podle vzdusne vlhkosti, proto se prodavaji odkalovace ktere je nutne napriklad pri strikani pouzit.Prave proto ho nechavam trvale nafoukany i kdyz ho nepouzivam.
gut gut,asi je rozhodnuto.diky vsem za rady a zkusenosti.