Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > prosim poradit- mensi A-nehoda.

o Navštíveno 741x o
o 17.07.2006, 22:24 | erix7 (K)
akorat mne volal kamarat- jede na dovcu - a na silnici smer Opava si domrdal dve kola-18" na bmw. Silnice nemela zadne oznaceni, ze je poskozena, ma udelanej i policejni zapis o nehode. Mam mu zjistit, co ma udelat - jestli je to mozny - ze mu poskozeni jeho kol zaplati nejaka ceska pojistovna. Prej se mu neco podobneho stalo v Madarsku a zaplatil mu HU-Alianz. Diky za kazdou radu- zitra mne bude volat znovu.

o 17.07.2006, 22:43 | Lada362
no mela by mu to oznamit policie na kom ma vymahat skodu ale nevim vim ze se tady kamos soudil s majitelem cesty coz bylo mesto a vic prosoudil nez vydelal
o 17.07.2006, 22:48 | erix7 (K)
ono byla i dosti prekerka s policii komunikovat- cesky umi tak akorat ....jist.
o 17.07.2006, 22:54 | JR
skodu by mel vymahat na sprave a udrzbe silnic
o 18.07.2006, 09:01 | H-Honza (M)
nevymuze vubec nic.
Ridic je povinnen prizpusobit jizdu povaze a stavu vozovky.
Tohle nam rekli kdyz Lopez domrd*al dve tyden stary kola na superbu...
Resili jsme to dal, ale opravdu se s nami nikdo nebavil, a nikdo nam nic nedal. Jsou to pekny sracove. Leda by mel havarijni pojisteni.
o 18.07.2006, 09:01 | KFL
Jako JR, ale pokud to bylo ve meste, spada silnice pod mesto. Dluzno dodat, ze vymahat cokoliv na silnicarich nebo meste je totalni peklo. Obvykle to svedou na to, ze neprizpusobil rychlost jizdy povaze vozovky a zkousej vsechno mozny. Nicmene pokud ma v protokolu od PCR, ze prizpusobil a nemohl za diry v silnici, zkusit to muze. V nejhorsim pripade to holt bude muset zalepit ze svyho pojisteni anebo vycashovat (pokud nechce prijit o bonusy). Je to svinstvo, ale je to tak ..
o 18.07.2006, 09:24 | Daryl (A)
Tohle zalezi pouze na stavu vozovky v okoli.

POkud je to rovna silnice dobre kvality a najednou tam je dira jako prase, pak ma realnou sanci.
Pokud to ale byla silnice sama dira a najednou tam byla vetsi dira, pak ma smulu.

Jde jen o subjektivni vyklad toho, zda bylo mozne predpokladat tu diru, ci nikoliv.

Ale tahanice to bude tak ci tak a pokud nechce na tom stravit mesice hadani a soudu, at si najme pravnika, ktery to uz delal, nebo se obrati na DAS a ti to vyridi.
o 18.07.2006, 09:48 | Luke-Jeep
rozmlatil sem pred tejdnem obe pravy kola na passatovi + geometrie a vypada to ze slo srat i lizisko a spodni rameno...

volal sem policajty protoze sem byl nasranej jak jetel... ti uznali ze ta rira na silnici kera je jinak v pohode mela bejt oznacena a ze tim padem mam teoreticky narok na nahradu skody... pak ale borci rekli: Mimo zapis... bejt vama tak se na to vykaslu... za a) musime to resit primo tady na miste - musite si to nafotit a uplne nejlepe privolat technika silnic aby si to tam namiste natocil i on... pocitejte tak 5 - 6 hodin do jeho prijezdu... + pocitejte s tim ze Vam nic nedaji zadarmo... po tehle zime maji tolik podobnejch pripadu ze vetsinu resi jen soudne protoze spousta lidi se na to vysere... a totez bude u Vas... reknou ze ste jel moc rychle za prejezdem budete to slozite dokazovat...

a jak pisou kluci predemnou soudni vylohy a ten cas stravenej litanim kolem mi za ty love nestal... sklapl sem krovky a po hranatejch litakach se odbelhal smerem ku domovu...
o 18.07.2006, 10:04 | Harryp
To Erix: Prosím Tě něvíš přesněji kde se to stalo a kteří cajti tam byli?
o 18.07.2006, 10:50 | X-sat (M)
Jedině dohodou s údržbou silnic nebo soudní cesta. Takže oboje na <|>

Na místo by se měl dostavit zástupce údržby silnic, nějaký technik. Ale neni to jeho povinnost. Prostě naprosto na howno
o 18.07.2006, 15:38 | erix7 (K)
diky, pretlumocim.
o 19.07.2006, 21:51 | CarMedia.cz
No není to zas tak beznadějný, jak tu kluci píšou. Je třeba si ověřit, zda tyto nerovnosti byly nějakým způsobem označeny. Pokud nebyly o tvůj kamarád má zprávu od policie, tak v tom není žádný problém. Tvůj kamarád si musí dojít na Správu silnic v daném okrese, kde se mu to stalo a požadovat náhradu škody. Správa silnic je totiž pro tyto případy pojištěná a to dokonce v takové míře, že by měla vyplatit 100% ceny škody.. Taková je praxe, dokonce vlastní zkušenost.
No a pokud narazí na nějakého závistivého debila, tak ať se do soudního sporu klidně dá, protože to určitě vyhraje..
o 20.07.2006, 17:06 | kamil306
No záleží kolik má ten borec času a jestlimu to za to stojí, kamoš se vysekal na mašině, kvůli neoznačenýmu štěrku a vyhrál, jenže je s tím strašný sraní...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3713 sekund.