Navštíveno 672x

Ve čtvrtek si jedu pro auto do Německa, Freiberg. Budu to kupovat u prodejce Hondy. Jak mám postupovat a hlavně, kam mám zajít na úřad nechat udělat převozky s pojištěním ? kolik vůbec stojí, stačí mi asi na týden....
pokud mi budete někdo chtít poradit přes icq, budu moc rád...
337224296

25.07.2006, 15:16 |
choze to by mohl zařídit prodejce, tuším že to stojí cca 100e to nejlevnější.
hlavně si pohlídej odhlášku!!!!
trochu dotaz k tomu, netusi nekdo jak to je s prevozkama, pokud se to kupuje od soukrome osoby?
aha... takže pokud teda nebudu chtít převozky ( povezu to asi na podvalu) tak mi stačí jen německý TP + odhláška, kterou na 99% mají u sebe ty prodejci, že ?
odhlaska je zaznamenana v malem technicaku, ten taky budes potrebovat. vlastne pro urad staci velky a maly technicka a kupni smlouva.
Pokud kupujes auto od soukrome osoby, neni v tom zadny rozdil. bud to vyridi prevozky on, nebo ty. Prevozky ktere jsou do zahranici maji drazsi pojisteni, ty co jsou jen po nemecku jsou o neco levnejsi. cili, nejdrive na pojistovnu, pak na urad, pak na evidencku, a zpet na urad.. chce to trochu umet nemecky, vse se dost urychli. a pak sednout do auta a upalovat dom. na hranicich pak chteji velky maly technicak, kupni smlouvu a doklady od prihlaseni.
Tome, takze pokud je to uz odhlasene v DE, ale soukroma osoba nechce vyridit prevozky, tak musim v DE na pojistovnu pojistit, na urade se deje co? pote evidencka a znovu urad ktery mi da prevozky? :-o
tak tak, pokud ti to ten dotycny nezaridi, tak je to na tobe.. je to pakarna.. mne to vsechno trvalo cca 4 hodiny.. jako na potvoru to neni na jednom miste..
nejdrive na pojistovnu, pak na urad oznamit zamer prihlasit to na prevozky do zahranici (rozdil oproti prevozkam v ramci DE), vybavi te prislusnymi papiry a pak jdes na evidencku, nedela to ale kazda technicka, nejlepsi je DEKRA, a pak zpet na urad, kde to dokoncis. prevozky dostanes az po tomto
Tom: diky, tak to je vazne silenost :o(( takze tuhle proceduru musi delat i bazar, nebo bazary maji nejaky svuj system? Jde mi o to, jestli mohu zajet do bazaru bez ohlaseni a chtit po nich prevozky nebo musim se domluvit vzdy dopredu? Predpokladam ze asi dopredu, ze?