Navštíveno 130x

Potrebuju radu, mam na NTB jen 2 USB porty a dost zarizeni, ktery bych obcas potreboval, aby fachcily zaroven. Ale taky mam uplne nevyuzity 2 PCMCIA sloty, takze co ted? Mam koupit nakej 4xHUB nebo spis PCMCIA-2xUSB? nebo 4x USB?
Osobne by se mi libila ta PCMCIA, ale nevim, jestli to utahne napajeni externiho disku a tak...
Nemate nekdo s tim nejaky zkusenosti? Jo a USB HUB s externim zdrojem nechci, to je dalsi kram v podobe traficka navic...
hmm já teď koupil právě s tím externím zdrojem a frčí to parádně, každopádně tahat to s notebookem by byl asi voser ...
No prave... u tech USB HUBu se mi akorat nelibi, ze je to vetsinou na kabelu. 2xUSB je skoro k nicemu, ve vysledku ziskam 1 USB navic, 4xUSB by bylo lepsi, jen nevim, abych nepretezoval USB port, do kteryho to bude pripojeny.
Existuje i PCMCIA na 4 USB?

27.10.2005, 11:42 |
Smrada (M)
Mam PCMCIA s 2x USB 2.0 i USB HUB, muzu pujcit na otestovani
já mám 4x píšou, že to externí napájení mám používat jen pokud je to třeba jinak ne, jinak teda doufám, že když je to na to udělaný, nic přetěžovat nebudu ...
Jde o to, ze snad USB utahne 0.5A, takze kdyz tam loupnu externi disk, mys, a jeste neco, tak bych si nerad odpalil NTB, resp ten port...
stejnak nechápu proč do NTB cpou jen 2x USB v době když na to jede skoro vše, zeptáme se Milana dělá IBM a hub myslím u toho má ...

27.10.2005, 12:15 |
aTTim Když na USB dáš zařízení, který už nejde napájet přímo z USB, tak se nic nestane, systém oznámí že to nejde napájet. Pak připojíš externí napájení a je to OK

27.10.2005, 12:18 |
m7 osobne pouzivam MSI USB HUB, 4x USB 2.0, na tom hubu mam pripojeny 2x externi disky, 1x externi vypalovacku a 1x multifunkcni tiskarnu a USB port nemam pocit ze by se me pretezoval, vse funguje jak ma a muze klidne fungovat najednou, tzn ze palim dvd z hdd a u toho tisknu a z druheho disku koukam na film. Jde o zarizeni za par Kc. nasel jsem ho tady, ten obchod neznam
[ Link ]

27.10.2005, 14:23 |
arco a vo vlastnostiach na tom linku je : "Pozn.: není vhodné pro náročnější periferie (vypalovačky, ext.HDD, skenery, tiskárny, atd...)"
:)

27.10.2005, 17:45 |
m7 jojo, taky jsem si toho vsimnul, ale me to funguje rok bez problemu :)) mozna je to notasem, rozdil je v IBM... :)
Jsou i PCMCIA se 4 mi porty. Nikdy se mi ještě nestalo,že by USB port odešel,ale spíše zařízení když byl extréní HUB bez napájení,tak Winy třeba zařízení našly,ale už nešlo doinstalovat-dodalo se napájení a už to fičelo.
A jak je to s rychlosti takovyho USB pres PCMCIA? Je to v pohode?