Navštíveno 1401x

Potrebuju poradit jaky auto na tahani aut na podvalu, co musi to auto popr tazny zarizeni splnovat.
Jaky auta sou vhodny?
Dik

03.11.2005, 18:36 |
petis Land Rover Discovery:-)
auto s co největší povolenou hmotností přívěsu, tažné co nejvíce na kouli, no a auto se řádným výkonem a krouťákem, aby se s tím taky dalo jet

03.11.2005, 19:01 |
Timbo VW Transporter 2,5TDI uz sme se s nim neco natahali a nikdy nebyl problem jeste se nenasel kopec kterej by mu delal problemy a ze uz za sebou tahl i dalsi Tecko na podvalu:-)
jako Timbo, kamos ma servis, maji 2.5tdi transporter, kdyz to de, vali i s autem na podvalu 160 bez vaznejsich komplikaci ...

03.11.2005, 19:14 |
clown asi jako timbo ... proste dodavku ... :o)))
Patrola na mensi auta ano ... znam pana, co za patrolem vyvalel passika po laku :o)))

03.11.2005, 19:20 |
Hanes To clown. TAk ten pan neuměl jezdit s podvalem.
Patrol má na kouli 3.5t a transsporter pokud vím jen 2t.
Nemá se jezdit s vozejkem 80kmh ? :o)
omega sedan. ma na kouli tusim 3t ?, kombik jen 2,5t
Je mozne pouzit Citroen Xantia ? ma nekdo info kolik max za sebou muze tahnout?
THX
mno rekl bych ze zalezi na objemu motoru, protoze treba Jeep Cherokee 5,2V8 co jsme meli je malej srac a mel na kouli vic jak GRko patrol....
jendou sme na tazeni podvalu s autem pouzily i feldu ale nic moc....jinak u nas jeden chlapek taha aute z de ajeho citron XM mu staci bohate...
Já bych místo podválu šel do odtahovky,ale pokud je podmínkou podvál, tak Patrol. Vyzoušel jsem několik aut a zatím mi vychází jako nej Patrol. Jde o to jaký podmínky to má splňovat. Já potřeboval hlavně na sněhu a hory. A ať si každej říká co chce, patrol je nezmar.
Clovn: ten pán musel bejt dost šikovnej :-)))) pokud tedy neměl nějakou poruchu.
tahal jsem normálně na podválu dodávky a offroady. A kdo ví jak je v zimě na cínovci tak musí souhlasit.
jinak jasně že jsou i jiný tahouni ale beru to komplexně.
Tahal jsem Explorerem 4.0i a necejtil jsem podvál s ducatem maxikem. Mno ale takhle naloženej si bral 28l
fait ducato , citron jumper , vw trasportéér
nebo např. mercedes sprinter :o)))

03.11.2005, 22:23 |
BadyS | Upraveno: 2005-11-03 22:30:57
Toyota Land Cruiser 4,8TD a že něco táhneš-vezeš ani necítíš :o)))) akorat s vlekem už je potřeba papíry nad 3,5T :-/
BadyS: stačí ti E, dřív se dávalo k B snad po roce na požádání

04.11.2005, 00:39 |
htd alhambra 1,9TDi 4x4 :-)
ne ne ne
potřebuješ E (na vlek) a C, jelikož jízdní souprava přesáhne 3,5t. Počítá se tažný auto a maximální váha podválu (celková). i když pojedeš s prázdnym.

04.11.2005, 07:38 |
jp1 vhodný jsou kvůli spotřebě a tak TDI od VW, hlavně transporter, passat, scharan, super je i MB 124 hlavně kombo, XM mívá problémy s chlaszením, ale jinak super.
morpheus: máš pravdu, to mi nedošlo. Já táhl za Omegou Omegu, takže jsem se do 3.5t vešel, ale když člověk táhne něco většího nebo má těžký auto tak to pak jo.