Navštíveno 111x

02.10.2005, 17:52 |
Cormi Ještě je tu jedna věc, kterou potřebuju pořešit. Jedná se o to, jak propojim zvukovku SB Audigy 2 ZS s řídící jednotkou reprosoustavy Logitech Z-5500 Digital. Zvukovka disponuje výstupem "DIGITAL OUT".
Údaje výrobce o tomto výstupu u zvukovky:
"Digitální Out pro 5.1 podporu (6-kanálový SPDIF výstup pro digitální reproduktory Creative)"
Údaj výrobce u reprosoustavy, pro kterou je tento výstup určen:
"1 x digitální SPDIF (RCA)"
Jedná se tedy o RCA digitální výstup a to je klasický koaxiální digitální kabel?
Ta řídící jednotka od Logitechu má jak optický tak koaxiální digitální vstup. Ještě má nějakej přímej vstup "Direct IN", ale o tom nemám info :o(
Jak to vidíte? Mockrát díky
Na obrázku je ten digitální vstup úplně vlevo - vypadá jako klasika jeden cinch

18.09.2005, 14:10 |
Cormi

18.09.2005, 14:10 |
Cormi
Čéče, to nebude cinčovej konektor. Podle dema co mám kté zvukofce, tak to ukazuje nejakej "minijack", kterej je pak na druhým konci drátu připojenej k DIN konektoru(maj digi repra). Takže asi nějakej Creative atip, ale snad je přibalenej ke kartě. Já ho tam neměl, páč sem koupil bulk balení.

18.09.2005, 14:57 |
Cormi mike: a přes kterej vstup myslíš, že bych to moh propojit? Ta řídící jednotka má tyhle vstupy
Source inputs:
- Digital optical for DVD or CD players, PlayStation®2, Xbox®**
- Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately)
- 6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 2, 4, or 6 channel PC sound cards OR
- 6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 3 stereo analog mini audio sources, like CD and DVD players, Playstation 2, Xbox, or 2 channel PC sound cards (some devices may require stereo mini to dual RCA adapter, sold separately)
- Analog stereo-mini (on side panel of control center) for portable CD, MP3,or MiniDisc® players
Výstupy SB Audigy:
Zvukové výstupy:
Analogový nebo digitální výstup se zdířkou typu minijack 3,5 mm (4 póly) na zadním panelu
- analogový výstup: centrální a basový kanál
- digitální výstup: přední, zadní, centrální a basový digitální výstup SPDIF
Dva linkové analogový výstupy prostřednictvím stereofonních jacků na zadní straně desky, linkové výstupy 1 a 2 pro přední a zadní soustavy
Možnost zapojení stereofonních sluchátek (32 Ohmů) do zdířky pro přední reproduktory

18.09.2005, 15:06 |
Cormi Vstupy u Logitechu. Podle mě by to mělo fungovat přes ten koaxiální digitální RCA

18.09.2005, 15:21 |
Cormi

18.09.2005, 15:47 |
ArF Ten výstup na kartě je monofonní jack nevim jestli 3.5 nebo 2.5, ale je to jack. Stačí ti na to normální cinchový kabely pokud možno dobře stíněný. Kdybys ho vyráběl, tak špička jacku je vedoucí drát a ten konec za špičkou je zem, tak zapojíč cinch (to jenom kdybys ten kabl vyráběl). Propojení - strčíš jack do zvukovky a do repráků na druhym konci cinch. V balení budeš mít redukci

18.09.2005, 16:14 |
clown nechci bejt chytrej, ale rekl bych, za kdyz si koupite zvukovku za X tisic, tak by vam k tomu meli dat i prechodku z jejich vymyslenyho paskvilniho zapojeni na standardni SPDIF ... a ne to co predvadej ...
pokud to chces pouzivat v digi rezimu, na co mas pak audigy ? kdyz pak ty prevodniky co se s nima chlubi nepouzijes ?
to mi pak staci moje obyc deska za 3000 co ma na sobe digi vystup rovnou a nemusim mit tyhle kramy navic v PC .. :o))

18.09.2005, 17:37 |
JEF staci normalni kabel Stereo 3,5 Jack na 2x cinch, do Logitechu zapichnes levej - bilej cinch

18.09.2005, 18:13 |
ArF JEF má pravdu, omlouvám se neni mono je stereo, buď maká jako digital out nebo jako dvojice centru se subem...

18.09.2005, 18:41 |
Cormi Tohle chápu, ale je nějaká možnost ty Logitechy propojit s Audigy digitálně? Nebo lze digitálně jenom s reprákama od Creative?

18.09.2005, 18:56 |
JEF Jestli ti staci z her Stereo a z filmu 5.1, tak to digitalne propojis tak jak sem napsal.
Kdybys chtel 5.1 i z her tak potom leda repraky od Creative. Nebo jinou zvukovku...
Cormi: jasně že to bude "digitálně" připojený, akurát se ty 0 a 1 pohrnou přes metal a ne přes sklo.
Clown: částečně máš pravdu, že v případě digi připojení stačí obyč on-board zvukovej šwáb a nepoznáš rozdíl mezi ním a SuperZvukofkou, ale už těžce pochybuju o tom, že ten Šváb pochrostá všemožný EAXy z novejch gamesek, atd. předtím než to pošle ven.
mike_j_jr : co tady povidas za magoriny..... porovnavat svaba s audigi !! jeste mi rekni kterej svab na desce sampluje 96-Khz !! ???

18.09.2005, 22:54 |
ArF Nismo.Power: jedna takhle ošvábovaná deska by se našla MicroStar K8N SLI Platinum :)) Má integrovanýho 24bit Live
Nismo.Power: Děkuji ti, fakt upřímně, žes mě trochu znejistěl. ;o)... Páč jsem měl o digi výstupu mylnou přestavu. ... A tak jsem zapátral: (netřeba komentáře)
[ Link ] Netříkám tím, že těm specifikacím 100% věřím, ani ten šváb neobhajuju. Bohužel podporuje 2x větší sampling než Audigy2ZS.

18.09.2005, 23:31 |
ArF Žádnej integrovanej shit neni lepší než pravá Audigy2ZS, vždyť tohohle Realteka se*ou i do těch nejlevnějších desek, zvuk se nedá porovnat to ani náhodou..