Navštíveno 179x

Odkoupil jsem notebook Toshiba, celou dobu behal na W2K a pohoda. Po odkupu mi tam dali W98SE, ty sly pryc, ale ted mam problem, instalace XP se dost branila, povedlo se to nakym zahadnym zpusobem, takze ted tam mam XP. Problem je, ze NTB nestartuje, naskoci tam logo W XP a to je vse. Jednou ze 30 restartu se to prokouse a naskoci XP a NTB jede jako by se nechumelilo. Diky tomu sem tam dal SP2, nejaky ovladace. Nevite cim by to mohlo bejt? Pameti? (ty puvodni 2x256 mi vzali a dali mi tam 2x128, ale jestli sou OK to nikdo nevi)
Na jinejch 3 NTB bezej ty XP jak vitr...
diky za kazdou radu.

20.09.2005, 13:27 |
FSAL typoval bych to skoro na problem tech pameti, pripadne primo desky (horsi varianta), vem tyto pameti (pokud muzes) a zkus je vrazit do totozneho notebooku, pripadne z jinyho zkus v tvym, mel bys zjistit minimalne to, ze to pametma je/neni ;-) pokud to pametma neni, obavam se, ze je to fakt ta deska

20.09.2005, 15:11 |
noname |
editace No, u Toshiby je taky poměrně důležitá správná verze softwarového "biosu", kterým se jeho hardware jako celek nastavuje AŽ z ovládacích panelů!! Windows. Takže, jestli má ten NB za sebou formát disku, několik instalací win, ale k těm posledním win neadekvátní (nebo nedej bože žádnou) instalaci tohohle základního nastavovacího softu od Toshiby, můžeš problémy opravdu očekávat. tzv. univerzální ovladače zabudované a použité při instalaci windows s hardwarem Toshiby moc nezmůžou. Chce to originál.
Zitra jdu pro pameti, u jednoho NTB kterej sem instaloval byly obe 128 pameti K.O., projevovalo se to podobne, i kdyz trosicku jinak. BIOS jako takovej jsem dnes preflashoval a je OK.
Zkus se prosim te vic rozepsat o tom SW biosu, origo CD mam, jak naky recovery tak i s nejakejma toolama.

20.09.2005, 20:33 |
noname |
editace No jo, jenže ty máš jak recover, tak origo pro Win2000, což byl de-facto jedinný legální systém, se kterým to šlo do jako nové do prodeje a tím pádem k uživatelům. Takže koukni, k čemu všemu máš na tom origu CD drivery a tooly (
[ Link ] ) a najdi si u Toshiby ty samé, ovšem pro Win XP/Millenium. Mě u SP4600 taky vynadaly až XP, že má baterie HW problém, dokud tam byly Win2000, nechala by se ta baterka cucat zřejmě až do úplné smrti. Ale drivery pro SP4600 stažené pro platformu WinXP holt obsahují "vylepšenou" správu napájení a tak mi prostě nadávají.