Navštíveno 423x

moje auto je jak Tirpitz - nikdy nevyjel, ale každej se ho kurevsky bál ....
a něco málo z ICQ :o))
xxxxx (10:12 AM) :
a kdeze ma ten Zorro tu dilnu?:?? :o))))))))))))
Marauder (10:12 AM) :
Holomouc
xxxxx (10:13 AM) :
nejakou blizsi adresu nemas?? Jako kvuli Tvymu auto vypalit celej olomouc mi neprijde moc fer

22.09.2005, 10:25 |
FSAL 8-)))

22.09.2005, 10:26 |
noname |
editace dobry :-)
btw...nechtel bych mit garaz v Olomouci :-)
jeste by mne zajimalo kdo ten ctitel je:))

22.09.2005, 10:31 |
Yawor ICQ je síla ;o))

22.09.2005, 10:31 |
noname |
editace jj ted o Tirpitz čtu knihu a je to přesný :-)
mohu mít dotaz? co to je Tirpitz?
obavaný křižník fašistyckýho něměcka spolu s Bismarkem měly Tvořit nepřemožitelnou dvojici, bohužel (pro Německo) Bismarka potopili dřív než se k němu připojil Tirpitz a o něj se tak bály (noční můra konvojů do Ruska), že nevyjel na širý moře a kotvil jen v Norsku ve fjordech, stejnak ho nakonec poškodily miniponorky a hloubkový bombardéry tak, že už zůstal zakotvenej navždy ... Každopádně i když nic nepotopil měl neuvěřitelně obrovskou psychickou moc na spojence ...

22.09.2005, 10:46 |
LadaF jen menší oprava byla to bitevní loď

22.09.2005, 10:46 |
aTTim Jen k Bismarku, spojenci ho sice potopili, ale cena za jeho potopeni byla velmi, velmi vysoka ... proto chteli aspon znehybnit Tripitz, bo se ho fakt bali.
jj sorry sorry zapoměl sem .. jojo když ho honili tak Bismark vypálil první salvu a tou okamžitě potopil Hooda (teda on byl už vcelku starej a nemoderní) a kdyby Bismarku neoškodily kormidlo tak by jim ujel neb byl rychlejší jak ostatní ....
No děs-běs. Ale zárověň technický "skvost", že.

22.09.2005, 10:55 |
LadaF

22.09.2005, 11:24 |
noname |
editace jj ale i ty miniponorky měli svoje ztráty některé nedokončily ani svůj úkol
snad tuším že jen dvě to zvladli .
Tirpitz měl opravdu velký psychický vliv na královské námořnictvo .
A nedal spát mnoha lidem .
JJ 2 WW

22.09.2005, 11:34 |
KFL Jj, presne tak .. Tirpitz byl schovavanej v Trondheimu a dodnes jsou tam pry jeste kusy trupu, ktery Norove nechali v mori jako artefakty.. Kralovsky lodstvo ho muselo znicit stuj co stuj, protoze nikdy nevedeli, jestli nevyjede...nakonec bombarderi a potapeci s torpedama udelali svoje, ale trvalo jim to veky ;).
Nekdy bych se tam rad podival ..

22.09.2005, 11:34 |
KFL Mar> Hood mel blby pancerovani a Nemci meli kliku, ze trefili presne to slaby misto, kde byl shodou okolnosti municni sklad ;).
Kdo cetl "More v plamenech" od Hubacka, tak vi svoje ;)

22.09.2005, 11:35 |
noname |
editace tak tak, já taky

22.09.2005, 11:36 |
noname |
editace Jojo akorát to dočítám
uchvacující záležitost

22.09.2005, 11:37 |
noname |
editace proto taky HOOD padl jedním zásahem
Němci měli neuvěřitelný štěstí nebýt toho zásahu bylo by to mnohem komplikovanější

22.09.2005, 11:52 |
LadaF jj "Može v plamenech" bylo dobrý
čet jsem to na vojně na marodce, výborná knížka
for KFL : bombová knížka ...
jinak tu díru po bombě němci zalily betonem neb už neměly prostředky jak to opravit, průser byl ten, že díky šílený váze klesla příď o dost dolů ... jinak sem slyšel, že jako materiál použily nějakou spešl ocel která byla o 1/3 lehčí jak konurenční lodě spojenců ...
obdobnej osud měly japonský "mamuti" Musaši a Jamoto ...

22.09.2005, 12:04 |
Alda xxxxx :-))

22.09.2005, 12:04 |
LadaF nebo japonská mamutí letadlová loď postavená na trupu bitevních lodí třídy jamato, kterou potopila ponorka :))
co si pamatuju tak Hitler chtěl stavět plovoucí ostrovy ... jen jaksi nebyla loděnice :o) už Tirpitz měl tuším problém, když mu po zásahu bomby vyskočila dělová věž a nikde v okolí nebyl jeřáb co by to vrátil zpět ...