Hmmm, těžká rada, protože já v tom regionu nesmím, když tam bydlím. Ale v nejbližším okolí ŠPK = Penzion u Jirsáka-Vikýřovice, Villa Ancora-ŠPK, trošku dál ca 10km Penzion Diana Velké Losiny - ten doporučuji, je trošku dražší, ale klid, okolí, fitness, kuchň, pak cokoliv ve Velkých Losinách - Praděd, je tam kupa soukr. penzionů, tady to chce asi gůgl já ty jména neznám, i když kolem nich jezdím, dále Jindřichov ca 20km od ŠPK Penzion Pod trojkamenem možní jen trojkámen), pak zadej do gůglu Dřevěnice Nové losiny - to je romantika, asi 22km od ŠPK. Spíše bych šel cestou gůglu-ubytování jeseníky-region ŠPK.
Hospůdky: Restaurace Trámky (Na trámkách??) bu´d t je Rapotín nebo ještě Vikýřovice, tam je i ubytování, vaří ale velmi dobře, slušné ceny, tam chodím celkem často, velmi dobře vaří v
[ Link ] , ale dražší, ale velmi velmi dobrý, pokud stylovka, pak kterýkoliv opention na Červenohorském sedle, nebo na Ramzosvském sedle, v ŠPK je slušná picerie Istria, zejména pica fruti di máre je obstrojná-dávám ravidelně dovoz dom.-)
Koupání = bída, přírdní = Krásné - nedoporučuji, teď bude až asi dost kalná voda (i když týden je zima a pršelo, nevím, já tam nebyl 10 let), jinka Losiny lázně, aquapark Zábřeh.
Výlety: co máš radši? historie - zámek Velké Losiny,muzem ručního papíru a výroba Velké Losiny, nebo hory - pokud jsi nebyl, tak za mě zcela jistě lokalita Vozka (krásné místo, nejlépe lanovkou z Ramzové na Šerák, pak hřebenovka ca 5km na Vozku a zpět, nebo po modré či žluté do Branné ca 12km, já vždy nechám auto na nádraží v Branné, vlakem dojedeme na ramzovou = 15 minut, a večer dojdu do Branné k autu z Vozky). Nebo hlavní hřeben: ze sedla Skřítek směr Ztracené kameny-Pecný-Břidličná, zde jsou krásné skalní útvary Kočičí skály, moc lidí o nich neví, ale fnatastický výhled na údolí k Vernířovicům a pak na Dlouhé stráně, praděd, tam bych šel já - aletos jsem byl už asi 3x-4x, nádherné to je v pozdním odpoledni, když svítí na Praděd), traca ca 2x6,5km, což jde, převýšení 850-1300m taky jde. Kousek dál pak Jelení studánka, výtečná voda.
Nebo řzícenina rabštejn, také ze Skřítku, nebo Bílý kámen - těžko se hledá, ael na mapě najdeš a dojdeš po pěšině až na místo, večer to nemá chybu, výhled 180°, nebo cokoliv na západní straně Jeseníků. Pokud chceš supr výlet, pak je´d na Videlské sedlo, zaparkuj na místě, které se jmenuje Kóta a jdi an Lyru a pak lení pěšinou dál - josu tam nádherné výhledy z východní strany na Praděd a Pertovy kameny, moc lidí to nezná, málo navštěvovaná lokalita. Nebo půjdeš z tohoto místa směr Prostřední vrch, je to asi 7-8km, ale skály asi nejvyšší v Jeseníkách, výhled na praděd z východu, tam to chce ale ráno, po slunci, samota, ticho, klid.... Kdekoliv v oblasi Videlského sedla, třebas malý Děd, Vysoký vodopád, to je ale zabírák, nebo Medvědí vrch...
Za mě sázka na jistotu (nikoiv na počasí) je Vozka, pokud jsi nebyl, hlavně v podvečer.
K tomu jídlu - ještě zkus na gůglu rybi restaurace Loučná, je tam i minipivovar, já tam nebyl, ale kámoš ano, prý dobré pivo, prhlídka, kuchy=v velmi dobrá.
je toho mraky.