Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > Daryl - forum na blacklistu

o Navštíveno 16491x o
o 26.01.2015, 09:58 | J-T.
Čau,

dlouho mě nefunguje na naši firemní síti celý web Autohificlubu :-( Až mě to dokopalo se zeptat našeho IT správce proč....
Dostalo se mě odpovědi, že je celý web na blacklistu: [ Link ]
Tím pádem naše firewally nikoho z firemní sítě na web nepustí...

Můžeš mě k tomu něco říct? Podnikáš v tom nějaké kroky? Vzhledem k partnerství bych rád znal odpovědi.

Díky

Martin

[ Link ]
[ Link ]

o 26.01.2015, 17:56 | Daryl (A)
nevim o tom, zeby byl web na jakemkoli blacklistu. A to mam denni reporty ... na tom odkazu je jakesi forum ..ale nic o blacklistu a autohificlub.cz jsem nenasel
o 26.01.2015, 17:58 | Daryl (A)
[ Link ]

Poskytovatel (195.250.144.179) - 0/71 RBLs Matched
Not Listed
o 26.01.2015, 18:05 | Daryl (A)
zajimalo by mne co je to za firewall a co je to za blacklist. web autohificlub.cz nebyl za celou jeho existenci nikdy napaden jakymkoli zpusobem (malware a podobne).

Jedine co mne napada, ze mohl byt nekdy v minulosti napadn jiny web na tomto serveru ( je to webhostingovy server s vice na 250 weby ), ale jak je videt vyse, cely server je cisty, resp. neni na zadnem blacklistu.

POkud tak tomu bylo nekdy v minulosti, mozna by spravce mohl obcas udelat aktualizaci, pripadne pouzivat verejne a oficialni zdroje.
o 26.01.2015, 18:08 | Daryl (A)
ted jsem se prokousal i na samotne seznamy a neni ani v tom nejdelsim (365 dni nazpet) [ Link ]

o 26.01.2015, 18:18 | Rajdlos
Ha a pak, že mám problém jen zase já. Stejnou věc nám již avizovalo několik lidí. Nejde jim žádný Darylův web :/
o 26.01.2015, 18:48 | J-T.
Ahoj,

zjistím zítra od našeho IT víc, co jsem od nich měl jsem ti poslal. Je mě říkal, že náš firewall si bere info o prověřených webech z nějakého ověřeného seznamu a že tam koukal na základě mojí stížnosti a že web autohificlub tam má stopku.

Zítra písnu víc. díky.
o 27.01.2015, 08:29 | J-T.
Ahoj,

tak bohužel z našeho IT nic víc nedostanu poslali mě tohle:

Nezlob se, nebudu to dál řešit, nemám na to čas. Já jsem k tomu napsal svoje, oni si tvrdí zase svoje, tohle nebude mít řešení. My ten blacklist nevytváříme, jen ho využíváme. Naše firewally se v zájmu vaší bezpečnosti nejdřív dotazují, jestli cílová URL není na tomto blacklistu. Pravděpodobně byl na této stránce nalezen nějaký závadný/nebezpečný obsah. Tak jsem dočasně odpojil naší ochranu, aby ses tam podíval, ale není dobrý to tak mít natrvalo. Za pár dní to zase zapnu. Vyřešit si to musej sami.

Já to řikám pořád, že IT je jinej svět :-O....

No nic naše IT to neřeší, Daryl to nevyřeší, FB spadl :-) tak já půjdu něco dělat.
o 27.01.2015, 21:05 | kozlustechnykus
Ajtak 5 minut plodi odpoved, ale ze by napsal jmeno toho blacklistu, to ne? :)
o 27.01.2015, 22:16 | Daryl (A)
jak rikam, na zadnem blacklistu server nemam ... tedy aspon jsem ho nenasel na zadnem ze 70 mne znamych listu. Ten odkaz co poslal blokaci neobsahuje ...tak nevim
o 27.01.2015, 23:54 | Daryl (A)
Prosel jsem všechny dostupné blacklisty. Nikde nejsme.

Ale narazil jsem na zajímavost : [ Link ]

Home
Last Notice: Wildcarding of Services Jan 1st
As promised in April, on Jan 1st, 2015, i'll be wildcarding all zones no longer in operation - this includes rhsbl.ahbl.org, dnsbl.ahbl.org, and ircbl.ahbl.org. This means that these services will return positive responses for any queries.
If you are still using these services, this may cause you to incorrectly tag e-mail as spam, or create other unintended consequences. Fix and maintain your servers, now. Do not contact us about 'removing' your domain or IP address from our lists, as there is nothing we can do for you.

The query load is still high enough that I can not justify allocating the resources necessary to support queries from people who refuse to properly maintain their mail servers.
For those who are using the old 'tor.ahbl.org' list - you've been using a DNSbl list which has been shut down for around FOUR YEARS. You should be checking to verify that the lists you use are still working or not. I removed the test entry of '2.0.0.127.tor.ahbl.org' years ago, which your monitoring systems should have noticed and warned you about.

Takže pokud někdo používá tento list, tak bych řekl, ze mu toho dost nefunguje. Jiné vysvětlení nemám.
o 28.01.2015, 00:02 | DaveX
Mám stejný problém :) ale moje produktivita v práci stoupla, takže je nejspíš vše v pořádku :D
o 28.01.2015, 00:07 | Daryl (A)
Ono kdybychom fakt byli na nějakých blacklistech, tak by se to projevilo na návštěvnosti a byli bychom zaplavení upozornenimi od google a dalších služeb. Což se neděje.
o 28.01.2015, 09:53 | J-T.
Daryl: díky. Zkusil jsem naše IT ještě tvými důkazy popíchnout, tak třeba se rozhoupou a něco z nich vypadne.
o 28.01.2015, 18:47 | Rajdlos
JT: hod sem prosim pak resume cim to pripadne je/ bylo. Dik.
o 09.02.2015, 11:10 | clown
zase nejakej vyderacskej blacklist ? me tahle postovni server a smtp u O2 blokuje nejakej server, co ho pouzivaj zachranky a hasici .. , a tu kurvy chtej za odblokovani nasi domeny 50 Euro .. :( .. , jako vyborny :D
o 10.02.2015, 11:13 | Daryl (A)
clown: to jsem si uz zvykl. Rocne platim nekolika "sdruzenim" za preventivni whitelisting.

Zde je problem, ze se k blacklistingu nikdo nehlasi. Teda krome toho frajera co to zabalil a na vsechny dotazy vraci pozitivni odpoved (blacklisted).

o 10.02.2015, 11:17 | Kapka (M)
To my chceš říct Kamile že platíš "výpalné" aby jsi se neobjevil na nějakém pochybném blacklistu? asi bych je normalně žaloval atd...
o 10.02.2015, 11:28 | Daryl (A)
Kapicko, a co si myslis, ze jsou antiviry ? Vse anti, co je placene je podporovane jejich provozovateli. Neboli, pokud nekdo prodava antivir, musi nejdrive vytvorit patricnou poptavku. A tu vytvoris tak, ze pravidelne vypoustis viry, nebo si platis hackery, aby nejake vytvareli.

Antivir, antispam ... je to vse stejna verbez :) A zazalovat je ? U antispamu a vsech blacklistu ... jsou dobre jisteni. Navic oni se tvari jako verejna sluzba. A i kdyz ty jejich sluzeb vyuzivat nechces, musis jim jit na ruku, jinak budou poskozeny tve vlastni sluzby ...

Jako je to cool byznys, nad kterym jsem uz taky premyslel :) Delisting na vetsine BL stoji mezi 5 az 100 USD. Kdyz je BL dostatecne vyuzivany, rekneme, ze denne probehne tak 100 - 500 delistingu. :))
o 09.03.2015, 20:59 | manolo
Daryl promin, ale 12 let provozuju ja osobne 8 serveru a kolega asi 45 a nikdy jsem neslysel, ze bych mel platit vypalne... Samozrejme, jestli je to pravda, je to smutne a budu pak rad za kazdou radu.

Zkusil bych vsak vyresit problem na strane serveru a domen. Uplne stejna chyba je u domeny autohificlub.cz

Velmi jednoduché – web má 2 DNS servery a jeden z nich nefunguje.

martin@dev:~# host -t ns www.autohificlub.cz/partner
www.autohificlub.cz/partner is an alias for autohificlub.cz/partner.
autohificlub.cz/partner name server ns.daryl.cz.
autohificlub.cz/partner name server ns2.daryl.cz.

martin@dev:~# host -t a www.autohificlub.cz/partner ns.daryl.cz
Using domain server:
Name: ns.daryl.cz
Address: 195.250.144.178#53
Aliases:

www.autohificlub.cz/partner is an alias for autohificlub.cz/partner.
autohificlub.cz/partner has address 195.250.144.179

martin@dev:~# host -t a www.autohificlub.cz/partner ns2.daryl.cz
;; connection timed out; no servers could be reached
o 09.03.2015, 23:48 | Daryl (A)
jo, proto jsou 3 zalozni servery ... ns2 resim . Je kdesi na pochybne fungujicim vps. Nicmene na fci to nema vliv.

ns, ns2 a ns3, kazdy musi byt v jinem AS (podminky nekterych tld).

ns2 mam down uz 24 hodin ...ale jak pisu, na funkci to nema vliv, protoze to je ucel sekundarniho a tercialniho serveru. Vykryt nedostupnost jednoho z nich.

Ad vypalne: mas 2 moznosti: pri blokaci si pockat 24 - 240 hodin na uato delisting, nebo platit whitelisting coz zajisti, ze se server na vetsinu nejpouzivanejsich blacklistu (v konsorciu) nedostane nikdy.

Reseni je samo mraky, ale platit 20$ rocne vypalne mi prijde jako nejefektivnejsi zpusob. Obzvlaste kdyz provozujes full feature hostingy (tzn zakaznici mohou posilat bulk emaily).
o 10.03.2015, 12:08 | manolo
Daryl promiň, ale opětovně si dovolím tě opravit...
Dejte si ty DNS do pořádku a uvidíte, čím to bylo.

Vždyť vám nefunguje ani ta NS3, kterou zmiňuješ (a nemáš ji ani zavedenou mezi NS servery v DNS zóně).
Tzn. NS2 nemáš fuknční a N3 ani nemáš zavedenou v zoně.

manolo@dev:~# host -t a www.autohificlub.cz/partner ns3.daryl.cz

Using domain server:

Name: ns3.daryl.cz

Address: 81.2.236.110#53

Aliases:

Host www.autohificlub.cz/partner not found: 5(REFUSED)
o 10.03.2015, 15:20 | Daryl (A)
u CZ domen je zavedeny NSSET DARYL-CZ. Ten obsahuje 3 servery

[ Link ]

Doménové jméno autohificlub.cz
Registrace od 08.09.2005
Poslední aktualizace 20.08.2010 14:58:47
Datum expirace 08.09.2015
Držitel SB:DARYL-CZ Kamil Fabian
Administrativní kontakt
KF99-RIPE Kamil Fabian
Dočasný kontakt
Určený registrátor REG-INTERNET-CZ INTERNET CZ, a.s. od 27.09.2007 09:15:00
Zabezpečeno pomocí DNSSEC Ne
Stav
Sada jmenných serverů DARYL-CZ
Jmenný server ns2.daryl.cz 89.187.142.87
Jmenný server ns.daryl.cz 195.250.144.178
Jmenný server ns3.daryl.cz 81.2.236.110

o 10.03.2015, 15:33 | Daryl (A)
hele jen tak mimochodem ... nepletes si host a url ? Ze posilas dotaz na www.autohificlub.cz/PARTNER ... hostname je www.autohificlub.cz

divim se ze ti to neco prelozilo ...
o 10.03.2015, 15:36 | Daryl (A)
JInak vsechny servery jsou up and running. A je pravdou, ze autohificlub.cz nemel v zone 3ti NS, protoze pred 10ti lety jsme ho jeste nemeli. Nicmene primarni NS bezi nonstop a dle analytics to nevypada, zeby s vypadkem ns2 mel nekdo problem ..
o 10.03.2015, 17:47 | manolo
Nepletu. Trefoval jsem to na rajdlosovu domenu a tu to prelozilo jako partner...

Snad uz ti to pobezi spravne.
o 10.03.2015, 18:31 | Daryl (A)
coze ? co jsi trefoval na rajdlosovu domenu ? A kde ti to prelozilo jako www.autohificlub.cz/partner ? Chapes snad, ze takovy DNS zaznam ani neni mozne ulozit ...
o 10.03.2015, 18:39 | Daryl (A)
zajimalo by mne jak jsi se k tomu dopracoval ...
o 11.03.2015, 16:55 | manolo
Daryl standartní cestou, nejsem tady abych te ucil, ale abych ti pomohl.

Tvuj web prelozil hpp domenu na ahc/partner tady ve tvem formulari... Jen si me nepochopil co jsem psal.

Snad uz ti to bude slapat jak ma.

o 11.03.2015, 23:31 | Daryl (A) | Upraveno: 2015-03-11 23:33:22
i see ...

Jinak mne slape vse jak ma. Kdyby ne, projevilo by se to alespon na statistikach.

Delam to bez 1 roku 20 let. A nejen nejake vlastni servery pod stolem v kuchyni. Spravoval jsem paterni i mezinarodni site v dobe, kdy vetsina vysokoskolaku na CVUT objevovala a zasla nad BBS :) Za tu dobu jsem se toho dost naucil o techto technologiich, zalohovani, redundanci ci clusterech.

Pomoci se nebranim, ale tohle bylo fakt slapnuti vedle. Kdybys potreboval neco vysvetlit nebo naucit, staci se zeptat. NIc z toho na co jsi poukazal nikdy nemelo, nema a nebude mit na funkcnost vliv. Zadny ze zde resenych problemu s tim nema nic spolecneho. Nedostupnost zalozniho serveru nemuze mit vliv na umisteni na blacklistu nebo nedostupnost z jednoho konkretniho pocitace. Ten problem je vzdy nekde jinde ... vetsinou blize klavesnici nebo procesoru. Ve zbytku pripadu se jedna o foremni firewall spravovany neduslednym ajtakem, co dostla za ukol eliminovat lelkovani zamestnancu v praci.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3281 sekund.