Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > OT: co se stalo kdyz PC jen dlouze pipa??

o Navštíveno 421x o
o 02.10.2005, 17:57 | michal_smsmsm (A)
vymenil sem CPU a umrelo mi PC, kdyz tam vratim puvodni tak PC po pusteni jen dlouze pipa porad do kola a sviti vsecny diody ( power a HDD )
v manualu k desce se ozvukovych efektech nic nepise tak nevim co to znamena...

je to mrtva deska nebo CPU???

kdo mi poradi ?? :))

o 26.09.2005, 09:47 | Paczqo
bud maš blbě nastavenej bios nebo jsi usmahnul cpu to se mi tako stalo kdysi.
o 26.09.2005, 09:48 | Smrada (M)
Graficka karta (staci dorazit, je asi povysunuta), nebo pamet
o 26.09.2005, 09:51 | Yawor
Blbost - grafika je 1x dlouhej, 8 krátkejch. paměť 1+3...

[ Link ]

vlevo beepcodes dle biosu
o 26.09.2005, 09:57 | michal_smsmsm (A)
bios sem mazal jumperem i beterkou, grafiku i pameti sem mel vemku (teda az kdyz se to nepustilo a zacal sem resit)

... jiank jeste jeden dotaz, XPcka sou chytrej OS ale ne tak moc, co musim mit stejnyho kdyz chci dat HDD z tohohle PC do jineho? musim mit stejnej chipset? nebo celou desku? nebo jet treba typ CPU (Intel) ??
o 26.09.2005, 10:19 | clown
ty wole ... mrtvym CPU zabit desku ... :o(

jen vysvetlim ... , lezelo tu nejaky P3@1.2 giga .. z PC ve kterym zarvala deska, hdd, cd rw mechaniky najednou .. a Michal "nebojsa" ve vizi upgrade dedova PC, procesor z toho spaleneho PC narval do do te doby funcniho PC .. ach jo ... :o) ja uz zadnou desku ale nemam :o((
o 26.09.2005, 10:23 | meris
Pokud vim,tak se mluvilo neco o vymene 1/3 HW,ale nevim.
o 26.09.2005, 10:23 | michal_smsmsm (A)
no tak jako kdyz mi dva lidi (ty a martin ) rikali ze to CPU bezi tak sorry ale nevidim duvod proc ho nezkusit... jo neco lehlo ale potrebuju alespon zjistit co...

jo jinak tomu pipani odpovida popis:
Unkown Codes:

Continuous beeping, each lasting about three seconds. The beeping does not stop. Seems to be CPU related.

takze vim presne houby...
o 26.09.2005, 10:28 | Nismo.Power
nastavil si dobre frekvenci sbernice pro novej cpu ??
o 26.09.2005, 10:30 | michal_smsmsm (A)
njn ale jedna tretina... kdyz vynemim CPU+MB tak tam ani nic jinyo krom toho HDD pripojovat nechci a ani nemusim, takze toho prakticky menim asi vic nez tu tretinu... sakra
o 26.09.2005, 10:30 | Zdenek (A)
Co se tyka vymeny HD, tak z hlediska hardware a OS je to jedno. Pokud hw i sw podporuji dany typ disku, tak by to melo byt OK. Co se tyka lincence XP tak to nevim... Je v tom bordel a oni to jeste taji. Darebaci.

Ale i tak se obavam, ze ti to v danem okamziku muze byt jedno. Pokud jsi vratil zpet puvodni processor a nefunguje to, tak je board asi mrtvola.
o 26.09.2005, 10:31 | michal_smsmsm (A)
desk abyla v BIOSu nastavena pomoci jumperu na novy cpu, zkousel jsem i automatiku ale ani tu to nevzalo... :((
o 26.09.2005, 10:36 | michal_smsmsm (A)
s novym CPU se to sice spustilo (svitil power) ale ani to nepiplo...
s puvodnim to zacalo pipat... tak nevim jestli je to CPU nebo deska...
o 26.09.2005, 10:45 | Daryl (A)
michal: zkus podle manualu nastavit desku do defaultniho nastaveni. Jak bios tak jumpery. Taktovani desky, napajeni processoru atd atd .. pokud je to novejsi deska, ma tam jumper na reset biosu ... zkontroluj poradne kompatibilitu a pokud to nerozbehnes ani tak, potom reklamace nebo nova deska.
o 26.09.2005, 11:05 | noname | editace
Hele, teď nedávno jsem přetaktoval PC moc a dělalo mi to to samé...vyndal jsem baterku a přehodil jumpery a nic...tak jsem si s tim deset minut hrál a pak jsem prostě vyndal baterku, hodil jumper na mazání a uplně to odpojil z napájení...nechal jsem to chvíli, pak jsem to vrátil a bylo po problému...Kdyby něco, tak napiš na icq...Dostrol...
o 26.09.2005, 11:11 | noname | editace
To se mi stalo předminulý týden - pípal pípal - raději jsem to vypnul hodil na zem a celý profouknul + všechny větráky pročistil a z větráku od grafárny mi vypadla koule prachu jak ho*ado :)))))),která přibrzdila větrák úplně.Od tý doby to valí v pohodičce :o),ale stejně raději koupim novej cooler + grafiku.
TROY z práce
o 26.09.2005, 11:28 | michal_smsmsm (A)
no ona ta deska uz neni z nejnovejsich takze reklamace nepripada v uvahu... ok zkusim to nechat delsi domu s prehozenym jumperem a bez te baterky ( ja to nechal bez bat. asi 5-10minut)

koupit novou desku nebude problem financni, ale preinstalace windows... ono to je PC plne programu pro archivaci dat, prace z fotografiema a tiskopisama, plne historickych dokumentu atd... proste nainstalovat to a rozbehat neni otazkou nekolika hodin ale dni... proto mi zajima ta kompatibilita OS vs system. rad byc proste jen preodil hdd do jineho zbytku a jel dal (to mam ale asi smulu)
o 26.09.2005, 11:48 | Daryl (A)
kdybys nemel wokna, tak to problem neni .. ja to tak delam pravidelne :o)
o 26.09.2005, 11:49 | Daryl (A)
druha moznost je 2 HDD
o 26.09.2005, 11:52 | michal_smsmsm (A)
no to mi napadlo taky, udelat systemovej druhej disk, ale tam mi opet nepujdou ty programy z toho soucasneho nebo snad jo? ja mam dojem ze mozna neco pobezi ale urcite ne vsechno a ze vetsina programu bude chtit mit zapis v registrech a kdo vi kde vsude jinde...

njn ale 70ti letymu dedovi nedam linux :)
o 26.09.2005, 11:59 | Zdenek (A)
Linux a jeste bez KDE jen s konzoli :-)))

Mas pravdu v tom, ze plno programu nepobezi, pokud neprojedes znovu instalaci. Ale pokud mas instalacky, tak to neno problem. Dulezite je zachranit vlastni nenahraditelny data.
o 26.09.2005, 12:03 | michal_smsmsm (A)
no tak data ja preklopim na jiny disk, to problem nebude, problem prave bude v otm kde sehnat instalacky pro ty programy a jak ty programy donutit by 1. chodili 2. aby nacetli data v novem ulozisti (to bude prave probem protoze deda na tom disku ma vsechno srovnana absolutne nelogicky ale tak ze on se v tom vyborne orientuje, ale kdokoli jiny i ty programy s tim maj problem :))

kazdopadne zkusim ozivovaci procedury vise psane a potom se uvidi (zacnu se pripravovat na horor)
o 26.09.2005, 15:01 | Syrup
nechce se mi cist vsechno takze to vezmu k puvodnimu tematu (jestli uz vyreseno tak sorry) :)))

me se tohle stavalo kdyz jsem dal mensi pamet pred tu vetsi. pipalo to jako svine a nic.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3863 sekund.