Navštíveno 3175x

15.05.2006, 02:37 |
MarauderZ28 | Upraveno: 2006-05-15 02:38:09
Předminulý týden sem byl pracovně v Basileji. Toto "trojhraniční" město se stalo místem kam mě pozval kamarád Erik abych mu pomohl při jednání. Pán s kterým jsme jednali je spolumajitelem zábavního parku vzáleného asi 80 km směrem do Německa. Jedná se o vesnici Rust poblíž města Freiburg. Chci podotknout, že vše co zde řeknu není ani 1:10 toho co zažijete, žádné fotky, videa ani řeči nemůžou ani náhodou vylíčit to co zažijete. Tu neskutečnou atmosféru, pocity, ten úžas když si myslíte, že nic už nemůže být překonáno a ono je v následující minutě překonáno 100x. Ale popořadě, na jednání jsme přiletěli značně vyhopsaný neb pilot (původem asi ze Slovenska) se jmenoval Spišák a jeho manévry opravdu nenechaly můj žaludek klidný. V Basileji jsme zapůjčili nový Ford Focus jehož interní zpracování nechci hodnotit neb nechci bejt sprostej - každopádně ještě někdo z DE redaktorů napíše o US autu že je hrozně udělaný a kopnu ho do prdele neb tenhle Focus byl maximální blitka. Ubytovali jsme se v hotelu pro německý důchodce neb v okolí nebylo nikde jinde volno. Jinak na důchod se stěhuju do němec, neb náš Focus byl zdaleka nejhorší auto široko daleko a parkovišti dominovaly 2xM6, 4x911, 530d atd atd ...
Po jednání jsme dostlali pozvání abychom určitě navštívili park, jeho název je Europa park a www jsou europa-park.de. Můžu říct, že jako dítě vychované každoročně na Matějské v parku Julda Fulda :o) sem se nesmírně těšil, Erika sem přemlouvat nemusel, takže slovo dalo slovo a druhý den jsme z našeho hotelu pro Osamělé Nymfomany hezky po dálnici drandili směrem na Freiburg.

Ubytovali jsme se v malém hotelu asi 50m od vchodu zábavního parku. Cena hotelu na noc (dvoulůžkáč) se snídaní je 90 EUR. Pokud se park rozhodnete navštívit doporučuju jet určitě na 2 dny. Neb z Prahy je to cca 650 km - takže vcečer přijet ubytovat se, druhej den hezky z čerstva do parku jinak z toho nic mít nebudete.
Nás teda čekal vstup do parku. Vleznáý na celej den je bombovejch 28 EUR a vše pak už je krom nákupu suvenýrů a jídla zdarma.
Kasy na vstupu a v dálce Silvestar (bude řeč později)

Jako první doporučuji nastoupit do nadzemky, jejíž první stanice je hned nalevo od vchodu, objede s Vámi celý park a získáte přibližnou představu o velikosti a jaké atrakce se zde nacházejí.

už jede ....

ještě bych měl podotknout, že celý park je rozdělen do oblastí/ úseků symbolizující jednotlivé země. Tato oblast jak samy uvidíte obsahuje nejznámější prvky dané země, personál je oblečen jako obyvatelé té dané země a hraje hudba blízká tomuto národu.
teď nahážu pár fotek z cesty nadzemkou s honosným názvem E.P. Express

na předchozí fotce je odjezd z nádraží na této již domy oblasti "Německo"

projíždíme "Francií" v dálce je vidět rozhledna symbolizující Eifelofku, ten prstenec sjede dolů nastoupíte a frrr nahoru do asi 80m, uvidíte pak fotky zezhora ...

mega hříbek řetízkáč

Poseidon - úžasná vodněpozemňí dráha

nešťastníci už jedou

atmosféru doplňuje starobylá plachetnice 1:1

v pozadí Alcazar luxusní hotel Španělského stylu

uličky, zákoutí domečky vše v daném stylu aktuálního úseku

Vstup do naší první atrakce, byla to taková jízda jakoby důlním vláčkem permoníků co tam kopou diamanty. Pche říkal sem si tohle je pro prcky, musím říct, že jízda v tomhle a na tý horský dráze na matějský je rozdíl asi jako nebe a dudy Pamely A.

atrakce je propletená s jízdou na kládě, je to vlastně tedy jedna atrakce, kterou můžete projet vláčkem, projet na kláde a projít doly pešky ...

Doly ...

Permoníci natěžené drahokamy pak prodávaj v místním obchůdku

příjezd klád do cíle

nástupní stanice klád

Všude travička jak na golfu

Španělsko symbolizuje atrakce zasvěcená pirátství

Prijezd klad, nastupni stanice klad...nikde te tam ale nevidim:o)))
Pirátský doupě-obchod kde můžete krom plyš medvěda s dřevěnou nohou koupit pláštěnku

je to sice špatně vidět, ale pod hladinou je vidět systém, který simuluje výstřely z lodi - lépe řečeno efekt dělové koule která vedle vás padla do moře - loďka kterou plujete je tak stále ostřelována ...

nástupní stejšn

výstřel "děla"

Další atrakcí je rafting - prímový je že kolemjdoucí asi za 0,5 eura Vás můžou ostřelovat vodníma dělama :o)

Vikingská houpající se loď

Vše namáklý do posledního detailu i tenhle Skandinávský kostelík ..

přístav

koho pak sem to tam nenašel :o)

vstupujeme do sekce - Rusko, je tu vše, roubené dřevěné domečky, chrám Vasila Blaženého, ale hlavně maketa 1:1 stanice Mir a atrakce EuroMir. Iluze je dokonalá hraje ruská budovatelská a atrakce má značné "vakly" takže iluze je 110% :o)

vstup do EuroMir

stylová obsluha

a jedéém na oběžnou dráhu :o)

automatičtí fotografové zaznamenají Vaše nadšení, fotku si můžete koupit a nebo nechat poslat emailem ...

průchod Mirem, nechápu jak na takovým pekáči někdo mohl lítat

sprcha

a domečky Ruska :o)

a rozloučíme se pro dnešek princeznou v alegorickém voze Labuť :o) zítra můžem pokračovat pokud bude zájem ....

15.05.2006, 08:37 |
BadyS dovedu si představit ten mazec,navštívil sem disneyland u paříže,ale todle vypadá na mnohem větší zabavný park,nezapomenutelny vylet co :-)
fakt kruty, bych si vychutnal ty lidi na raftu :o)

15.05.2006, 09:37 |
Smrada (M)
Mazec

15.05.2006, 09:41 |
Rudi bomba máro...připomíná mi to přesně hru Rollercoaster Tycoon!
přijde mi to jako gardeland v Itálii!
tak už vím, na co se budu těšit zítra a jestli mě zklameš, tak .....tak .....tak ......hmmmmmmmmm ....tak uvidíš
hodně dobrý.....na to je den malo ne?

15.05.2006, 10:49 |
Long Po tom co sem pred plno lety poznal tydle zhranicni zabavni parky sou pro me mistni poute a matejska tak maximalne zabava pro maly haranty za docela neskutecny penize.
V Europa Parku sem se stavil na ceste do Spanelska a bylo to hodne zajimavy. O to vic sem se tesil do Port Aventry
[ Link ] Zatim co cesky vidlaci z hotelu mirili kazdy rano grilovat speky na plaz, tak ja blbnul v zabavnim parku. Za jeden den se to stihnout neda a meli hodne vyhodny vstupy na vic dni, takze sem tam byl skoro porad:) Je to uplne jinej svet a zvlast ty nocni predstaveni a atrakce. Hlavne tam na tom nerejzujou jako u nas ale zaplati se vstup a muzu na jakykoliv aktrakce kolikrat chci a nikdo me neomezuje.
pokud jdeš na ty hlavní atrakce tak se to dá zvládnout, samo jsou tam všude kolem desítky atrakcí pro děti ...
jinak nechápu proč se některý fotky nezobrazujou :o(
jj muzu jen doporucit take uz jsem absolvoval je moc prima a ze spravnou partou je to bomba akorad za me jeste ten EuroMir nebyl hotove ale urco se tam te jeste pujdu mrknout.
Jinak je to fakt treba tak na 2-3 dny za 1 den se to proste neda zvladnout.
A hlavne bacha na nemecke nebo francouzke satky to je masakr na jeden jsem tam prave byl :-DDDD

15.05.2006, 17:15 |
Beky Mauri..ty jsi spisovatel..:))))
pěkný..:)
ty vado, takze supr tip na vejlet o prazdninach...
to hlavní přijde dneska, večer to sem plesknu :o)

15.05.2006, 17:46 |
Kamil super

15.05.2006, 17:50 |
Pagoš Maurauder: Udělej víc fotek, na fóru je místa dost :-) Nebo někde vytvoř galerii, respektive kdybys potřeboval, poskytnu Ti místo serveru.
Jo, jo, taky jsem tam už byl - na 2dny. Za den se to neda stihnout. Je to parada. Az malej trochu povyroste pojedem tam urcite zas.
To Marauder: u pirátů z batávie jste byli? jede se na člunu v podzemí (je to kousek před Raftama-na těch a na kládách jsme byli docela mokří,všude ale prodávají "pláštěnky" jenže to jsme zjistili proč se je berou ti lidi až pozdě) u těch pirátů se v jednu chvíli lď zastaví a člověk kouká jakoby přímo do obrazu vodopádů...krásné a to jsem netušil,že se promítá na "vodní stěnu" která pak zmizela a my pokračovali dále. Ale třeba i Silverstar (byli jste na tom? dole je něco jako malé muzeu Mercedesu) Jinak byl jsem tam v Sprnu minulého roku,přijeli jsme tam ráno asi v 8 hodin (tuším,že se otvíralo v 9) a bylo tam narváno,takže se stihlo jen pár těch větších atrakcí.Jinak vstupné na osobu cca 25euro na den což mě příjde v porovnání ze zmiňovanou matějskou jakoby zadarmo :-) zážitků mnoho. V tom Eurosatu jste byli? taková velká stříbrná koule a vevnitř v úplné tmě jakoby horská dráha? Z venku na té kouli byla velká mašle protože minulý rok bylo nějaké výročí toho parku. Jinak i těch vláčků tam jezdilo více druhů...
I něco jako lední Revue tam bylo..

To Marauder tady jste byli?

toto je jeden z vrcholů Silverstaru. více info zde (je tam i video z atrakce)
[ Link ] 
Jinak ta Atlantica Supersplash (kde bouchají v té vodě ty bomby) je docela fajn,trošku zle může být akorát lidem když jedou pozadu mezi těma dvě věžema,pak se loď otočila a po správném směru fičí dolů...
Ty vole tam sem byl asi pred 10 rokama a mazec jako svina.
Taky jsem byl, jenze tam jeste nebyla SilverStar, takze pojedu 100% zase!