Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > IT: help - blikání LCD

o Navštíveno 112x o
o 02.10.2005, 17:58 | Pekys
Zdar lidi, včera jsem koupil nový LCD EIZO a včera po zapojení se mi zdálo uplně v pohodě. Nebyl nainstalovanej, takže byl jako monitor Plug and Play. Dneska odpoledne jsem k němu nainstaloval ovladače, prošel celý nastavení a všechno vypadalo OK. Večer to ale zapnu, a na monitoru při tmavým pozadí strašný horizontální vlnění. Čím tmavší pozadí, tím víc je to vlnění vidět. Je to jak nízká frekvence na CRT monitorech. Tak nějak bych to popsal. Nevíte čím by to mohlo být?

o 01.10.2005, 21:16 | Long
LCDcka jedou normalne na 60Hz, treba blba grafika. Cim to mas propojeny DVI nebo normal VGA??
o 01.10.2005, 21:27 | Pekys
Normal VGA, grafika je GeForce 5200 FX 128MB. Grafika nemá výstup DVI :o(
Ve vlastnostech nastavení frekvence monitoru je 60,70,72Hz. Mám 72hz, při 60 je to blikání mnohem rychlejší - pochopitelně.
o 01.10.2005, 21:58 | Long
Nene u LCDcka neplati frekvence jako u obyc CRT. Pro VGA je myslim v manualu postup jak to vyladit. Taky dobrej upgrade ovladacu. Jinak vic ti nereknu protoze jsem se s LCD setkal vzdycky jenom na DVI:(
o 01.10.2005, 22:06 | mike_j_jr
Pekys: Asi ti nepomůžu. Ale rád bych se zeptal jakej model sis to pořídil a jak jses s ním zatím spokojenej, krom tady toho problému, kterej si myslím je řešitelnej? Jestli OT, tak tak to ignoruj;-).
o 01.10.2005, 22:27 | Pekys
Tak jdu hledat ovladače a louskat anglickej manuál, protože českej u toho nebyl. Chjo ach.

mike: EIZO M1700.
[ Link ]
Jinak až na tenhle problém dobrý. Svítí jak kráva, tak jsem ho musel ztlumit, aby tolik nezářil. V noci to bylo vo voči. A ačkoliv je to EIZO, tak první jsem zkoušel v Alzasoftu, a měl blbej 1subpixel. Tak jsem to zkusil jinde a je to v pohodě. Jinak DVD a hry absolutně v pohodě. odezva B-W-B 8ms.
Jen jedna "nevýhoda" u LCD, nižší rozlišení než nativní rozlišení se dopočítává, takže je ve výsledku lehce rozmazanej. Jinak 1280x1024 pohoda.
o 02.10.2005, 11:43 | Long
Tady mas ceskej manual [ Link ]

Jinak jestli ti k tomu nedali ani cz manual tak bych jim to hodil na hlavu protoze ze zakona musej:)

o 02.10.2005, 15:30 | Pekys
Long: no taky jsem ho tam čekal, ale nebyl tam. Ani na CD. Díky za odkaz. Aspo'ň nemusím louskat tu anglinu. :o)
Zatim se nedaří, nový ovladače grafiky taky nepomohli, tak v manuálu najdu něco co pomůže.
o 03.10.2005, 16:57 | Black
Neco podobnyho jsem vypozoroval u meho LCD ACER AL1951a [ Link ] na cestinach [ Link ] na pozadi. Dela Vam to taky? Jinak vsude jinde vsechno v pohode a jsem s nim max. spokojen.
o 03.10.2005, 21:19 | Pekys
Tak novej poznatek: Chtěl jsem si zahrát nějaký hry, který mám na starym HDD e systémem W2k a monitor neblikal. Krásnej čistej obraz. Tak nevim čím to může být. S největší pravděpodobností asi ovladače, ne?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3175 sekund.