Navštíveno 151x

když má propadlou technickou jde odhlásit na někoho jinýho ?
jde ale vezmou ti OTP .. respektive jde u delat poloprevod. na prihlaseni uz musi bejt auto po STK.. a evidenci
muzzes odhlasit v pohode , a kdyz bys to pak prodal driv nez to bude mit TK , tak staci mit kupní smlouvu s novym majitelem a není na dopraváku problém - já měl takhle auto na sebe odhlášený cca 3/4 roku a bez problémů
nejde o poloprevod , normalne odhlasis na novyho majitele
( teda aspon driv to tak bylo , doufam ze nemaj zas nejaky novinky)
já jen že kámošovi ta baba u vokýnka řekla, že mu to bez platný technický neudělá :o(
ja mel auto bez TK , a slo to v poho , nevzpominam si jestli po mne chteli zaplaceny pov. ručení , ale mozna ne , ale to si nejsem jistej , kazdopadne auto jsem mel nepojizdny
odhlášku lze samozřejmě i bez TK ! skočit tam znova a klidně si stěžovat u vedoucího....
Otazka ze stejneho soudku {sry maraud.}
Chci koupit auto z jineho kraje jak to nejlepe udelat s prepisem a prodejem ??
Pro auto si pojedu ale nevim co vse si mam vyzadat od prodavajiciho a jak nasledne postupovat s prihlasenim.
Please help at neudelam chybu.
Diky
Mar: auto jde přepsat i bez technický. odhlásíš bez ničeho,akorát k dohlášení potřebuješ evidenčku. Problem je jen ten že odeberou ORV. Jediná podmínka je že musí být pojistka.
Deliquente: Pokud prodávajícímu věříš, tak mu nech TP a pojistku. On to odhlásí na tebe a pošle ti to.až ti to přijde tak si sjedeš na TK udělat evidenčku a potom na úřad dohlásit.
Pokud mu nevěříš, tak tam zajdi s nim, nebo zajdi k notářovi ať ti napíše plnou moc k převodu vozidla a k němu na úřad si to zajdeš odhlásit sám.Potom evidenčka a dohlášení na úřadě u tebe.
Deliquente:
sepsat kupní smlouvu ( logické), okopírovat TP + ORV, podle kterýho si necháš udělat pojistku. TP+ORV nechat jemu, on s tím vším včetně KS půjde na registr a udělá odhlášku na tebe. Pak ti to pošle. Ty sipak dojdeš udělat evidenčku a pak s TP+ORV+EVK+ značky+ Pojistka dojdeš na úřad a přihlásíš auto.
morpheus: auto nepřihlásíš bez TK. Plná moc nemusí být notářsky ověřená.

04.10.2005, 22:49 |
noname |
editace Oki. tak jsem si to predstavoval a ted jsem si jistej .
Diky Panove.
Pepino: nevim jak u vás, ale u nás auto přepíšeš i bez TK. Jak jinak by jsi chtěl prodat třeba bouračku? př: nabouráš auto, já ho od tebe koupím. Ty ho odhlásíš. |Já si ho naložím na plátno, zajedu na TK, udělám evidenčku. Uzavřu pojištění a jdu to dohlásit. Dostanu TP a placky, auto opravím stříknu a jedu na TK. Po TK (tk platí i jako evidenčka) si jdu s protokolem na úřad pro ORV. Jak jinak by jsi to chtěl udělat, když je auto bouraný, oprava - dejme tomu tři týdny i s lakem. A jsi povinen podle zákona auto po uzavření smlouvy tuším do 10ti dnů přepsat.
A u nás plná moc "musí" být notářsky ověřená. Na beton.
ono to je na každém úřadě asi jiné.
U nás teřba odhlásím auto bez pojistky. A teď mi odhlašuje jedno auto clovn v Práglu a chtěli po něm pojistku.
je to jenom o úřednících.
Postup, kterej jsem psal je pro člověka, kterej si půjde stoupnout do fronty na úřad.
Lze to i bez jakýchkoli plných mocí atd. ale pššššt ,nikde to neříkej :-))))))))))

05.10.2005, 09:00 |
DaveF a co když je auto rozebraný na renovaci, značky v depozitu a propadlá STK ??
jde to nějak, nebo měli úředníci myslim v Plzni pravdu, že má kámoš smolíka ?

05.10.2005, 09:03 |
noname |
editace taky si myslím že auto lze přihlásit na základně evidenční kontroly, nikoliv TK. k tomu to samozřejmě pojištění.
sotek
jenže když má auto propadlou TK a je rozebraný , tak je ti evidenčka na hov.. , protoze potřebuješ TK k přihlášení :o)
DaveF : myslim že to nepřihlásíš , ale pokud to chce prodat , tak není problém sepsat smlouvu a odhlásit na novýho majitele ( jestli jsi myslel tohle )

05.10.2005, 19:36 |
DaveF oni to samozřejmě nechtěli vůbec odhlásit na novýho majitele z depozitu, prostě neřešitelná situace
ani nevim jak to dopadlo, už je to asi 3/4roku