Navštíveno 1685x

tak mam ode dneska dovolenou......
Rano jeste neco dodelavam v praci kdyz mi domaci alarm vola z bytu ze mam ohen v bytu.... Skocim do auta a letim domu. Po schodech predbiham svoji zenu, vlatim do bytu kde byla hromada cernyho koure.... hledam odkud.... az najdu v kuchyni horici skrinku....
Nevim co se stalo a proc....
Zena si zapnula rychlovarnou konev (znackova, zadnej shit) a sla ven vyvencit psa... kdyz byla asi 200m od baraku zacal ji taky rvat telefon....
Myslim ze se jednalo o zprasenou elektroinstalaci predchoziho majitele bytu, pac tady v kuchyni jsem ja ni nedelal.
Co je blby je to ze shorely 3 plastovy kastliky, jeden s myma lekama, druhej s hromadou utrzku slozenek, a treti s nasima pasama, a dokladama od aut a od bytu...... Musel to byt maly ale hode intenzivni ohynek, nicmene v tu chvili me nenapadlo nic lepsiho nez vzit z lednice vodu a polit to vodou, pac jsem nevedel ze to je asi od elektrickyho zkratu.....
Ted se teprv rozkoukavam a sleduju jak je celej byt zralej na malovani, ty cerny cmoudici jsou vsude :O(((

17.07.2006, 12:39 |
Q dobrej alarm. tak at to rychle odčmoudíkujete!!

17.07.2006, 12:40 |
Alííí To nasere. Každopádně bych být tebou až do večera líbal ten alarm (i s čmoudíkama), protože jsi taky mohl přijet z práce, a na místě kde parkuješ by byli hasiči, a podávali by Ti spacák, aby Ti v noci nebyla na chodníku zima... :o(((
jsem ted neskutecne vdecnej kamosovi, co mi delal vypinace a zasuvky, kterej me pres muj odpor uvrtal do komplet alarmu s pozarnima hlasicema a GSM ustrednou.... ta investice se mi zrovna ted vratila....

17.07.2006, 12:51 |
Alííí Kolik stál ten alarm? Ségra teď něco podobnýho taky koupila...
Kámoš si zaslouží pozvat na pywo !
Fakt nezávidim - strejcovi před 5 lety uhodil do baráku blesk, a shořela mu komplet elektrika včetně většiny připojených spotřebičů. Kabely se vyměnily, některý spotřebiče uhradila pojišťovna, práce 3 prdele, starostí až nad hlavu, ale hlavně ten SMRAD z toho spálenýho matroše se tam držel víc než půl roku. :o((((

17.07.2006, 12:51 |
Daryl (A)
hukot ...

17.07.2006, 12:52 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2006-07-17 13:09:22
kdyby byl zajem o nejaky abstraktni dilo.........
tohle byla cukrenka....ted je to kostka karamelu s trochou UH :O//

17.07.2006, 12:53 |
Alííí Obdivuju tě, že máš ještě smysl pro humor, já bych z toho snad zhořk' !
co mam woe delat, jsem rad ze to dopadlo jak to dopadlo pac to byl celkem ficak, horici plasty tekly vsude, a ten dym byl hodne wostrej...
Kuwa je to zraly na vymalovani pulky bytu.....

17.07.2006, 13:17 |
choze a kuwa, Honziku když budeš něco potřebovat řekni, rád pomůžu....
no ty woe :(( to je hsuty, ale zaplat panbu za ten alarm... sikovna vecicka.. a tomu co te do toho uvrtal bych byl hodne vdecny

17.07.2006, 13:29 |
MiraF H-Honza:
....nezávidím Ti!!!,a ted sehnat kámoše malíře!
jj, rychlovarky jsou pěkný sviňky, značkové i neznačkové, stačí málo a už to hoří, fakt super, že to dopadlo jen takto, byl sem na požárech, kde při tom lidi i uhořeli :-( sem pak nemohl kouř cejtit asi tejden :-( V práci nám značková a vypnutá koncice rozhodila alektriku tak, že nám nešlo vůbec nic, ani telefony, vysílačka a trvalo 5 hodin, než se to podařilo zprovoznit. Proto vždy koncici bez dohledu vytahuju ze zástrčky!!!
H-Honza: copak je to za alarm? Stačí název, si to najdu. Díky za info.
tohle ale nezpusobila rychlovarka jako takova, zacalo to horet ve zdi jako po kabelu
kdepak, to je tou rychlovarkou, to mi věř. By ti hasičský vyšetřovatel vysvětlil, jak to s nima bejvá, sou to pěkný mrchy, polovina požárů v domech, co je ohledně elektriky vzniká od zapojené rychlovarky.

17.07.2006, 13:35 |
paia neco podobnyho se stalo dedovi na baraku, na sporaku susil orechy a najednou mu to zaplapolalo, nez to stacil uhasit, tak to usmazilo pulku kuchyne, dokonce to sezehlo par kachlicek.
jinak alarm samotnej mel stat 12t, s tim ze mam lepsi klavesnici a cidla ktery mi neberou psa, nicmene kamos do me hucel ze dame aspon jeden pozarni hlasica aby to cely chodilo ze dame GSM branu ze to ude komunikovat s mobilem.... to stalo 7 navic ktery jsem fakt nechtel dat, ale nakonec me ukecali, driv jsem byl i nasranej, ze me to misto 12 stalo 20, ted jsem neskonale vdecny.....

17.07.2006, 13:41 |
Sarka Tak to je teda blbý. S tím alarmem je to zajímavá informace, evidentně se to vyplácí.
Ale jak nejde o život, jde o ho.no, takže hlavně že se vám nikomu nic nestalo!
..tywoe... já taky dneska vstanu.... do kuchyně a čmuchám čmuchám, jak když se pálí plast.... nechal jsem nabíjet telefon přes noc a ráno nabíječka seškvařená.... taky mazec
:-( doklady a coud nezavidim, potrva nez to vyvetrate
ale zase lepsi nez celej byt, i kdyz je to smutna utecha

17.07.2006, 14:46 |
X-sat (M)
Ty wole! No tomu říkám z prdele klika!
hodne husty. asi bych se podruhy narodil.
H-Honzo - no, behem měsíce jsem spravoval ted nekolik rychlovarek..........značková neznačková - je to vsecko SHIT až napůdu - napájení - drátečky, a odizolování všecky stejné........u nás naštěstí vyletěli pojistky - žena "svářela" a hned dvakrát takhle - naštěstí vždy jen pojistky a šňůra k rychlovarce.
No ty vole koukam jak puk!
No jeste ze tak, jinak ten hlasic byla dobra investice teda!

17.07.2006, 22:47 |
erix7 (K)
kurva- nestesti v stesti. halvne vybavovani papiru ti nezavdim, vamalovat je proti tomu lahudka.

17.07.2006, 23:06 |
Cormi Tak to je vecicka - ani nevim, ze takovy alarmy existujou... preju at je to co nejdriv v puvodnim stavu, jenom bude dost velka obihacka s tema dokladama, ale to taky vyjde ;-) Tuhle situaci vazne nezavidim
HIGHTOWER: konvice muze byt shit jakej chce, pokud je instalace OK, tak se nestane vubec nic! (s tou instalaci) to mi nikdo nerozmluvi
jenze woe jak chces osetrit instalaci, to jako ze se nastehovat do bytu, celej ho rozsekat a natahat si novou elektriku?? Ufff..... to neni realny, sam vidis ze tohle bylo za skrini.

18.07.2006, 09:46 |
Pekys ve starších bytech je to s elektro instalací bohužel pěkně na hovno a předělávat to komplet do mědi je fakt nereálný. Sám mám v bytě instalaci komplet z hliníku, a už předchozímu majiteli to asi párkrát vyhořelo, aspoň tomu nasvědčujou krabice na každym kroku. :o(
Alarm na tohle se určitě vyplatil, ale člověk to ocení až když se něco stane. Navíc máš celkem štěstí že jste byli s manželkou poblíž. Já než bych tam dojel, tak to shoří komplet.

18.07.2006, 09:59 |
Smrada (M)
Ja to tvrdim furt, mam taky alarm, ted kdyz na to koukam, tak si necham dat taky pozarni hlasice. Faktem je, ze nenechavam Zadnou eletriku bez dozoru. Ale ted se to fakt vyplatilo
RadekFM: To bys musel instalaci tak každej 2-3 rok kontrolovat a předělávat, dýl to absolutně OK nevydrží, stačí sem tam nějaké zatížení na hranici únosnosti a už se ti to zhoršuje, byť o 1%
HIGHTOWER: to jo, ale nemuze za to konvice, jak tvrdis
ty woe talže budeš znova "šedit " jo :o)

22.07.2006, 16:16 |
Magic Může za to konvice, má příkon 2 kW a tak přívodní dráty ve zdi pěkně topí, až něco zapálí. No a pak žena co to nechala bez dozoru. Hlavně že ta investice ti zachránila celý byt.