11.10.2005, 19:38 |
sotek Celý příběh začal takhle: začala se pomalu ztrácet voda. Podezření padlo na těsnění pod hlavou (i když tam bylo 2 roky). Opravář to teda rozebral a zjistil, že je prasklý blok mezi 3. a 4. válcem. (motor měl najeto cca 165 tis. km, olej to nežralo) Tak sme za 5 tis. sehnali jinej motor (holej blok + hlava). Bohužel je to jenom 40kW a ještě asi 1,5 roku stál. Všechno se přehodilo z původního, dalo dohromady a dnes sem udělal první delší jízdu a poznatky jsou takové:
1) Motor je neskutečně líný - je možné že se ještě "rozjede"? Nebo je tak velký rozdíl mezi 40 a 50kW?
2) při dojezdu domů se na volnoběh rozsvítila kontrolka mazání, oleje tam je dost. Čím to může být? Je možné, že se uvolnují nánosy humusu a že se třeba zaneslo čídlo?
3) dál se mi nezdá chlazení, po dobu jízdy se teplota sice držela kolem 80-90°C, ale když sem pak sáhnul na hadice v motoru, byly tak natlakovaný, že sem je skoro ani nepromáčknul. Je to normální?
Napište mi, prosím, co si o tom motoru myslíte, zda mám zkoušet uhádat nějakou slevu, nebo se připravit na jeho další výměnu.
rozdil je tam hodne velkej 40kw je neskutecne linej motor nema oproti 50kw vubec cenu porovnavat, to je mensi problem co jste vsechno prehodily samo 50kw a 40kw maji jine kompresni pomery lepe receno jine vyfukove kanaly a je tam proste rozdil jinej zdvih kliky atd...
zaver jestli chces aby to opravdu trochu jelo resil bych 50kw motor
prasklina na bloku motoru jde opravit zalezi kde je a jak je velka, potom jeste muzes narazit na 44kw takze pozor pri hledani a daval bych si pozor na cisla lze poznat podle bloku motoru a jejich cisel...
Ano, mohu potvrdit, že ten rozdíl, ačkoli je pouhých 10kW, je na "živosti" a "ochotě" Felicií velmi markantně znát.