Navštíveno 365x

17.10.2005, 03:24 |
MAX | Upraveno: 2005-10-17 03:24:35
Tak jsem se včera pokoušel o nějaké laminování v autě.. Bohužel spíše fiasko, neboť jsem použil nějakou dvousložkovou epoxidovou pryskyřici určenou pro lepení, a její konzistence byla tak hustá, že se s tím nedalo skoro dělat. Byla jako med..
Navíc nepoužil to "tkané" plátno, takže to šlo ještě hůř, vlákna se lepily na štětec, prostě tragédie. Nebo komedie - podle toho z jakého pohledu to vezmete.. :o)
Takže mi, prosím doporučtě nejakou pořádnou (dostatečně řídkou), ale která se dá normálně někde koupit.. Zaslech jsem něco o OBI?

17.10.2005, 13:02 |
choze kolik si tam dal iniciátoru?
tohle bude problém mezi štětcem a zemí :o)

17.10.2005, 14:59 |
MAX | Upraveno: 2005-10-17 15:00:12
Woe, celkem dost. Resp. je u toho taková lahvička, ale pokud bych to měl ředit jen tím, tak bych potřeboval těch iniciátorů aspoň tak 6-8 lahviček.. Fakt to bylo brutálně husté, v návodu psali 6-8 dílů iniciátoru na 100 dílů pryskyřice, což jsem udělal, ale fakt to bylo lepidlo.
Nakonec jsem tan nasraně dal toho iniciátoru tak 2x tolik, už to bylo o něco lepší, ale pořád málo..
Podle mě jsem koupil blbou pryskyřici..
je možný že jssi použíl nějakej shit.
Ale epoxidová pryskyřice je dost hustá. Vyzkoušej polyesterovou pryskyřici a uvidíš, že se vydaří.
Ale jde to i s epoxidem :-) Každej začátek je těžkej, nevzdávej to.

17.10.2005, 15:45 |
choze jj zkus tu polyesterovou mělo by to být lepší.
no ja nevim, ja laminuju - pouzivam nejakou modrou pryskyrici a davam toho iniciatoru na 3dcl pryskyrice cca sotva pulku kavovy lzice.......kdyz das vic, tak to rychle tuhne a gelovati.......ta taky to muze blafnout.

18.10.2005, 14:08 |
MAX A kde sehnat tu polyesterovou?? Doufám, že to ale není nějaký svinstvo těžce toxický..
Jinak ta připomínka Chozeho: "tohle bude problém mezi štětcem a zemí :o)" fakt neplatí. Je to tak tuhý, že to nanáším šroubovákem. Štětec se nechytá... :o))
No nevim, ja davam iniciatoru 2 procenta z mnozstvi pryskyrice a nemam zadnej problem. Idealni mnozstvi a pri bezne teplote nad 20 stupnu tuhne celkem rychle

18.10.2005, 20:13 |
choze MAX - OK :o)))))))
ps. jinak sem pěknej magor na laminát :o)

19.10.2005, 01:54 |
MAX Choze - :o))))
No fakt, když to toho ten šroubovák zapíchnu, tak se o něj můžu opřít. Jediná věc která mě napadá, že nemám v garáži 20 stupnů, ale tak 15..
Ale tu pryskiřici jsem poprvé normálně nahříval, protože jsem si myslel, že tak ztuhla právě kvůli nízkým teplotám..
Potřebuju poradit konkrétní výrobek!

19.10.2005, 01:57 |
MAX Jo a mimochodem - dneska jsem zápasil s vlákny z té skelné rohože co se používá při laminátování.. Nakonec jsem si musel povysávat i ksicht, a ještě teď mě všechno svědí a píchá.. Děkuju bohu, že jsem se v té době nemusel jít vychcat...
To je jako PAT a MAT, to laminování.. Na tu rohož už asi se*u, budu dělat jen sz průzvučnou tkaninou nebo punčochama. Ty vlákna mám po celé garáži, a je to pěkné svinstvo. A to jsem to ještě pořádně nebrousil..

19.10.2005, 08:27 |
choze MAX - vítej do dbrbajících se potvor :o)))))
jinak ty vlákna budeš mít všude dlouho a nemluvě až budeš kytovat a brousi to je teprva mazec :o)
jj 15 je dost na hraně, mohlo by to praskat, bacha na to, nech to pořádně vyzrát, neškodilo by to zahřívat., ale zase bacha na tu teplotu nesmí se to přehánět.

23.10.2005, 21:58 |
MAX Choze - no ještě mě straš! Tak na to asi kašlu, jsem 2 dny trpěl jak zvíře.. :o))
Prodám laminátovou rohož netkanou, velikost asi 1.5x1.5 m..