Navštíveno 153x

Tak se s vámi musím podělit o včerejší zážitek, i když ne moc příjemný: jel jsem včera trasu Sokolov – Ústí nad Labem – Sokolov. Nikam jsem nepospíchal, takže pěkně pianko, poslouchal jsem v autě CD, dodržoval jsem rychlost, do vesnic jsem brzdil, abych nejel moc přes 50, prostě jsem se pasoval do slušného řidiče. Jízda mě bavila a já jsem si to opravdu užil… tedy až na to, že jsem byl ostatními účastníky provozu považován za neskutečnou brzdu. Pokud jsem jel podle pravidel, každou chvíli se mě snažil někdo předjíždět, překážkou pro předjíždění nebyla ani dvojitá plná, spoustakrát jsem musel hodně uhnout, aby se tam ten závodník vešel. Styl jízdy jsem měnit nechtěl, prostě jsem se chtěl svézt a užít si. Ale vrchol rozčarování přišel večer. Dotankoval jsem u nás v Sokolově, zaplatil a vyjížděl jsem od benzinky, nezastavil jsem na značce Stop u výjezdu z benzínky. Bylo asi půl desáté večer, liduprázdno, nikde nikdo, jenom ti policajti, co tam stáli a já je přehlédl. Takže mě to stálo 500. Přestupek jsem udělal, byl jsem za to potrestán. Ale celou dobu jsem měl pocit, že se mi tu děje nespravedlnost, že jsem byl snad potrestán za to, že jsem celý den jel ohleduplně, podle předpisů, na silnici jsem nezávodil a jel tak jak nám pravidla nakazují. Kdybych na to celý den kašlal, jel co to dá, tak jsem byl možná doma o 10 minut dříve a toto se stát nemuselo. Tak nevím, jestli u mě bude mít pokuta ten výchovný účinek…. jak mám jezdit příště? Stále ohleduplně a počítat s tím, že když udělám nějakou chybu, i neúmyslnou, tak za to zaplatím. A nebo kašlat na předpisy, jezdit jako hovado a počítat s tím, že mě holt občas chytnou… Za celých těch 300 km, co jsem včera ujel, jsem nepotkal jedinou hlídku policie. Takže kdybych jel naplno, tak jsem žádnou pokutu nedostal…
Tak nevím.. co vy na to… jaký je vůbec smysl pokuty?

13.09.2005, 11:44 |
Zdenek (A)
Tomu se rika "smula"! :-(
Tak to je hodne velkej pecháček:(( Asi bych se neudrzel a tem organum na ty stopce neco rekl... ALe aby to pak nedopadlo jeste hur?

13.09.2005, 11:49 |
Alííí Tak, tak. Prostě "BAD LUCK". :o((((
Neuděláš nic.

13.09.2005, 12:08 |
choze jj to nasere.....
Smysl má pokuta v případě hrubého porušení, ale za tohle mohli dát jenom pokárání. Nikde není psáno že musíš dostat pokutu. Asi bych se v tvé situaci cítil stejně.
Policie by si měla budovat respekt a v tom je celý problém. Oni na to kašlou dle mého mínění.
tomaspar - to je svinarna. Tvuj pribeh pripomina nektere Murphyho zakony :-) Taky tam jsou podobny "speky"

13.09.2005, 12:21 |
X-sat (M)
choze - nezastavení na stopce je hrubé porušení pravidel silničního provozu - to jen k faktům
Věc, tak jak jí popisuješ, je naprosto klasická a problém je zase a stále v jediné věci a to v systému. Nějaké náhodné pokuty nic neřeší. Dokud se nebudou tvrdě a hned na místě sbírat řidičáky, nic se nezmění 8-(

13.09.2005, 12:56 |
choze Sate - jasný, ale..
jinak plný souhlas s tím c osi napsal

13.09.2005, 13:02 |
X-sat (M)
já vím, vždycky je tu ale...
...ale 8-(
když se budou tvrdě namístě sbírat řidičáky povede to akorát k úplatkům a zadržení řidičáku dle ksichtu toť můj názor, k tomu aby mohli dopraváci sbírat řidičák by se dopravní policie musela od základu změnit, nevím jak vy, ale neznám větší kriply jak dopraváky ...
tome, ja ti to rikam furt, jezdi jako ja, to jest hovado, a ses v klidu. cajti me berou max jednou za mesic, za pasy sem platil jednou v zivote, rychlost dvakrat a jinak nic. rika se tomu zakon schvlanosti, tak se vyser na pianko a jed pilu a uvidis ze bues v klidu :-D a kdyz te pak vemou reknes si v podstate muzu byt rad za to ze me neberou neska uz po osmy...
maraudere: znam vetsi kriply, mestska policie...
to není snad ani policie :o)
tak to je fakt smolík :o(
Stejně mi to přijde jako buzerace, když nikde nikdo neni a člověk na tý stopce musí stát...

13.09.2005, 15:16 |
X-sat (M)
yarisek - v zákoně jsem o tom nic nenašel... A já (ani další policajti) za zákon nemůžou...
nevim no, taky nejezdim podle rychlostnich limitu, ale kdykoliv potkam nekoho, kdo jede rychlejc nez ja, prijde mi jako samozrejmost udelat mu prostor pro predjeti i za cenu, ze se uhnu ke krajnici, to jen reakce na to, ze se musel tomaspar obcas hodne uhnout..

13.09.2005, 15:41 |
Conan .... " když nikde nikdo neni a člověk na tý stopce musí stát "... to si taky říkaj ty lidi co skončí na železničních přejezdech pod vlakem -> proč tu čekat, když nic nejede ...